Wednesday, 30 December 2015

#Travel: Bukit Tinggi

Assalamualaikum ....

Selepas ke Melaka , kami pon berangkat ke Bukit Tinggi , kami lalu Kuala Lumpur dan turun tol Sungai Besi and terus ke haiway Kuantan untuk pergi Bukit Tinggi . Kami sampai Genting Sempah dalam pukul 5 setengah petang , konon-kononnye nak pergi terus Bukit Tinggi tapi hasben kate rehat-rehat dulu lah . So kami berhenti makan dekat hentian Genting Sempah untuk makan lepastuh cari homestay dekat Janda Baik .

Lepas makan dan gerak homestay Janda Baik lepas tuh kami pon mencari homestay , Alhamdulillah ade kekosongan untuk kami sekeluarga ... Jommmm Kite berehat , sambung berjalan esok pula yee ... Malam kami makan bege tepi jalan jek dan tidur awal malam tu ...
Keesokkan paginye abah beli sarapan , ermmm boleh tahan mahal jugak lah . nasik lemak dalam mangkuk bege kecik tu RM2.50 .. fuhhh ... naseb nasik sedap tahu tak ...

Pukul 1.45 Petang baru kiteorang gerak pergi Bukit Tinggi , dalam perjalanan boleh pulak temperature naik sampaikan die punye tangki pecah ... fuhhh ... and adelah pomen lalu lalang datang betulkan so kena cas RM100 .. aduiimak ... sabar jek lah ehh .. dugaan katenye ,...

Sampai pucak atas tu tepat pukul 3 Petang .. masuk kena bayar okey ... Tapi kalau pukul 6 petang ke atas dapat harga murah Rm 6.00 dewasa .


dewasa RM13.00
kanak-kanak RM8.00




Budak ni suke Pooh , tapi di sebabkan 
pooh ni besar die takut . haha










okey itu aje percutian kami selama 3hari 2 malam . Nanti kite review hotel melaka yang kite stay dengan homestay kite stay dekat Janda Baik okey ..

Salam Sayang, 

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter