Monday, 18 April 2016

#Trobek: Hemak Bapak FI's berkenalan

Assalamualaikum ... 

Tetibe terbelek-belek album terjumpa sejarah kehidupan dulu yang singke sampailah dah mengandung kali kedua , indahnye percaturan Allah S.W.T untuk setiap Hambanya ... 

Meh Kite Trobek kenangan Kite dan Hasben ... 

17 September 2010 (Jumaat)

Kite kenal dengan Hasben masa tu zaman belajar umur kite 20 tahun dan hasben 19 tahun (kite dengan hasben beza setahun jek) , Tapi bukan tempat belajar taw kite kenal . Hihi . Kite di kenalkan oleh salah sorang kawan baik kite (lelaki) dan die jugak merupakan kawan baik hasben .. 

Masa ni masing-masing TAK SINGLE , kite ade couple and hasben pon same .. mulanye kawan kite tu nak ajak beraya rumah roomate kite , pastuh die ajak kite dengan sorang budak roomate kite jugak. And die janji nak amek kiteorang dekat Larkin,JB . Setibanye disana rupenye die bawak kawan die (hasben kite) . So kami kenal berkenalan gitu-gitu aje . Tapi masa ni hasben tengah gaduh dengan awek die di sebabkan awek die keluar dengan laki lain tengok wayang berdua-duaan . kite dapat tahu pon bile awek die call and die marah-marah (kiteorang ade dalam kereta) . Lepas dari beraya die hantar kite & roomate kite balik . 

Esoknya kawan kite bagi no fone kite dekat hasben , so kawan gitu-gitu aje , kite perasan masa keluar dengan die kite duk belakang die, die adsyiklah pandang kite ikut cermin depan walaupon pakai spek mate hitam tapi still tahu die tengok-tengok kite ... 

Dan .... di pendekkan cerita ... Kite clash dengan BF kite hasben pon same clash dengan GF die . So kami banyak habiskan masa dengan massage/call antara satu sama lain, sampailah keluar bersama-sama tapi bukan berdua , mesti bawak kawan ..

02 Oktober 2010 (Sabtu)

Hasben ade mintak kapel , tapi kite kate kite selesa berkawan dulu , dan pada tarikh ni die nak ajak kite berjalan , first time bredua keluar dengan die . Rupanye die bawak kite jumpa parents die . Fuhhhh ... First time jumpa parents die dan abang no 3 die dan adik bongsu die .. Alhamdulillah parents and abag adik die okey layan kite .. 

10 Oktober 2010 (Ahad)

Kite pon setuju die jadi kapel kite .. Kebetulan ade kenduri rumah makcik die , die bawak kite jumpa semua sedara mara die .. Fuhhh nebes jangan cakap tapi Alhamdulillah semuanye okey !!! Dapat kenal semua keluarga die , akak sulung n abag ipar die sama anak-anak , abang no 2 die dengan isteri dan anak , abang no 3 dengan awek die dan adik bongsu die . Die anak no 4 .

22 Januari 2012 (Ahad)

Kami di ikatkan dengan tali pertunangan . Alhamdulillah kedua-dua keluarga restu hubangan kami berdua .


20 Oktober 2013 (Ahad)

Dinikahkan dan disandingkan .. Alhamdulillah 9.48Pagi dengan sekali lafaz selamat menjadi isteri Muhammad Hammiruul Bin Osman ..

Nikah






Sanding




01 December 2013 (Ahad)
Majlis Sambut menantu di Gelang Patah 


06 December 2013 (Jumaat)
HoneyMoon Trip - Langkawi



17 December 2013 (Selasa)
Mom To Be
Alhamdulillah ... telah dipilih untuk merasai nikmat mengandung ... Alhamdulillah ... 
Time ni dah 8weeks .



9 Months (39weeks)
Lagi 9 hari nak bersalin .

10 August 2014 (Ahad)

Alhadmulillah dapat merasai nikmat sakit bersalin selama 10jam dan nikmat melahirkan walaupon ceaseran .
Muhammad Firhad Irsyad dilahirkan melalui kaedah ceaseran pada pukul 11.02Malam , dengan berat 3.0KG . Anugerah yang tak ternilai .


29 Oktober 2015 (Khamis)
Mom To Be Again

Dan sekali lagi bersyukur kerana di pilih untuk merasai lagi sekali nikmat mengandung ...
Time ni dah 6weeks . Dan bakal melahirkan Adik Baby pada bulan June nanti .. 


June 2016

menantikan Adik Baby ^_^

Itulah perjalanan cinta Pipie & Mierul hingga lah kami di satukan ... dan bakal mendapat dua orang cahayamata ... Semoga cinta kami kekal ke Syurga Allah S.W.T , semoga kami berjaya mendidik anak-anak ke syurga Allah . Terima kasih Allah beri peluang dan beri kebahgiaan ini , siapa kate rumahtangga kami tak ade goyang , ade ... tapii .. pandailah kawal keadaan , jaga emosi jaga tingkah laku , jika ade kekurangan pandanglah dari sudut kelebihannye ... tak semua manusia prefect . ^_^


Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter