Tuesday, 29 December 2015

#Travel: Melaka Part i

Assalamualaikum ....

Cuti yang panjang hari tu , tetibe kami laki bini bercadang nak bawak ma abah and adik-adik holiday dekat Melaka . Kenapa Melaka ? sebab Melaka dekat dengan Johor Bahru so tak yah jauh-jauh . Tapi malangnye ku survey-survey Hotel kat Melaka dah full wehh ... 

Tapi tetap pergi jugak , bak kate hasben kite redah jek lah yee ... Patutnye cadangnye 24 Hb iaitu cuti Maulud Nabi , tapi memandangkan kesihatan kite tengah macam suam-suam kuku so kite mintak tangguh 25 Hb cuti Christmas Day , so 24Hb sempatl;ah beli barang ape yang patut untuk holiday esoknya .

So 25Hb dalam pukul 11 [agi baru kami bertolak dari rumah, sepanjang perjalanan tu ade lah jem sikit-sikit pastuh ade lancar ade jem lagi ade lancar lagi . Sampai Melaka pukul 2Petang , tapi kami teruskan misi mencari hotel . Round-round Melaka dari bandar ke kampung masuk ke Klebang .Pehh pest time jalan ke Klebang tengok jem nak mati kat sane rupenye kiteorang dah sampai dekat tempat yang femes dengan Coconut Shake Pantai Klebang tu haaa .. tapi ramai orang beratur weh naseblah ku tidak mengidam ..

Perut kami pon dah kelaparan makanya kami pon singah kat Klebang untuk makan petang dekat sana . Nasik & Ayam goreng bawak dari rumah sebab ma masak lebih pagi tadi so beli lauk-pauk jek lah . kiteorang amek 

1. Asam Pedas Ikan pari
2. Siput masak lemak
3. Sambal Ikan Bilis
4. Gulai Udang 6ketul

Total RM20.00

Pehhh rasa macam cekik kedarah betul wehh ... belum amek nasik lagi kalau nasik entah berapa die pau agaknye .. sabar jel lahh ... 

Lepas jek makan kami pon teruskan misi mencari hotel , akhirnye jumpa jugak . semalaman Rm80 untuk satu bilik , so kami amek 2 bilik .Lepastuh rehat dan malam berjalan ke bandar hilir pulak .

Malam tu lepas sembahyang Isyak kami pon gerak ke Bandar Hilir tengok pemandangan yang cantik-cantik , Park kete jauh-jauh sebab nak masuk Bandar Hilir jek dah jem giler-giler .


Family Kecil ku


Ma Abah & Adik-adik



Dengan Orang Biru ni kalau nak bergambar seorang Rm2 okey .







Lepas tu kami gerak ke bazar jual-jual die and beli ape yang patut and then kami pon balik untuk makan sedar tak sedar dah pukul 12 tengah malam , anak bujang I is ofcoz lah tak tidur tahan mate sebab berjalan kan . Kami makan dekat depan Melaka Prade tu haa .. Alhamdulillah makanan sedap dan orangnye pon tak cekik kedarah . Balik hotrel dalam pukul 1 pagi dan memasing selamat tidur ... 

Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter