Tuesday, 26 December 2017

Shopping : Brush Cleaner & Scrubbing board Silicone by Daiso

Assalamualaikum ...



Hari tu kan dah beli aksesori untuk letak barang make-up tapi tertinggal silicone board ni , so lepas tu pergi Daiso nak beli and teramek plak pencuci brush ni .. dua barang ni berharga RM 11.80 ..

Nanti kite buat review pasal sabun ni dengan silicone die tu acane perginyaa :) ..

Love,

#Besday: Surprise Besday oleh Officemate

Assalamualaikum ...

Jumaat haritu bebudak opis kite buat surprise besday untuk kite , besday kite jatuh pada sabtu 23.12.2017 tu , tapi sabtu tu kan kite tak kerja maka dorang buat hari Jumaat :) . Thaanks Alls :P











 Alhamdulillah Allah masih bagi pinjam nyawa ini untuk berbakti kepada ma abah , anak-anak & suami . Alhamdulillah , terima kasih Allah ... Walaupon diri ini tak hebat mana , tapi masih di hargai oleh suami , anak-anak , ma abah adik-adik , mak abah mertua dan adik beradik mertua , sahabat-sahabat dan ramai lagi ..

Terima kasih tak terhingga pada yang wish di FB , IG dan whatsapp . Yang mendoakan tu semoga Allah terima doa kalian dan doa yang baik-baik tu berbalik semula pada kalian ...

Alhamdulillah dah masuk umur 26 tahun dan mempunyai dua orang anak ni terasa sangat-sangat berbeza .. Dah berumur macam ni taknak ape pon , yang di mahukan suami setia disisi dalam keadaan susah senang , yang paham isteri yang mendoakan kejayaan isteri dan menyokong kejayaan isteri .. dan anak-anak sentiasa disamping ummi . Yang selalu ceriakan ummi dikala ummi kesedihan .

Dulu konon nak tamatkan zaman bujang umur 28 tahun , tapi tak sangka jodoh mai awaiii . tapi nak tamankan umur 28 tahun tu dengan boyeprend tak jadi . haha . bile jumpa hat ni gataiii nak kawen awal . tak sangka kan yang di rancang lain pulak jadinya ... 26 tahun dah di kurniakan anak 2 orang . Alhamdulillah ... cuma sekarang target buat Marykay sepenuhnya ... Doakan kite berjaya dan kita dapat capaikan impian kite .

Love,

Thursday, 21 December 2017

Mary Kay : Jom Kenali Skincare Mary Kay

Assalamualaikum ...

Harini Pipie nak share pasal produk Mary Kay , sebelum tu pipie nak bagitahu yang pipie Beauty Consultant Mary Kay yang SAH .

Jom kite start mengenali satu-satu produk ^_^

1. Mary Kay Timewise Repair 


Skin care ni untuk yang berumur 40 tahun ke atas bolehlah mencuba set skincare ni , jom kenal ape kelebihan Timewise Repair ni .

💖 meninggalkan kulit rasa lebih lembap
💖 mengekalkan keseimbangan kelembapan
💖 memutihkan keserian kulit
💖 menegang dan mengajalkan kulit muka
💖 memulihkan keremajaan kulit
💖 memulihkan tona kulit
💖 meningkatkan kelembapan kulit 61% dengan segera
💖 menegangkan kulit
💖 meningkatkan kelembapan kulit sepanjang 12 jam

2. Timewise Miracles


Skincare Timewise (TW) ni sesuai untuk yang berumur 25 tahun ke atas bolehlah cuba set skincare ni . set ini antara yang best seller dekat MaryKay dan ada 11 Age-defying benefit tau . TW ni ade 4 jenis ikut kesesuai kulit : Berminyak , normal , kombinasi atau kering .

💖 pudarkan garis halus
💖 kurangkan kedutan
💖 menganjalkan
💖 menegangkan kulit
💖 perbaharuan sel kulit
💖 perlindungan UV/UVB
💖 menyahkan radikal bebas

3. Botanical Effects


Set Botanical Effects (BE) untuk penjagaan kulit yang seimbang . Set ini pun mempunyai 4 jenis ikut kesesuaian kulit muka anda iaitu : Kering , normal , kombinasi , & berminyak .

Produk ini sesuai untuk kulit :

💖 Jerawat sangat banyak
💖 kulit terlalu kering/berminyak
💖 oily dekat T-zone
💖 Liang pori besar
💖 banyak whitehead/blackhead
💖 muka gelap kena sunburn
💖 kulit rosak sbb salah pakai produk 


4. Botanical Effects Evolution


Set Botanical Effect Evolution (BE Evo) ini sesuai untuk adik-adik dan gologan remaja. Evolusi rangkain penjagaan kulit BE Evo di perkaya dengan aloe vera & buah naga . Skin care ni sangat wangi ^_^

5. Melacep Luminous System


Nak cerah flawless macam orang korea ?? Nak pudarkan jeragat ? Nak muka cerah dan sekata secara sihatkan kulit tanpa bahan merkuri ? Jom pakai set Melacep Plus dari MaryKay .

Produk ni sangat popular dekat korea . masa launch dalam masa 2 minggu saja dah out of stock . satu-satunya produk Mary kay di buat di korea dengan menggunakan teknologi cangih di sana. Set ini membantu mereka yang ada masalah seperti :

💖 kulit gelap
💖 selalu sunburn
💖 kulit kusam tiada seri
💖 parut jerawat
💖 jeragat/bintik hitam
💖 tona kulit tidak sekata

6. MK Men 


Siapa cakap Marykay jual produk wanita jek , ade jek produk lelaki jugak taw u olls , Mk Men ni berfungsi untuk :

💖 membersihkan kotoran
💖 mengurangkan minyak berlebihan dgn sekata
💖 pori-pori berasa bersih
💖 berasa lebih licin , segar dan cergas

7. ClearProff


Set ini menunjukkan hasil dalam 3 hari menentang jerawat berdasarkan ujian klinikal . 

💖 sangat sesuai untuk kulit sensitif
💖 memastikan kulit bebas dari jerawat
💖 mengurangkan minyak berlebihan
💖 membantu mengecilkan liang pori
💖 mengurangkan kilat di muka
💖 jerawat cepat kecut 

Okey , dah baca semua jenis scincare Marykay ??? Maka bolehlah contact Pipie asap yee .. sayangilah kulit muka anda , satu-satu anugerah Illahi yang tak ternilai ... 

Jom Whatsapp Pipie 017-7046210 untuk pipie consultant u olls , semuanya free tanpa cas harga pon . Yang penting kulit muka anda selamat ^_^ .... 

Love,
Beauty Consultant MaryKay

Tuesday, 19 December 2017

ShoppingOn9 : Serooja Leyanarahman.co

Assalamualaikum ....

Bebaru nih dapat tahu wedding kazen thema black terus oder . cehhh . padahalkan banyak je baju kaler black . tapi tak tahu peel perangai syaitoon mane yang menghasut beli . Naseb baik sampai tu berkenan and rasa tak nyesal doh . hahahaha . menyesal if tak dapat beli jek :P

Oder 12.12.2017 , sampai 18.12.207 cepat lah jugak kan . kite oder dekat web jek senang , oder 1 baju dengan PS tak sampai-sampai lagi katenye PS poslaju kate barang cari tak jumpa terlampau banyak sangat ...




ini zoom dekat , die kate brocade tapi sangat lembut brocade die .
bukan macam brocade lain lahh ... 


see . :P

Semoga tahun depan tak membazir macam ni dah pipie oii . fokus ke benda lain plak .. auishh .. harap-harap lah boleh stop part shopping nih lah !!!!

Love,

Monday, 18 December 2017

IKEA Tebrau : Shooping kali kedua

Assalamualaikum ....

Ahad harituh 10.12.2017 kite pergi IKEA lagi , kali ni shopping banyak barang sikit .. Still bawak anak-anak and angkut adik-adik sekali sebab dorang nak try pergi . Tak geti lah berjalan anak tinggal , kiteorang memang tak suka macam tuh ... So naseb ade adik-adik so die jagakan abang Firhad yang suka mengarok tuh ... 

Dorang la bawak abang firhad bile die start mengaruk nak baring atas katil yang dihias tulah , nak main mainan lahh dorang lah bawak .

Kite pulak pening cari hasben tak jumpa-jumpaa . Besar jugaklah IKea ni .

Last-last jumpa dekat tempat barang nak pick-up sendiri tu , tengok-tengok Farhaan dah tidur ats dukung ayah die . hahaha . So shopping laa sikit barang untuk rumah ..


tempat iron baju , memang cari yang jenis pendek gini,
sebab kite suka iron baju duduk .


sebenarnye ni sesuai letak dekat bilik air , 
tapi kami buat letak dekat bilik untuk letak susu anak-anak.


ini pon same , sesuai letak dekat bilik air .
tapi buat hiasan dekat rumah .

meja tu pon same , beli dekat IKEA .


*imej google*
tak sempat nak snap pic kat rumah . haha
beli untuk letak baju kotor . hasben yang amek .
selalunye hasben ni payah kalau nak beli barang cenggini :P

Now , hasben kite pulak gile nak ke IKEA jek kerjanyee :P . Pantang cuti ajak p ikea . hahaha .. 

Love,

Thursday, 14 December 2017

Shopping : Aksesori Make Up by Daiso

Assalamualaikum ... 

Hari tu try cari storage make-up dekat Lazada but macam mahal so kite pon tangguh la nak beli , sekali tu pergi Daiso sekali nampak storage make-up dekat situ harga pon murah berbanding Lazada kann so ape lagii kite angkut lah ..


1. Tempat letak kapas muka @ cotton bud
2. Storage Brush
3. Storage Lipstick
4. Cotton Buds Pink
5. Kapas muka @ mata

Harganya RM 5.90 setiap satu .


Ini awal-awal lagi kite dah beli . Cuma tambah lagi satu untuk letak brush


Storage Lipstick ni kite beli On9 dekat Shopee Harga RM 8.90 setiap 1 .

Kalau masuk Daiso memang banyak habes duit sebab semua benda nak beli . Hahaha . Hari tuh kite tertinggal beli tempat basuh brush , kite ingat kite amek sekali dah balik rumah barulah ingat belum amek rupenyaa . Hahaha . padan dengan muka .

Love,

Wednesday, 13 December 2017

#Prelove Item : Prelove Dareena Bella Ammara & Yasmeen minaz

Assalamualaikum ...

Cik Pipie nak letgo beberapa baju yang saiz amat besar buat Cik Pipie .. Cik Pipie pakai pon still nampak kebesarannya di situ maka Cik Pipie nak letgo baju-baju tersebut dengan harga tersebut ..

Bella Ammara 





Dareena Kurung Saiz S,
Masa beli RM269 
Nak letgo RM 200 + RM 10 (postage)
harga takleh runding . maaf taw :)

Cik Pipie pakai masa raya sekali jek , lepas tuh dah terperam dalam almari dah :)


Minaz 






Yasmeen kurung , Saiz M
harga sebenar RM 329
harga beli preloved : RM 250
nak letgo harga RM 200 + RM 10 (postage)
harga tak boleh ruding yee , maaf taw

owner first pakai sekali masa raya , owner kedua (saya ) pakai masa try nih jek :)

WhatsApp Cik Pipie 017-7046210

TQ u'olls

Love,

ShoppingOn9 : Kurung Suzie Bynuramirah

Assalamualikum ...

Asyiklah terjebak beli baju , and hujung-hujung baju tu peram dalam almari kesudahannya ... Sejak-sejak masuk Group PS nih la asyik tak dapat kawal napsuu .. napsuu syaitoonn ni hah !! BTW nak buat review jek laa nih :)

Hari tu terjebak beli baju Kurung Suzie bynuramirah ni , maklumlah kite memang jenis suka baju lace-lace so tu yang terjebak beli . Harga mampu milik lagi kann ...


Kite berkenan warna maroon tu tapi banyak plak baju maroon maka amek kaler Grey tapi tak sedar diri bahawasanya Grey pon berlambak , naseb la dah abes warna tu maka amek la kaler Navy Blue .. Kalau ikutkan napsu serakah nak jek beli semua . hahaha . macam kayo bebeno dengar kan . sory-sory gurau jek lahh :P ..

Baju ni dah dapat lama taw , beli mase bulan 10 aritu . tapi baru kesempatan nak update .. Maka dah free nih baru update dekat u'olls tentang keistimewaan baju nih :)



Dekat baju tu ade bijik manik swarovski , cehh ... haha , ade manik-manik laa kat baju tu . material kain die sedap di pakai , cuma satu jek la kekurangan iaitu tak Breasfeed , so susah untuk ummi macam saya nak memakai bile anak nak menyusu .. baju tak yah gosok memang trend sekarang semua malas nak mengosok :P ...

Sekarang pon rasanye tengah buat promosi harga ni lagi , selamat melayang duit u olls :P

Love,

IKEA Tebrau : First time datang IKEA

Assalamualaikum ....

First time jejakkan kaki ke IKEA Tebrau , orang lain mungkin dah pernah jugak pergi IKEA Damansara n Cheras but kite langsung tak pernah . Just tengok online and kirim orang jek la selalunyaa , kirim kawan-kawan opis kalau pergi IKEA . So agak jakun sikit lah kan . :P

Hari tu ajak hasben pergi sane , hasben kite ni memang hantu deco rumah . so kite ajak la die sebab die minat deco-deco kan , memula tu die macam taknak taw , sebab biasalah lelaki dengar dari mulut-mulut orang yang jem lah , sesak la ape semua lahh .. tetibe pergi TAK JEM pon . TAK SESAK pon . sooo ? I is jeling jek lah die . hahaha

Sampai jek die orang yang excited sangat-sangat sebab barang deco die kann :P , maka kami pusing-pusing lah dalam tu . tak pusing kesemuanya pon sebab anak-anak pulak buat hal . aduhh .. stress kami laki bini . so untuk permulaan kami beli ini jek laaaa ..


Cermin dua keping tu .
Letak dekat Ruang Tamu , atas TV


Lampu bilik tidur abang Firhad ,
Die yang request nak bintang . Awan takde mase tuh .


2 laci dengan kerusi solek simple .


2 Laci tu hasben kite buat gantung . sebab kalau dekat bawah abeslah anak teruna kite mengancau .Sebabnya dalam tu kite letak barang make-up and stok barang Mary Kay kite .

Nanti ade mase lagi nak sambung shopping lagi , maklumlahh anak-anak kecik payah sikit kan .. Nak tinggal kesian bile bawak kesian dekat kami . hahahaha ... anak oh anak ... :) Hasben pon seronok nak datang sini ..

Love,
Winnie The Pooh Glitter