Monday, 13 April 2015

keluarga Hasben saya




Assalamualaikum ....


Gambar tu dah lama sebenarnye . mase 05.12.2014 yang lepas . mase sambut besday MIL (mother in law) saye . itu la keluarga besar belah hasben saye .. time ni cume takde somi akak die jek ..

1. Akak die Along/Zila - 3 orang anak
2. Abang die Angah/Fizi - 1 orang anak
3. Abang jugak Mizan - 2 orang anak , (mase ni dlm perut x kluar lagi)
4. My hasben Mierul - 1 orang anak 
5 Adik Ayu - 16tahun baru

so total anak buah buahan dalam family hasben saye ade 6 orang termasuk firhad 7 orang . 4 perempuan dan 3 orang lelaki .


ni kami bertiga BIRAS menantu emak .
yang tengah tu bakal melangsungkan dengan abh ngah , abg ngah kami duda .


Keluarga Kecil Kami.
Osman generation .



Love,
Pipie Azaty


Saturday, 11 April 2015

Dapat anak buah-buahan baru

Assalamualaikum ....


Yeahhh biras ku telah selamat melahirkan khalifah kecil di muka bumi ini dengan Normal .. Alhamdulillah .... seronoknye bau baby newborn ... Walaupon cerita ini sudah basi pada 4bulan yang lepas tapi ku nak jugak update ,,, hahahaha ... teruknye perangai kau pipie oiii ... 


Khalifah kecil ini di beri nama Muhammad Al-Fateh . Biras ku bersalin sorang setahun seronok jek rasenye dah dapat sepasang tapi die kate kalau boleh tak nak dah sebab die mengandung susah , dalam pantang pon susah so die dah tak mahu lagi buat mase sekarang kot ...


Berat : 3kg
lahir : petang

Mase first dukung die dah macam kekok plak sebab firhad dah besar so die kecik lagi macam kekok .. hihihihi .. Bile baringkan Firhad sebelah die mesti firhad pelik sebab ade budak kecik kaku jek tidur sebelah die ... 



nampak tak besar sangat ini budak .... ni sebelum biras ku balik selangor . esoknye die fly ke selangor berpantang di rumah mak die pulak ....

Love,
Pipie Azaty

Friday, 10 April 2015

#BabyFI: Hipopo Baby Spa untuk Firhad Irsyad

Assalamualaikum semua ... 

Mase Muhammad Firhad 5 Bulan dah rancang dengan ayah die nak bawak die pergi mandi manda , so nak pergi pantai memang tak lah sebab pantai kan macam panas , so nak bawak g tempat air terjun pon x sure sebab macam sejuk plak . Last-last kami bawak pergi Tesco Tebrau dekat HipopoBabySpa tu ... 


Kami amek 1jam , 30Minit mandi dan 30Minit urut . mase pergi sini salah timing palk , pergi time die nak tidur so mase mandi tu die ade sikit meragam la ... ade la dalam 5minit awal dah naik sebab die dah menjerit-jerit nangis nak keluar dari air tu . hahahaha .


Sesi merengangkan otot-otot kaki sebelum berenang-renang



Die suke main air dekat situ . 


Itu lah die mase mood okey , datang badmood die haruu ummi and ayah .. hahahah ... lepas jek mandi ade sesi mengurut plak . so kene tambah rm5 untuk minyak-minyak die ,


kaki die tu nak je ummi gigit-gigit .

So pada sesiapa nak bawak anak-anak ke sini boleh lah terjah Tesco Tebrau yang berhampiran Jusco Tebrau dekat Johor Bahru ye . harga die sebelum GST 30minit urut RM43 . 30minit mandi RM43 . minyak urut RM5 . so total dalam RM91.00 . Service memang tiptop sebab dieorang pandai handle baby-baby kat sini . Lepas jek urut and keluar dari tempat ni terus Firhad tidur .. sedap sangat la tu kene urut . So boleh la ye bawak anak anak puan semua ..

Love,
Pipie Azaty

Thursday, 9 April 2015

penuh sarang labah-labah

Assalamualaikum ... 


Ya Allah banyaknye sarang labah-labah ...... lame gile tak update perkembangan anak ... Last update mase Muhammad Firhad Irsyad 3 bulan .. lama sungguh .... Hari ni Muhammad Firhad genap 8 bulan sudah . Alhamdulillah mase 3 hari nak 8 bulan die baru lah pandai mengesot . lambat jugak kan , tapi tak pelah syukur die di beri kesihatan yang baik . Jom kite story pasal anak bujang saye ni .


4 Bulan

mase ni berat die dah 5kg , still fully breastfeeding . Alhamdulillah rezeki anak untuk menyusu badan . dah start meniarap je . golek-golek macam biasa .

5 BULAN

berat dah cecah 6kg , tiap-tiap bulan 1kg naik . alhamdulillah .... lagi sebulan dah boleh makan yeahhhh .... same shj tetap x pandai mengesot ..

6 BULAN 

time ni die kene enjet yang 6bulan punya . x menangis langsung ketawe adelah , ini anak murah dengan senyuman sangat . berat die dah cecah 7kg . makin naik makin naik ... genap je umur die 6bulan 2hari die dah makan puree apple untuk cubaan pertama .. hahahaha . sangat gelojoh okey .

7 BULAN

Alhamdulillah makin die besar makin banyak akal yang die dapat . seronok sangat dengan kehidupan terkini ... berat die mase ni 8kg sudah . makan banyak-banyak sampai ummi x larat nak dukung ye sayang .... 

8 BULAN 

sekarang! berat cecah 9kg !!!! mati la makk oiii sayang nak dukung kamu ....







LOVE,
Pipie Azaty
Winnie The Pooh Glitter