Saturday, 31 October 2015

Caliph Berkesan Untuk Anak .

Assalamualaikum ....

Hari tu kite ade masalah tentang anak tak mahu makan, sebarang makanan pon tak mahu makan and sentuh . asal bagi je nanti die muntah. Naluri seorang ibu mestilah sedih melihat anak tak nak makan ape-ape and 100% susu shj. kalau susu badan tak ape ni susu formula so memang risau sampailah kite update dekat Fb tentang masalah anak teruna kite ni .

Macam-macam suruh kite buat sampai ade yang suruh masak macam-macam untuk tahu ape makanan yang die suka. Tapi tak berjaya.

Sampailah Akak Ipar kite suruh try makan Caliph . and kite pon beli satu untuk Firhad, Alhamdulillah .... Die selera makan . lagipon banyak kegunaan yang elok untuk tumbesaran anak-anak .


Soalan Lazim Caliph Sunnah Supplement for Kids.

1. Apakah Jus Caliph?

Jus Caliph ialah jus makanan tambahan kanak kanak yang tinggi dengan kandungan Serat, Kalsium, Vitamin dan Minerals yang sangat membantu untuk tumbesaran dan perkembangan otak kanak-kanak.

2. Apakah kandungan yang terdapat di dalam Jus Caliph?
Jus Caliph mengandungi 'GRED TERBAIK' :

*
 Kurma
*
 Kismis
*
 Madu
*
 Delima
*
 Buah Tin
*
 Aprikot
*
 Omega 3
*
 Omega 6

3, Kenapa saya harus memilih Jus Caliph untuk anak saya?

Anda perlu memilih Jus Caliph kerana :

** Kesemua kandungan di dalam Jus Caliph -Sunnah Supplement For Kids merupakan sumber yg tinggi dengan Serat, Vitamins, Minerals dan nutriens yang lain.

** Kurma, Kismis, Madu, Delima dan Buah Tin merupakan makanan Sunnah yang sangat digalakkan diamalkan oleh semua umat Islam termasuk kanak kanak.

** Setiap bahan yang terkandung dalam Jus Caliph memiliki kehebatannya tersendiri yang mampu menjadi penawar pelbagai penyakit dan perkembangan minda bukan sahaja terbukti secara saintifik, malahan turut diperakui khasiatnya oleh baginda Rasulllah S.A.W melalui hadis-hadis dan ayat-ayat suci Al-Quran.

** Amalan pengambilan gabungan makanan sunnah ini melalui Jus Caliph bukan sahaja mampu menjadi pemangkin kepada kesihatan terunggul, malahan membantu anak anak kita memperoleh keberkatan dengan mengamalkan makanan sunnah dalam kehidupan seharian, In Shaa Allah..

4. Adakah Jus Caliph mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia?

YA.Jus Caliph- Sunnah Supplement For Kids tidak mendapat pengiktirafan sebagai 'PRODUK TIDAK PERLU BERDAFTAR' kerana ianya hanyalah makanan tambahan(food supplement) berasaskan buah buahan Gred Terbaik.

5. Produk ini sesuai untuk siapa?

Jus Caliph di formulasikan khas kepada kanak kanak seawal 1 tahun dan keatas. Kalau orang dewasa pon boleh.

6. Berapa harga Jus Caliph dan bagaimana mendapat

Harga Asal Rm80sm/Rm85ss (tak termasuk postage)

dengan pipie Rm65sm/Rm70ss (tak termasuk postage) nak oder boleh Whatsapp pipie 0177046210 atau email ke Nurhafifi@puteripacific.com


Wednesday, 28 October 2015

Pasta Stars Untuk Baby Homeade

Assalamualaikum .... 

Muhammad Firhad Irsyad ini special barangkali sebabnye die tak minat makan nasik, tapi kalau masak pasta kemain laju and die duduk diam jek makan depan kite. So kite kene rajinkan diri masak pasta untuk die. Masa jalan-jalan dekat Tesco Kulai terjumpa pasta ni, dah lame kite cari pasta baby, semuanye pasta untuk orang dewasa, pasta baby lebut gile okeh.

Tapi sejak makan Caliph Firhad makin kerap mintak makanan yang kite makan kecuali nasik lah ! Thanks pada yang kenalkan Caliph.




pasta , lobak merah & isi ayam kite rebus
bersama


Bawang Kuning & Bawang putih di hiris.
Cheese Beqa pilihan hati kite untuk cinta hati.
Cheese tu potong , tak nak potong pon tak ape .

masukan bawang putih bawang kuning tu tumis sampai naik bau,
lepas tu kite masukan pasta lobak and ayam tu sekali masuk susu FM Firhad 2 sudu
selepas itu masukkan cheese  and matikan api .
hasilnyee
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


*Google*
Kesukaan yayad

Keesokannye kite buat goreng sikit, taknak menu same jek,  nanti die muak pulakkan, so kali ni abhan same di atas kecuali susu FM tu. and goreng macam nasik goreng sahaja .


*Google*
Kenape tak ada gambar sendiri, bile dah siap, sekecil saye tuh tak geti menyabar so terpaksa suap die makan tak sempat nak bergambar. Die makan banyak sangat. 

Sekarang selera die makin membuak-buak sejak makan Caliph .

Monday, 26 October 2015

Hadiah Anniversary 2 years.

Assalamualaikum ... 
korang sihat ?? mudah-mudahan sihat walafiat.

Terlebih dahulu pipie nak bagitahu hadiah yang di tunjukkan ni bukan niat mahu menunjuk atau ape-ape. Hanya untuk simpanan masa hadapan. kot-kotlah suatu hari nanti Pipie lupe ingtan bolehlah pipie bace story hasben yang romantik bangat ini .

Hadiah ni Pipie memang tak tahu menahu, memang suprise habeslah kan. Tetibe hasben letak hadiah ni dekat atas meja solek . woow terkejut . Hadiah untk hasben kali ni macam tak de . hahaha . just Coklet and ballon tu jek .


Thanks Hasben , Cantik sangat-sangat.


Sebelum tareh 20.10.15 hasben dah bagi ni seutas
katenye advance , tapi tak sangka ade lagi & LAGI (ontheway)
nanti hadiah no3 sampai kite bagitahu sebab tu kite pilih sendiri.



Kite hanye mampu bagi ni je ...
Sorry hasben :)

Salam Sayang ,

Anniversary Wedding 2 years

Assalamualaikum ... 

Alhamdulillah .... Kite and hasben dah masuk 2tahun kawen. Macam-macam ragam dalam usia 2 tahun perkahwinan ni, macam-macam dugaan yang datang. Cuma dugaan ni kite tak tahu datang dalam bentuk macamana, sama ada dalam keadaan susah, derita, senang nak handle dan sebagainye.

Menjadi seorang isteri dan ummi kepada seorang suami dan anak ni sangat-sangat mencabar. Mencabar dalam pelbagai sudut. Cuma kite di berikan kesenangan sebab kite menumpang di rumah emak kite sendiri, bukan tak mahu kehidupan sendiri, bukan nak bergantung hidup dengan family, tapi banyak halangan. Yes kadang-kadang terasa teringin macam orang lain, masak untuk suami, basuh kain dan hias rumah macam isteri-isteri lain tapi tak kesempatan oleh kite. my mom risau berjauhan dengan cucu, kedua kite nak pindah dekat-dekat kawasan rumah emak asyik la tak dapat rumah sewa yang berdekatan.

Dan sekarang dalam usaha mencari lagi dan mencari sampai lebam bijik mate, In shaa Allah kawan-kawan doakan ye kite berjaya duduk sendiri dengan tiga beranak ni. Rumah lama??? Terbiar kesepian je rumah itu ...



Ok berbalik cerita Anniversary, patutnye nak sambut 20.10.2015 Selasa, tapi..... hotel yang hasben nak booking tu ramai pulak orang, so kami tunda 21.10.2015 Rabu. So on lah hari Rabu, cuma pospone dengan orang-orang nak suprise tu tukar date. So kite tempah kek dengan kawan pon kosong jek, kite deco sendiri jek kek itu .


Kek yang tempah dengan kawan kite



Bahan - bahan yang di gunakan
1. kitkat
2. reben
3. m&m
4. stawbery


Done !!
*cuma gambar stawberi tuh tak de sebab belum sampai bile dah sampai picnye ngak ambil*

Bila kek dah siap , kite pon hantar kek ke rstoran hotel yang hasben nak, sebab restoran tu same tempat keje kite jek, tak jauh mane pon. So suruh dieorang simpan untuk malam karang, and tengok meja yang hasben request lawa decoration die ...

And malam tu kami balik ambil Firhad Irsyad and dalam pukul 8malam dah sampai terawal pulak, janji dengan orang ballon tu pukul 8.30 malam. tak ape lah tunggu jek ... Mase hidangan pertama nak sampai budak-budak hotel tu buat aksi comel sangat bagi kek ekat hasben. Thanks u'olls berjaya terperanjatkan die. 



Hidangan pertama kami ialah Sup Tulang Rusuk


Masa makanan no 2 nak masuk table, datanglah Suprise yang kite rancangkan ... time ni hasben dah cuak and tak tahu nak kate ape... hahaha ... Okey berjaya suprise I is ... 



Okey lepas jek 2 suprise tu kami makan dan makan lagi ... meh belanja gambar , korang tengok jelah gambar yeee ...












Semoga Rumahtangga kami berkekalan hingga ke akhir hayat . semoga semuanye indah-indah belaka ... Doakan kami bahagia ye kawan-kawan ...

Salam Sayang,


Segmen: Jom Tingkatkan Followers





Tag : sheila , Ayu , Yanna , misz sheyla , puan eka

Follower sekarang : 967

Tarikh tamat peryertaan : 30.10.2015

Monday, 19 October 2015

Homemade Aiskrim Baby

Assalamualaikum ....

Memandangakn Firhad dah setahun and die pon mula dah tunjuk tanda-tanda nak makan aiskrim so dengan gigih kite nak buatkan aiskrim untuk die. Dari hari tu lagi nak buatkan tapi asyik tertangguh jek.

Kite cari die punye bekas aiskrim dekat DIY jek, maklumlah dekat dengan opis kite, waktu lunch boleh pergi cari kejap.


Bahan - bahan :
1. buah-buahan yang nak (dragonfruit&kiwi)
2. susu segar
3. yogurt natural
4. madu
5. bekas aiskrim (sangat penting)


dragonfruit dah di kupas


Buah kiwi 



DragonFruit and Kiwi tu kite hancurkan lepastuh letak
madu , susu segar and yogurt sekali gaul same rata.


Dah siap masukkan dalam bekas aiskrim and letak dekat peti sejuk atas.


keesokkan nye ....

siap !!!!


Thursday, 8 October 2015

Vincci Sales Semua RM15

Assalamualaikum semua ...



Dengar tak kecoh baru-baru ni yang Vincci buat sales RM15 ??

pehh mestilah wahai gadis-gadis rupawan ni alert kan pasal sales ni,


Sales ni patutnye diadakan 3 hari tapi emmandangkan isu hangat 
yang luar biasa tu terpaksa di batalkan pada 3 & 4 oktober tu .


Jangan cakaplah macam-macam isu yang keluar, u olls pon mesti baca kan
betapa hebatnye sales die samai panjat memanjat tebok.



kite pulak mase ni kirim orang, kire die PersonalShopper untuk kasut ni,
tapi budaknye baik tak amek upah pon lahaiii ...





Cantik tak kasut mak jemah ???

tapi ....
tapi ....
tapi ...

budak tuh salah amek saiz, die baginye kite saiz 6 kite pakai saiz 5

takpelahhhh shukur ade jugak yang belikan .. 

Total RM 25.00 

postage RM10.00

Salam Sayang,

Love in October ....


Assalamualaikum ...

See the "tajuk"

Sebenarnye bulan Oktober ni bulan yang kite nanti-nantikan, sebabnye .... October adelah anniversary couple and anniversary weeding Pipie & Mierul. Lepas tu plan nak holiday tiga beranak asyik tertangguh dan tangguh last-last kami pon decided bulan October ni.  Memandangkan Firhad Irsyad pon dah pandai jalan , and rezeki ayah dapat bonus masyuk ! 


Cun punye cun pilih tarikh holiday sekali kena pada 10hb oktober ni. Jeng Jeng Jeng .

Kisah Tareh Kapel

10 Oktober adelah tarikh Mr.Mierul melamar Pipie dekat pantai Tanjung Balau, mase tu kite zaman study lagi, sebenarnye baru jugaklah putus cinton, tak sampai sebulan sekali Mr.Mierul kate nak jadikan kapel. tapi kite mintak izin tunggulah tareh sesuai. Sekali jek housemate ajak BBQ dekat tanjung balau pada 10.10.2010 (10.10.10) setiap orang kena bawak pasangan masing-masing, ohh memandangkan kite ni baru jek putus cinta so nak ajak sape, kite pon pikir Mr.Mierul lah . sekali malam tu die buat drama lah pulak, melamar depan kawan-kawan kite, aishh nak tolak depan kawan kang jatuh air muka , tapi dalam mase yang same kite memang minat die, sebab care pasal kite. Die amek berat pasal kite. Ape pasal study die amek tahu . so kite pon jadilah awek die. Hari yang same die ajak kite balik rumah mak die nak kenalkan kite dengan family die dan kebetulan pulak kenduri sepupu die tunang. Fuhh .... series ku berdebar-debar.

Sampai sane jek, Parents die okey. Parents die baik sangat. so kite kenal semua keluarga die. Masa tu Along die dah kawen anak dua, Abang Ngah die dalam proses Perceraian , sha-sha mase tu setahun 3 bulan. Abang die yang Mizan belum kawen tapi bawak awek die jugak Kak shafa. and Mr.Mierul anak no 4 dan ade adik perempuan.

Kisah Tareh Kawen

20 Oktober adelah tareh kite nikah dan sanding, sebenarnye memang nak bulan Oktober sebab tu kawen pada bulan Oktober. kalau ikutkan 2011 nak tunang, tapi bagi mase sampai 2012, sebab mase tu kite tengah belajar lagi. So kite tunang 22 January 2012  dan dalam perjanjian nak ikat dua tahun mati. tapi setahun lebih dah kahwin.

20 Oktober 2013 kite selamat di satukan dengan pilihan hati kite sendiri, Pada pukul 09.45 Pagi dengan sekali lafaz selamat Muhammad Hammiruul menjadi Zauj ku !! Alhamdulillah selama 3Tahun perkenalan kite di satukan di dalam Masjid Al-Azim Permas Jaya. So memang OKTOBER tu adelah bulan cinta kami ...





Itu lah cerita di sebalik Oktober saye ...,

Happy Annivesary To Hasben And Me !!!

Winnie The Pooh Glitter