Tuesday, 12 April 2016

#BabyFI: Bile Nurse KK kate "ready beg hospital"

Assalamualaikum .... 

Hai u'olls ... Berdebar bile ayat tu keluar dari mulut Nurse "Ready beg hospital" Huhuhu ... Hari tu nurse dekat tempat kite check up datang rumah untuk check kandungan kite dan tengok sekitar rumah kite . Sebenarnye rumah mertua . Hihi . Kite kan check up dekat Kampung hasben .

So bile dah check semua nurse pon kate kandungan awak dah masuk 7 bulan nak ke 8 bulan so prepare barang-barang nak ke hospital ye ... kite angguk jek , lepas tuh die kate tahu kan ape nak bawak ? Kite angguk lagi lepas tuh mertua kite tanya lahh "Eh Pi dah nak bersalin ke?" kite kate "tak lah mak , cuma persiapan awal takut-takut terberanak awal :) " . yelah mertua kite tahun ni dapat dua cucu .. Biras kite tengah tunggu hari tu ... Semoga di permudahkan urusan die . beza dengan kite sebulan jek ..

Pastuh nurse tu tanya "sebenarnye dah basuh baju baby belum ?" Kite geleng kepala sambil senyum simpul . Hahaha . Nurse tu pon kate kena basuh dari sekrang taw , pape jadi kan senang , Huhuhu ... Harap-harap Adik Baby keluar ikut time yee sebab Ummi belum ready ape-ape lagi sayang ... 

Dulu Abang Firhad pon kite sediakan bile kandungan dah masuk 36weeks , awal-awal tu kite basuh baju baby je , mungkin sebab anak First semuanya excited . Tapi tak bermaksud Adik Baby ni kite tak excited cuma kite belum ade waktu sesuai .. Dulu masa Firhad duduk sendiri . Hari minggu kat rumah sendiri . Ni duduk dengan Family kite , hari minggu akan balik rumah mertua atau rumah kami yang kami tinggal dulu tu ... So tak ade time untuk kite basuh baju Adik Baby ...  In shaa Allah ye sayang nanti Ummi basuh baju-baju abang and baju yang ummi baru beli untuk awak ... 

Perasaan nak sambut baby baru memang teruja sangat-sangat , selalu cakap dengan hasben lagi 2 bulan Tayang nak beranak ... tak sabar tengok adik Firhad .. tapi bile kenangkan Firhad sedih pulak bile adik die keluar nanti ... takut sangat terabaikan die ... Mertua pon selalu kate macam tu .. Adik-adik n ma kite pon selalu takut-takutkan die ... Harap sangat kite boleh kawal emosi kalau boleh tak nak marah die .. Die yang pertama .. kehadiran Dia yang buatkan kite dengan hasben makin ceria dan rumahtangga kami bahagia ... Semoga kite dan hasben boleh didik anak dengan sama rata tak ade istilah pilih kasih .. Harap di permudahkan ... 


*Sumber Google*

Ni antara barang baby yang kena bawak semasa ke hospital. 
Sama macam Firhad nanti ade satu beg khas untuk die lepas keluar tengok dunia .. 
Cuma tambahan kite kena bawak nursing pillow and bantal peluk baby sebab nak kandang kiri kanan die dekat dalam kotak baby tu .. Botol susu pulak tak perlu sebab dekat hospital kerajaan memang marah kalau guna botol susu .. 

2 minggu lagi kite baru nak basuh baju baby :P .. Masa tu je free hari lain bizi dengan kerja dan menjaga Abang Firhad yang makin hari ni manja betul ... 

Salam Sayang,

2 comments :

  1. Assalamualaikum pp, heheee tak lama dah tu nak bersalin. Heee sheila dulu suami hari2 minta kita basuh baju2 adam utk get ready beg LR. Hahaha 33weeks dah siap basuh semua, lipat dlm beg. Buh beg dlm kereta, so bila nak outing without suami, dia senang hati fikir beg LR da siap. Hahahha anak kedua pun excited nak sambut.. tak sabar tgu habis pantang. Nak jaga adam dgn adik baby. Skrg ni pun 24jam mcm tak cukup hihiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi .. tualah kan .. tak sabar sangat-sangat nak jumpa adik baby , tapi memikirkan kekangan masa tu lah yang terbantut nak basuh n prepare baju adik baby .

      Delete

Winnie The Pooh Glitter