Wednesday, 22 November 2017

Mary Kay : Make Up dengan Mary Kay

Assalamualaikum ....

Sejak dah jadi BC Mary Kay , kite buatlah skin care muka , bibir and badan . ade jugak try-try make up dengan Mary Kay :) 

Sesiapa di area Johor Bahru , nak kite manjakan skin , bibir and tangan badan bolehlah whatsapp kite 0177046210 , bagitahu dari blog kite .. Tapi syarat kite kite takleh ke rumah orang , orang kena datang rumah kite atau buat di satu rumah yang limit 3 orang , pasal bayaran FREE sahaja :)

Hari tu adik kite nak kite buat kan skin die and basic make up , so kite pon try test la buat .


Muka sebelum


Muka selepas





Dobot macam biasa lah selalu menyibuk , orang berus muka die pon same naik nak suruh orang anu muka die jugak .

Produk muka d taja penuh oleh Mary Kay , semua pakai produk Mary Kay .. Eye shadow kite pakai Limited edition November punya (Rose Nudes) .



Colour die sangat-sangat menarik :) ,  senang nak oles dekat mata. Kalau korang kaki make up korang boleh rasekan betapa mudah and ringan sangat pakai eye shadow Mary Kay . ^_^ . Nanti roger-roger eh sesiapa free and nak try produk Mary Kay dengan tanpa bayaran ..

Beauty Consultant Mary Kay ,

Mary Kay - Johor Bahru
Mary Kay - Pasir Gudang
Mary Kay - Permas Jaya
017-7046210

Tuesday, 21 November 2017

WishList2017 : Sikit-sikit Tercapai .

Assalamualaikum ...

Lagi beberapa hari dah nak masuk bulan Disember dan tiba masanya kite melangkah ke satu tahun yang baru , walaupon tahun baru Islam dah lama masuk ... 

Wish List ataupun lebih kurang dengan target ape yang di ingini tu alhamdulillah tercapai sedikit demi sedikit ... Wish List blog pon ade yang dahh memiliki ... Semoga penutup tahun 2017 ni semua Wish List tu tercapai In shaa Allah ..


Wish List yang senarai : 

1. Pindah Rumah

- Alhamdulillah pertengahan bulan May 2017 kami duduk sendiri . Alhamdulillah berkat kesabaran yang tinggi akhirnya kami boleh duduk sendiri . Sekarang almost 6 bulan duduk dengan family kecik . Seronok tu memang seronok . Diam tak siam dah hampir 3 tahun duduk dengan ma abah . Sekarang merasa lah kemas rumah , jaga anak , uruskan rumah , jaga makan minum suami & suami banyak membantu dalam bab kemas mengemas rumah . Alhamdulillah lahh kan ... 

2. Hadiahkan Ma Gelang Emas

- Alhamdulillah dapat hadiahkan ma gelang emas masa besday beliau pada February 2017 hari tuh :)

3. Tukar Phone Baru

- Yang ni tak penting pon , tapi memandangkan phone lame kite asyiklah bateri cepat habis maka nak tukar dan dapat tunaikan mase bulan January 2017 , kite amek Samsung J7 sahaja pong ..

4. Set Mary Kay / Berus Skinvigorate

- Idam-idamkan nak pakai Mary Kay terlaksana pada bulan March 2017 , hohoho . Hasil gigih kumpul duit sendiri and nak try produk muka yang selamatkan kulit ... And now jadi BC Mary Kay dah pon selama 8 bulan pakai produk MK , baru lah jadi BC ^_^

- berus tu pulak dapat beli masa dah jadi BC Mary Kay November 2017

5. Travel / Holiday

- Pon dapat di laksanakan pada bulai July 2017 , kami pergi Langkawi selama 5 hari 4 malam . Beli tiket flight awal-awal , tak silap beli masa bulan March 2017masa tengah buat promosi JB - Langkawi RM49 1 person .

6. Gelang Swarovski

- Gigih jugak pujuk suami nak gelang nih , kekonon nak masa besday December 2016 , tapi tak dapat and suami suprisekan mase bulan January 2017 . :)

7. Belikan Baju Raya untuk Ma Abah & Adik-adik

- Alhamdulillah tercapai jugak impian nak sponser baju raya mereka pada tahun ini .. ^_^

8. Duit Raya Untuk Ma Abah & Mak Abah Mertua

- shutt !! Tak pernah taw bagi . sedihkan .. maklumlah cukup-cukup makan orang kata .. Tapi duit bulanan tiap-tiap bulan tu bagi lah .. cuma duit raya yang jarang ni lahh tak pernah bagi . Tapi tahun ni Alhamdulillah rezeki mereka dapat merasa duit raya . Walaupon tak banyak tapi alhamdulillah dapat jugak bagi ... :)

9. Belikan Abah something

- Haaa yang ni tak dapat nak laksanakan , aduii payah laa tak tahu nak beli ape walaupon dah banyak belanja abah tapi tak tahu ape hadiah yang best untuk abah yang nak di beri . Kekonon nak beli handset tapiii banyak halangan . nak belikan abah jam abah tak minat jamm .. Mungkin handset tapi next month o next year ???? hahahaha

10 . Sembahyang awal waktu

- yang ni sepatutnya no 1 , letak atas sekali tapi memandangkan tak awal tak tepat maka tercorot , subhanaAllah . nak buat anak sebagai alasan macam tak baik . hahaha . entah lah displin dalam diri takde kot .... Berubahlah cik Pipie :(


Sunday, 19 November 2017

Double FI : Firhad Irsyad & Farhaan Irfaan

Assalamualaikum ...

Dah lama Cik Pipie tak stori about anak-anak kan ? Bukan tak mau share perkembangan semasa anak-anak , tapi risau orang muak pulak . Tapi kite selalu share jugak dekat media sosial FB , IG , status whatsapp .

Alhamdulillah Abang Firhad Irsyad dah 3 tahun 3 bulan . Abang dah banyak cakap , banyak tanya , banyak soalan yang tak terjangka akan keluar . Hahaha . Ingat tahun depan dah nak start hantar sekolah tapi memandangkan belum pandai cakap kencing berak maka kite hold dulu lah . Lagipon usia die tahun depan baru 4 tahun , risau jugak nak hantar sekolah awal-awal takut die cepat bosan walaupon bukanlah fully study .. 

Die ni terlalu sayangkan adik die , selalu protect adik , if kite marah adik pon die marah kite balik tapi .... die marah adik and pukul adik takpe jangan kite . hahaha pelik ini budak . Selalu jugak die bergaduh dengan adik . adik pulak jenis tak makan saman kalau kena marah atau pukul :P . Pukul tu bukan la pukul teruk just macam cepuk tangan cepuk kepala and cubit adik .. Tapi kalau kite buat-buat nak bagi adik dekat orang mesti die nangis marah-marah . die sayang adik die .

Farhaan Irfaan dah setahun 5 bulan , Alhamdulillah perkembangan die sangat cepat . die paling aktif paling lasak ore kelate panggil buas . hahaha . ade je akal die yang die akan buat . kekadang di luar kawalan kite . SubhanaAllah ... memang penat kalau jaga Farhaan ni sorang-sorang , die terlampau-lampau aktif :) , die jenis hati keras sikit . kalau kena marah tak nangis melainkan die tengah mengantuk kite marah die die akan nangis . Kalau abang kena marah and abg nangis die tak akan pujuk berlainan abang , abang kalau adik nangis die tgh tengok TV die akan cecepat pujuk adik contoh die akan joget sambil nyanyi atau amekkan susu adik . hahahaha .. Tapi adik buat bodoh je kalau abang nangis lagi die mengusik abangnye adelah . Lepas tu die ni kuat usik abang & orang . And hobi die mengigit Ummi & abang . kami lah jadi mangsa gigitan die . aduiiilahh ini budak .


Abang & Adik 
Beza abang suka bertopi mase kecik , adik pulak tak suka :P




Masa Raya 2016 , abang umur setahun 11 bulan , adik umur sebulan 


Abang 2 tahun 6 bulan , adik 8 bulan




 abang 2 tahun 7 bulan , adik 9 bulan


abang 2 tahun 8 bulan , adik 10 bulan


Abang 2 tahun 11 Bulan , Adik 13 Bulan


Abang 3 tahun 2 bulan , adik setahun 4 bulan 



abang 3 tahun 3 bulan , adik setahun 4 bulan ..

Alhamdulillah kedua-duanya membesar dengan baik dan adik pon dah di syaki ade semput macam abang jugak .. Cuma boleh di kawal . Abang pon dah lama tak kena sejak ade ubat minyak angin asma dekat rumah ... Ade orang kate boleh tambah lagi . Maaf lah , kite kekadang rasa nak marah bile orang suruh tambah and gurau2 pasal tambah anak sebab kite tak suka dengar perkataan itu . Kite belum bersedia dari segi mental dan fizikal :) So sesiapa yang baca and akan tanya soalan macam ni paham-paham lah kalau kite buat muka ataupon kite balas komen ayat sadis :) ... 

Mungkin sebab kite czer dua kali , penat dan rasa tak cukup rehat rasa belum sedia sangat-sangat . Masa abang Firhad dulu memang niat nak tambah sebabnya abang senang di jaga and nak bagi die kawan . Tapi bile dapat adik ni perangai lain sikit so kepenatan tu sangat terasa bile anak dua-dua kecik lagi .. Dan kite belum sedia untuk PENUTUPAN KILANG hahaha ... maklumlah if beranak no 3 terus czer and terus ikat :( ... Kite nak mohon ke-empat baru ikat tapi suami tak yakinkan and suami suruh ikut nasihat doctor .. Maka kite berhuhu jika tidak diizinkan suami :)

Doakan anak-anak kite di panjangkan umur dan di berikesihatan yang berpanjangan . if sakit hati baca pasal anak kite maaf lah yeee :P

Ummi Anak Dua,

Friday, 17 November 2017

BabyStuff : Manjaku Taman Rinting

Assalamualaikum ...

Cerita ni dah basi .. Dah simpan terkubur lamenya di draf :P

Haritu singgah kedai baby manjaku dekat dengan kawansan rumah kite . kite kan memang suka masuk kedai baby . masuk je kedai tu terus nak baby :P , hahahaha


Saje jek nak survey barang anak . nak tengok pampers , putig botol , botol & pampers anak murah ke tidok ... Time kite pergi ni pampers and susu anak lagi murah di Tesco . Maka kite tak la beli barang itu . Cuma beli barang lain ...


Berus puting anak , kite suka berus macam ni , baru rasa putih die bersih bila di basuh

RM 11.90


Berus gigi adik Farhaan , maklumlah gigi dah banyak .. 

RM 8.90


Botol NUK , mencuba jek . Harap-harap adik Farhaan okey

RM 40.00



Barang-barang lain pada kite mahal lah jugak , botol & puting botol abang avents and tommee tippee mahal sangat , lagi murah lazada atau onlinebabywear . Pencuci botol mereka pon mahal RM 12.90 , dekat tesco dapat RM 9.90 . So kite beli tu jek . Kedai die dua tingkat , belah atas kiteorang tak naik sebab nampak macam banyak mainan , sebelum kena cukai dengan abang Firhad maka kite janganlah naik atas . hahaha .

Belah atas macam banyak mainan , katil baby , car seat , stroller and macam-macam kot . Belah bawah baju-baju , botol-botol , susu-susu macam-macam lah kire keperluan lengkap kat sane . And yang penting semua jenama botol , pakaian ade jual di sana .. 

Sharing ,

LAZADA pulangkan duit !!

Assalamualaikum ...

Baru-baru nih memang kecoh kan pasal Lazada menipu , duit amek tapi tak refund barang . Sadiskan . Mangsa-magsa itu termasuklah kite .. sebenarnye dari hari tu lagi kite ade beli barang tapi Lazada still tak refund duit ke kite , kite ni jenis tak suka COD , kite akan bank in siap-siap . Maklumlah kite pon berbisness so nak memudahkan kerja orang ...

Tapi selama beli barang di Lazada jaranglah kena . 3 kali jek kite terkena termasuklah baru-baru nih . Tapi baru-baru ni kite oder banyak-banyak tapi satu ni jek tak sampai-sampai :( , akhirnye dapat email kate refund . pulangan bayaran paling lewat 2 weeks , masalahnye ni dah lebih 2 weeks kot . Melampauuu !!! 

Masa June 2016 , kite ade beli 1 pump tangan , tapi tak jugak refund-refund :( 


RM 36.65

December 2016 , beli pulak mangkuk makanan Farhaan pon tak sampai-sampai , barang lain sampai pulak . maangkuk nih tak sampai-sampai :( 

RM 17.75

February 2017 , beli pulak word MR & MRS dekat lazada , tujuannye nak letak dekat atas kepala katil . Pon tinggal habuk sahaja tak sampai-sampai . refund pon tak ade !!!!!


RM 26.90

Dan terbaru Oktober 2017 , masa orang dok kecok-kecoh pasal Lazada penipu . I pon terkena beb .. Kite beli Kolam Tesco . padahal dekat tesco pon harga serupa and tak termasuk pos pon . ni harga RM 49.50 termasuk pos RM 6 :( . Dah RM55.50 ,series yang ni terasa sangat melampau sebab yang lain bawah RM 50 rasa okey la lagi , halalkan . tapi ni .. aihh tunggu jek laa macam tunggu buah durian gugur ke tanah .

Kolam ni beli sebab Firhad sebok nak mandi kolam , so apekate beli and biar die mandi puas-puas . Hujung-hujung kiteorang pergi Tesco cari kolam macam ni . dah naik pulak harga RM 114. carilah yang lain . Alhamdulillah rezeki Allah dapat harga kolam RM 6.00 :P 

Berbalik pada cerita nih ... agak-agak bila Lazada nak refund duit saya ??? Live Chat haram jadah takleh guna :( .. sedih sangat weiii .. Reply email pon tak jalan .. 

Tapi kite still tak serik :P , still lagi nak shopping dekat Lazada !!!!! Benciii lahhh !!!!! Nanti kite nak buat entry pasal kena tipu dengan peniaga online . kite beli almari make up mini . kena tipu RM 80 beb !!! 

Thursday, 16 November 2017

COMEL BLOGGER CONTEST


Assalamualaikum ....

Tetibe kite nak join contest ini pulak , sebab hadiah die manarik minat kite .. Cantik kot hadiahnyaa .. Kalau nak tahu hadiah ape tekan link bawah banner tuh yee .. Mana tahu ade rezeki anak-anak kan  ...

comel blogger contest

Selamat ulangtahun kelahiran buat Kak Noor , semoga di murahkan rezeki serta diberi kesihatan yang berpanjangan ^_^ . Aamiin ...



ShoppingOn9 : Jubah Glitter Bella Ammara

Assalamualaikum ...


Dah lama mencari satu jubah berwarna hitam dan tidak payah iron ... Tapi tak jumpa yang berkenan di hati ... 

Kite kan ade join 1 group Personal Shopper Bella Ammara , shawl Publika & Leeyanarhaman so PS kite ade muat naikkan 1 pic yang menarik minat kite ..



So dah TERBEKENAN .. haha , begitu sajelah kite kan asyiklah terbekenan , sampai penuh dah almari baju kite . tak cukup dengan gantung , lipat bawah gantung pon dah penuh . belah bawah pon dah penuh tak cukup ruang dah . Sampai suami perli nak tambah almari tak ? Tak pon beli yang jenis besar terus . Huh menganjing !! Tapi betul jugak kate die . hahaha , memang dah penuh . ade tu tumpang almari die :)

Berbalik pada cerita asal , baju ni kena Pre-oder .maka kite submit oder dari bulan July . PS kite minat depo jek dulu , tapi kite terus bagi Full payment . Takut la jugak bile dah kena bayar full nanti kite yilek duit :P 

Tunggulah berbulan lamanya ... Yelaa Preoder kann ... 
.
.
.
.
v

Tuptup akhir bulan September dengar khabar dari PS dah nak keluar dah keluaran jubah glitter , tapi PS dapat dulu sebelum die ade dekat butik . Maka jualan terhangat adelah jubah berwarna hitam ini .. memang sold out . nebes taw kite mase tu , takut tak dapat .. asyiklah follow up dengan PS tanya . Hahaha . naseb PS tak block no kite .. 

Maka 03.10.2017 dapatlah di tangan kite .. Yeahh , baju sangat kebabomm meletop pompompom ... kite puas hati sangat-sangat . Harga jubah ni RM150 . Rugi pulak beli sehelai , sebab kain die sangat-sangat selesa yang teramatnya . Kain tak panas . Maklumlah kite malas nak gosok . Jubah ni pon kite belum pakai lagi . hahaha , I is jenis kemetot maka kena lah otter jubah ini .. 

Di sebabkan ramai permintaan Jubah Glitter warna hitam ni  owner Bella Ammara restok warna ini untuk kepuasan customer nya ... 



Akan di pakai pada Majlis ESRS Mary Kay nanti :) Tak sabar esok ^_^ . Esok kite akan hadiri kelas ESRS Mary Kay .. 

Beauty Consultant Mary Kay ,

017-7046210
MK_Johor Bahru

Wednesday, 15 November 2017

Mary Kay : Skinvigorate Brush Mary Kay

Assalamualaikum ..

U'olls , kite dah try brush skinvigorate Mary Kay tu , memang sangat-sangat best !! Memang berbaloi dengan harga sebegitu ... Rase lah muka tu best sangat di cuci dengan bersih sampai ke dalam kulit . cehhh .. 



U'olls akan dapat dua brush and bateri siap-siap taw .. Brush kaler pink bulu die lembut manakala putih kasar sedikit . tapi sedikit sahaja kasarnyaa  ... 


Ini hasil dah siap cuci muka :) nampak kan kesan kotoran walaupon dah cuci guna tanggan sebelum tuh ... 

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Skinvigorate Cleansing Brush

Kebaikan Skinvigorate : 

*Menanggalkan 85% makeup lebih baik dari menggunaka jari
*Menghaluskan garisan2 halus dan kedutan serta liang pori kelihatan lebih kecil
*Memperbaiki penampilan kulit dengan cepat
*Seperti membuat rawatan facial spa dengan berus yang berkelajuan dual-speed

Menurut kajian , 8 dari 10 orang wanita yang mencubanya akan membeli. Selain daripada memberikan pembersihan yang mendalam serta membersihkan pori-pori , berikut adalah apa yang mereka katakan tentang Skinvigorate Cleansing Brush di sebuah kajian pengguna bebas :

97% - Memaksimumkan manfaat penjagaan kulit
94% - Mengubah kulit kusam ke tona kulit yg cerah berseri
96% - Memberikan tona kulit yg lebih sekata
93% - Memulihkan kulit wajah yg tampil muda
95% - Kulit rasa lebih lembut, licin dan sihat  whitehead n blackhead dpt hilang dgn mudah..dia membersih smpai dalam

Guna beberapa minit je masa cuci muka .. sangat best guna brush ni , muka terasa licin dan bersih sangat , halus dan pori-pori kurang kelihatan . bila dah start guna Skinvigorate tak puas jadinya bila cuci muka guna tangan . memang sangat-sangat best , berbaloi untuk membelinya . Harga pon In Shaa Allah mampu milik ..


Beauty Consultant Mary Kay ,

0177046210
Johor Bahru

Mary Kay : I Am Beauty Consultant Mary Kay yang SAH !!

Assalamualaikum .....


Hampir 7 bulan dah cuba produk skincare Mary Kay Timewise and sangat-sangat menakjubkan tengok hasil muka yang sangat okey maklumlah dah bebas dengan bahan merkuri maka kite mengambil keputusan nak jadi Beauty Consultant yang sah Mary Kay :)

Alhamdulillah my BC (Miss Wawa) dah daftarkan kite and kite pon sah jadi BC pada awal November yang lepas ...

Stater kit boleh pilih nak yang mana satu , so kite amek pilihan yang ade timewise .


pilihan 1


Pilihan 2

Kite amek pilihan ke dua , daftar 1 November , 7 November tu dah sampai dekat tangan kite . Kite ingat alamat rumah Ma , sekali alamat Opis .. :P


budak bellman call kate ade barang pos sampai siap dua kotak lagi . so I is pon bergegas turun dan mengangkutnya .. 


kotak besar bawah tu berisi beg ini , di dalam beg ini ade 


ini semua dalam beg itu .. Yeahh tak sabar nak facial muka u'olls ...

Yang kotak atas tu kite as a New BC kena beli barang untuk memudahkan pergi Facial atau ape yang patut lah kan .. Die pon ade dua set yang kena pilih . set 1 about skincare , set 2 about make up , opcoz u'olls tahu I is amek yang mana kann ??? 


+


yang di idam-idamkan :)

Kite amek set make-up dan skinvigorate .. balik tu teruslah mencuba di muka dahulu ... Kite memang teruja lahh dengan produk Mary Kay . Tak sia-sia sangat dan rasa berbaloi ..


Dalam gambar ats tu ade nampak beg hitam yang kite pegang tu kan , beg tu isi dalam die ade brush-brush ini .


2 benda hijau and 1 kotak biru tu free dari Mary Kay :)

Scrub badan and lotion & kotak biru tu untuk sun-block .


Beauty Consultant Mary Kay ( 218280 )

Johor Bahru
Winnie The Pooh Glitter