Thursday, 31 December 2015

#Holiday: Penyabong Warisan Resort, Mersing

Assalamualaikum ... 

Masa bulan November tu hari (cerita dah basi sebenarnye) kite anak beranak ade nak pergi Mersing sebab ade wedding dekat sane , so memandangkan Johor Bharu dengan Mersing 2Jam perjalan akan penat and keletihan so kami bercadang stay Mersing . Kebetulan wedding dekat Endau dah ade port nak stay .

Seminggu sebelum pergi kite dah Call Penyabong Warisan Resort tu awal-awal untuk booking.
Alhamdulillaha ade kekosongan , memandangkan ingat beramai so kite amek rumah Kelantan .
Sekali sehari nak pergi Mersing abang ipar kite cancle sebab die ade hal tak dapat di elakkan .
So kami bertiga jek lah .

Date : 28 & 29 November 2015
Place : Penyabong Warisan Resort , Mersing


Sampai Mersing pukul 2petang , makan dulu kat rumah pengantin , jumpa kawan baik hasben salam-salam and kami check in Penyabong Warisan Resort .


So sampai sane kami tukar rumah , buat ape duduk besar-besar kalau tak ramai kan , menakutkan jugak nanti , so kami amek Chalet depan tasik nih haa ... 
Sebilik RM130 .
Bilik yang luas , ade Tv siap astro , ade ekon .

Lepas masukkan barang-barang kami keluar cari stok makanan , takut c kecik itu kelaparan nanti , dah abes shoping hasben ajak lepak pantai sat .





Abang Long geram nak main ombak tu .. Dia peratikan jek , napelah ummi tak bagi mandi ni , selalu ummi on jek , maaf sayang air laut kotor .. 


Anak bujang yang tak nak balik , syok duduk tepi laut lah tu , pastuh teringat dekat Resort kami stay tu boleh kayak secara free , so kami bercadang nak berkayak ... Let's go balik chalet .



Abam bujang yang excited nak terjun tasek . kite pon tak paham lah haii nape ci kecik ni suke bebenor dengan air , pantang nampak air die nak mandi . lepas berkayak , terpandang satu kolam dekat resort tu so kite pon cakap dengan hasben nak bawak Firhad mandi situ jek lah ... 


Gambar ehsan google .

So bawak c abam bujang mandi situ , seronok kemain lah die dapat mandi .
mandi dengan ayahnye , kite pulak teringin nak mandi tapi kolam die dalamnye ... tak jadi lerr nak join .
kebetulan datang ni ade 2 keluarga besar tengah buat family day .. memang dasat lah orang-orang dekat sini.

Malam tu kami makan meggi jek , memandangkan Firhad Irsyad tidur awal so memang tak keluar cari makanan , Naseb adik baby behave so makan ape yang ade ..

Keesokkannye kami gerak awal pagi sebab nak berjalan satu Mersing sat , kami pergibeli keropok lekor macam biasa , kami makan dekat banar Mersing makanan kampung yang super duper sedap yang teramat tu dan kami gerak balik Johor Bahru ... 

Sayonaraaa .. ade mase kami niat nak buat Family Days dekat Penyabong Warisan Resort , baru lah syok ramai-ramai . 


Salam Sayang ,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter