Friday, 6 October 2017

ShoppingOn9 : OnlineBabyWear.com

Assalamualaikum ...

Tetibe nak shopping barang anak , hahaha , maka marilah kite bershopping di onlinebabywear , dah lama tak shopping baju anak dekat sini . selalunya kat sini beli botol avent anak-anak and teats dorang sebab kat sini murah botol avents and teats die ..


Baju belang & Baju grey white tu beli sehelai jek ,
sebabnya Firhad punya dah ade macam tu coraknya , maka beli untuk adik pulak .

3 corak lagi tu beli dua pasang untuk abang dan adik .
sepatutnya kite beli sehelai lagi baju corak macam abang dah ade , tapi dapat email yang baju tu dah sold out . 3pcs tu bib untuk adik and sebelah die tu tempat macam selak pintu2 tu ..

Baju abang 4 pasang : RM 13x4 = RM 52
Baju Adik 4 pasang : RM 13x4 = RM 52
Bib Adik 3 pasang : RM 4.50x3 = RM 13.50
penyendal 2pcs : RM 7x2 = RM 14
Postage : RM 12

Total : RM 143.50



Ini emailnya , so kite respond and then die terus transfer dengan sepantas kilat . 
Service die sangat bagus sebab sepantas kilat .. 

Oder hari Sabtu 30.09.2017 , isnin hold sebab tunggu kite reply email , selasa die pos and jumaat 06.10.2017 dah dapat barangnya ..



Ini baju abang tapi saiz 18 bulan , 
kali ni kite beli umur 3tahun untuk abang , adik amek abang punya :P


Yang ni abang umur 2 tahun , so amek saiz adik 18 bulan ... 
cuma baju gitar tu jelaa x ade ..

Baju die kain memang okey sangat-sangat . Lepas tu corak-corak tu die jahit taw so memang bukan corak tampal atau corak plastik tuu ... Harga setiap baju RM 13 . Berbaloi kann ??? T-shirt memang kualiti okey sangat-sangat macam brand Miki Baby tu jugak ..... 

Mehhh la shopping .. hahahahahaha :P


Love,

Sunday, 17 September 2017

Don Hu Jurassic Park Muar - Dinosaur

Assalamualaikum ....

Hari Ahad 10/09/2017 minggu lepas kami anak beranak ke Muar , tujuan die nak bawak abang & adik kenal dinosaur . Pernah beli yang mainan tapi dorang mestilah ingat dinosaur tu kecik gitu jek kan , maka kami bawak dorang kenal dinosaur ni besar mana .

Sebenarnye viral dekat FB pasal tempat dinosaur ni , dah lama viral die tapi kite & hasben baru la kelapangan nak bawak anak-anak pergi .. 

Dalam pukul 1.30 petang kami gerak dari rumah Taman Rinting , sampai sana dalam pukul 3 lebih petang .. Kite orang ke sini memang guna waze jek senang . Turun tol Pagoh lepas tu baru pasang waze ... Masa kiteorang sampai ni kebetulan dengan lawatan budak tadika memang ramailah kanak-kanak .. 



Tutup hari Rabu .. :)


Abang buat bunyi dinosaur , dinosaur die berbunyik okeh .


Abang buat gaya dinosaur jalan pulak .





















Dekat dalam adee jual mainan ye hemak-hemak & bapak-bapak ,
harga setiap dinosaur ade murah ade mahal . 
Biaselah kami mesti kena paw dengan abang Firhad :P


Bawak balik dua ekor dinosaur ni dekat rumah .
setiap satu RM 30 .
dinosaur ni bergerak & boleh keluarkan telur .

Sesiapa yang berdekatan boleh lah bawak anak-anak , tempatnye simple jek , masuk pon percuma .. kami datang dari jauh-jauh pon tengok alahaiii macam gini jek rupenye , tapi bolehlah untuk bagi anak-anak kepuasan , abang memang excited , start keluar rumah tertunggu-tunggu sampai tempat ni , tak tidur taw tunggu sampai .. Die dah besar dah start tahu , kalau adik tu tak tahu ape-ape lagi .. 

Kami sekejap je kat sini , dalam setengah jam gitu , lepas tu kami singgah makan dekat Medan Ikan Bakar ape ntah namanye . Gambar pon tak amek .. hahaha ... 

Kami makan dekat warung no 3 , sedap ikan bakar die murah pon murah ... Pari Ikan Bakar sambal , caru ikan bakar sambal , telur dadar kosong , nasi 3 , kangkung belacan , jus oren , carrot susu , teh o ais , ais kosong semua sekali RM 30 sahaja ... Kangkung tu makcik tu bagi free sebab kami dah siap makan kangkung tu baru sampai :) , so makcik tu kate kesilapan mereka so die bagi free jek .. Allah .. semoga murah rezeki makcik sekeluarga dan semoga business makcik berjaya selamanya ... Kami sampai ke medan ni pon ikut sign board coklat (kira memang tempat pelancongan la kan) .. 

Selesai je makan kami bertolak pulang , abang Firhad dah ketiduran kepenatan , adik pulak sampai tol mane ntah baru tidur ... Kami sampai di rumah dalam pukul 9 malam ... JB ke Muar memang jauh yee u olls :) , tapi best jugak lahh sebab dah lama tak jalan jauh .. Oh yaa , sebelum sampai tu hasben konon-kononnye nak makan kambing 40 hari , sekali sampai je tengok ramainye orang beratur , terus tak jadi hasben nak makan .. hohoho .... next time yee hasben :)

Love,

Thursday, 14 September 2017

hang Out dengan Family

Assalamualaikum ...

Nak kongsikan gambar untuk kenang-kenangan :) jangan kecam jangan perli :P


ma abah dan adik-adik sampai dulu , baru kite anak-beranak sampai












ShoppingOn9 : LeeyanaRahman.co

Assalamualaikum ....

Sempena Raya Haji , LeeyanaRahman (LRC) keluarkan baju untuk raya haji , ada 3 keluaran semasa raya haji . berkenan semua tapi amek 1 jek laa .. Hohoho .. Tapi bukan bertujuan untuk Rya Haji untuk saje-saje simpan .. Hahaha


Cantik kan baju lady boss LeeyanaRahman ni pakai .. so kite dah TERbekenan :P , oder dengan PS kite yang selalu amek dengan die @psfaradotbangi try la cari IG die ... frendly sangat . kiteorang ni siap ade group whatsapps . tapi takleh lawan dua orang hantu LRC yang memang minat keluar LRC .. 


Mungkin Ladyboss punya warna special dengan yang die jual .. so kaler die agak terang berderang ... 


Dah selamat sampai dah , memang cantik , kain pon okey same dengan kain yang kite beli dulu LRC bunga-bunga tuh (lupa dah nama die) .. 




Ini kite try pakai . Alhamdulillah memang cantik .  dekat kain memang ade batu batu :) .. memang cantik sangat-sangat .. 

Sape beli kite sep !!!!! ^_^


Love,

Wednesday, 13 September 2017

ShoppingOn9 : Jasmeen Lace Minaz.My

Assalamualaikum ...

Shopping again . kali ni beli barang minaz pulak :P , paw duit hasben .. hahahaha .. Baju ni keluaran masa Raya Aidilfitri , tapi baru kesempatan paw hasben ..




Kite amek saiz M , maka besar gedobot ..




Budak kecik tu sebok main manik dekat baju tu haa .. 




Winnie The Pooh Glitter