Thursday, 13 April 2017

SkinCare Pilihan : Mary Kay Timewise

Assalamualaikum .. 

Alhamdulillah WishList 2017 yang satu ni terlaksana akhirnya ... Teringin nak beli set Timewise Mary Kay dapat jugak hasil bodek tok laki :P
Terima kasih tok laki , walaupon memula bebel jugak beli produk mahal-mahal , tapi nak cantik untuk awak jugakk .. tapi tak semua duit die , :P



Alhamdulillah selamat sudah tiba ..


Ni hasil keluar dari kotak atas tuu ...


Free gift kalau beli barang Mary Kay


Moisturizer die sangat best , lembut di kulit muka .
day solution siang pon same tak melekit bila pakai .

 

Selalunya kite akan basuh muka , lepas tu pakai softener pink tu and pakai moisturizer yang lagi satu tu ..


Bile malam pakai moisturizer dulu lepas tu pakai night solution malam die 


CC Cream kite amek yang very light 
Bile pakai tak bercapuk dan sangat selesa dekat muka , die merawat dari sinaran uv


nigth solution malam die best gile !! Tak melekit macam krim krim malam yang lain .. 
bile pakai rase macam tak pakai pon . so tak merimaskan muka kite 


Siang pergi kerja kite akan pakai day solution siang , cc cream & foundation
dah siap tacap spary muka dengan spary MK
cc cream very light
foundation ivory 5


Yang ni bulan ni baru beli , 
Spary after make up & Foundation MK .

tengok testimoni hasil die memang menarik tertarik kau memang kebaboomm !! Harap-harap setia dengan Mary kay sampailahh bebile :P . so kite nak cuba mane tahu okey kann dan yang pasti selamatkan kulit wajah kite ^_^


Muka sebelum pakai MK , tunggu sebulan kite testimoni I ^_^



Set Timewise untuk 4 New RM568
Moisture Renewing Softener (wane pink) prelove RM50 harga asal RM99
CC Cream prelove RM 50 harga asal RM79
Spary after Make up New RM79
Foundation MATE New RM 79

Dalam proses nak beli berus MK , Concealer , Undereye Corrector & Lip scrub MK . hihihihi


berus die ni mengidam betul lahhh ..


yang ni plak untuk bibir i yang sensitip ni haaa :)

Doakan dapat memiliki ^_^


Insan paling happy,

Annual Dinner 2017 : Jula Juli Bintang Studio Jalan Ampas




Assalamualaikum ... thema Annual Dinner kami ^_^
24 February 2017
Jumaat
07.00 Petang 



Last Practices untuk perform malam kejadian .


Deco di luar :)


Make up sendiri




Kawan yang tengah naik pantang ^_^
#Geng37



Nak perform so kene tukar unipom 


Madu 4


Half Finance Team


Kawan Baik kite #Geng37


Finance Team



Dapat jamah ni jek mase malam annual dinner ,
padahal makanan banyak tapi tak bergerak amek makanan .


Door Gift we'olls 

Tahun ni tak menang performance department , cuma kiteorang menang like video paling banyak . Alhamdulillah .. 

.
.
.
.
.
v

Hadiah menang


RM 500 voucer menang like paling banyak 
RM 100 cash sanguhati untuk performance department
 tahun ni kiteorang bagi dekat department lain plak , sebab tiap tahun menang nanti orang bosan pulak :P


 Hasil tangan sendiri , puas hati make up sendiri ^_^


Baju : Premium Zubaidah Poplook
Kain : AshhAnnas
Tudung : Busana Hamidah

Ikhlas ,

Wednesday, 12 April 2017

#Deco : Penghadang antara dapur & ruang tamu

Assalamualaikum ... 

Lama betul entry ni dalam Draf , baru ade mase nak publishkan .. 


Kebanyakkan rumah sekarang dapur dan ruang tamu mereka tiada penghadang , tetibe kite mencari penghadang antara dua sudut ni . macam menarik jugak bile google gambar-gambar ni menarik minat untuk try buat macam gambar dalam google ...



Penghadang ni aritu ade nampak dekat Lazada dalam harga RM 20+ gitu ,
jenis plastik macam tu . tapi okey la lawa jugak ...


Penghadang ni biasa kite tengok sebab rumah mertuakite dulu pakai ni ,
untuk pemisah antara ruang makan dan ruang tamu .


ini lawaa sangat tapi kalau rumah sendiri boleh la buat kann ?


Ini pon samaaa cantik giloks !!
Rumah sendiri boleh la buat macam ni .. 
ini kite amek dekat blogger blog tutup sekejap

..

Harap berangan lahh dulu sementara nak tunggu rumah sendiri tu bile entah akan dapat :P

Tak lame je lagi akan pindah ^_^


yang ikhlas ,

#Travel : Melaka (4&5 Februari 2017)

Assalamualaikum ... 

Plan nak ke Melaka ni tak di rancang pon . sebenarnya en.somi yang tetibe ajak . Mulanya packing-packing barang untuk balik kampung en.somi . memandangkan time tu kenduri anak angkat mak die , lepas tu petang pulak majlis Aqiqah sepupu die punya anak . Lepas pergi wedding -> pergi majlis aqiqah on the way ke majlis Aqiqah tu en.somi kate lepas ni kite pergi Melaka nak? kite ingat ajak-ajak ayam rupanye series die mengajak . pehh baju yang bawak ni untuk balik kampung je kot . tak bawak baju lebih pon . nasiblahh sehari je kat Melaka so layankan jelahhh ... 

Kite orang gerak pon dah lewat , dalam pukul 6.30 petang baru naik highway utara-selatan , dalam kereta kite baru booking hotel . Sampai hotel dalam pukul 9 Malam , kite stay hotel Hallmark Crown Hotel dekat dengan bandar melaka . memang tak berjalan malam tu terus baring sambil tengok TV . Esok baru start nak berjalan ke mana .. 

 Keesokkan harinya tu kiteorang bekpes dekat hotel . Makanan boleh tahan lah sedap jugak , naseb die ade sediakan bubur kosong maka Farhaan ade makanan untuk di makan .. Nanti kite story pasal hotel ni taw ... 


Budak dua ketul belum mandi


No bilik kite 2518 , tingkat 5 no 18 

Lepas bekpes balik bilik lepak-lepak tengok tv lepas tu baru siap-siap untuk Check Out .. Farhaan sempat tidur untuk satu kali lagi .. 

Kiteorang gerak ke Menara Taming Sari dulu , lepas tu ke Zoo Melaka , Lepastu ke Klebang jumpa kawan kite ^_^

Menara Taming sari

Naik menara ni kena bayar tapi emmandangkan episod ni dah lama maka kte lupa harga tiket nya , sebab kite pon x dapat tiket , kite dapat macam kertas gituh .. maka buang begitu saja .. Firhad pon kene bayar sebab die dah 2 tahun and dorang siap ukur tinggi Firhad okeh ! Macam RM20 dewasa , kanak-kanak RM10 .


Abang tengah sebokkan orang tolak kete sorong adik die


Ummi & Ayah Double FI


Abang excited naik menara ni




Dataran Melaka

Lepas turun Menara Taming Sari singgah kejap Dataran Melaka , untuk ambil gambar Firhad dengan Thomas (keretapi) ..






Mase ni adik dah start mengaruk sebab nak tidur dan kepanasan so die tak selesa , abang pon same dah start mengadu panas :(

Zoo Melaka

Dari dulu lagi nak bawak Firhad datang sini tapi mase tu die kecik mungkin die tak tahu ape-ape lagi , so kali ni die dah besar boleh la datang kenal binatang walaupon time datang ni mood die terabur sikit sebab baru bangun tidur . Adik plak meragam sebab panas .. Harga tiket RM 17.80 seorang , Firhad & Farhaan masuk percuma . Masuk zoo dalam pukul 4 petang


Abang belum ade mood tu die nak naik stroller adik .


Abang tengok burung malas nak layan bergambar


Abang dan adik ^_^












Abang excited sangat masuk zoo , banyak benda die belajar , zoo melaka ni sangatlah besar , kalau korang jalan kaki memang penat ya ampunn . maka kami naik tram , bukan tram biase tu kiteorang amek tram RM30 satu kepala . so die akan explain kan binatang-binatang dalam zoo and akan berhenti di setiap binatnag-binatang untuk ambilkan gambar we'olls ..


Kiteorang naik tram zebra ^_^ , stroller letak tepi jek .. kalau tram biase tu murah je . saje gedik nak pakai tram mahal . huhuhuhu .. 

Pantai Klebang


*gambar google*

kiteorang makan coconut shake dekat payung walls tu , sedap jugak , en.somi malas nak layan tekak bini die nak try coconut shake yang beratur panjang nak mati tu .. hahaha .. sambil-sambil tu kite nak jumpa kawan kite jugak . kawan hemak-hemak wasap .. 


makanan dekat sini pon not bad , sedap jugak !! 


Anak bujang ku yang pemalu bergambar dengan anak dara .. ponengg ummi ..


Dapat pon jumpa hemak Niena ni . die orang Johor tapi duduk melaka :) 

Lepas je makan ni kiteorang pon gerak balik Johor sebab esok kerja !!! sampai Johor dalam pukul 9 Malam ... sebelum gerak tu singgah R&R jap untuk mandikan dua ketul budak ini ... percutian yang sangat singkat tapi bermakna ^_^ 

terima kasih EN.Somi

Yang Ikhlas,
Winnie The Pooh Glitter