Wednesday, 10 May 2017

Deco : Dapur Simple

Assalamualaikum ... 

Bile nak duduk rumah sendiri ni banyak google deco hias rumah , deco bilik and macam-macam , tetibe berminat pulak hal-hal macam ni .. 

Itu hari terpandang sorang ni deco rumah penuh dengan barang Ikea & Kaison , pehhh memang menarik giloks .. 

Kalau IG kite suka tengok IG kusyashopper (personal shopper), noreen_rizal , layar putih (paling suka sebab pink semua) 

so ni kite nak usha-usha ruang dapur pulak ...





Ni kire bertuah la masuk rumah sewa ade kibenet , haha . tapi kalau masuk memang kosong memang tak dapet nak tolong nak hias macamana dapur engkome tuu Cik Pipie oii ..


Bila kite google ramai jugak yang guna kabinet ikea macam gambar di atas ni , nampak cantik jugak . so kalau nak macam tu kena ukur sendiri lepas tu p beli dekat ikea :P


mak mertua kite kasik almari macam ni , so kite decide dengan hasben almari ni nanti kite nak tukar warna , mungkin beli wallpaper @ tukar colour putih .. sebab planing dalam kepala otak nak dapur hitam putih .. 



so pasangan die opcoz la dapur macam ni pulak kan ... untuk letak dapur gas tu .. pon same akan beli & tukarkan colour atau pasang wallpaper yang menarik sikit ..




Lepastuh kite cakap demgam hasben buat macam ni , jimat sangat so hasben je kena kerja keras untuk pasang almari-almari cenggini ... Die kate okey jek ikut je mane keselesaan kite dan nampak lawa . maklumlahh bahagian dapur bahagian kite walaupon die chep :P

cuma tag kite susah sikit la nak amek barang sebab opcoz la tinggi , kena lapik kusi la cenggini :P


suka bahagian ni , depan sinki die nampak kemas sangat-sangat . Follow IG yang kite bagitahu tu pon sinki dorang kemas jek ... ermm .. terpikir nak buat macamni cuma tak tahu jadi ke tidok angan-angan ku . hahahaha ..

nanti kite share eh macamana rupa dapur yang bakal kite buat ni . hahahahaha ... tunggu la ikea Tebrau JB buakak , start sekarang kena menabung dengan berhemah :P

Stay Tune .. 
.
.
.
.
.

Doakan kejayaan ku ber deco-deco :P

hemak comel,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter