Thursday, 14 December 2017

Shopping : Aksesori Make Up by Daiso

Assalamualaikum ... 

Hari tu try cari storage make-up dekat Lazada but macam mahal so kite pon tangguh la nak beli , sekali tu pergi Daiso sekali nampak storage make-up dekat situ harga pon murah berbanding Lazada kann so ape lagii kite angkut lah ..


1. Tempat letak kapas muka @ cotton bud
2. Storage Brush
3. Storage Lipstick
4. Cotton Buds Pink
5. Kapas muka @ mata

Harganya RM 5.90 setiap satu .


Ini awal-awal lagi kite dah beli . Cuma tambah lagi satu untuk letak brush


Storage Lipstick ni kite beli On9 dekat Shopee Harga RM 8.90 setiap 1 .

Kalau masuk Daiso memang banyak habes duit sebab semua benda nak beli . Hahaha . Hari tuh kite tertinggal beli tempat basuh brush , kite ingat kite amek sekali dah balik rumah barulah ingat belum amek rupenyaa . Hahaha . padan dengan muka .

Love,

Wednesday, 13 December 2017

#Prelove Item : Prelove Dareena Bella Ammara & Yasmeen minaz

Assalamualaikum ...

Cik Pipie nak letgo beberapa baju yang saiz amat besar buat Cik Pipie .. Cik Pipie pakai pon still nampak kebesarannya di situ maka Cik Pipie nak letgo baju-baju tersebut dengan harga tersebut ..

Bella Ammara 





Dareena Kurung Saiz S,
Masa beli RM269 
Nak letgo RM 200 + RM 10 (postage)
harga takleh runding . maaf taw :)

Cik Pipie pakai masa raya sekali jek , lepas tuh dah terperam dalam almari dah :)


Minaz 






Yasmeen kurung , Saiz M
harga sebenar RM 329
harga beli preloved : RM 250
nak letgo harga RM 200 + RM 10 (postage)
harga tak boleh ruding yee , maaf taw

owner first pakai sekali masa raya , owner kedua (saya ) pakai masa try nih jek :)

WhatsApp Cik Pipie 017-7046210

TQ u'olls

Love,

ShoppingOn9 : Kurung Suzie Bynuramirah

Assalamualikum ...

Asyiklah terjebak beli baju , and hujung-hujung baju tu peram dalam almari kesudahannya ... Sejak-sejak masuk Group PS nih la asyik tak dapat kawal napsuu .. napsuu syaitoonn ni hah !! BTW nak buat review jek laa nih :)

Hari tu terjebak beli baju Kurung Suzie bynuramirah ni , maklumlah kite memang jenis suka baju lace-lace so tu yang terjebak beli . Harga mampu milik lagi kann ...


Kite berkenan warna maroon tu tapi banyak plak baju maroon maka amek kaler Grey tapi tak sedar diri bahawasanya Grey pon berlambak , naseb la dah abes warna tu maka amek la kaler Navy Blue .. Kalau ikutkan napsu serakah nak jek beli semua . hahaha . macam kayo bebeno dengar kan . sory-sory gurau jek lahh :P ..

Baju ni dah dapat lama taw , beli mase bulan 10 aritu . tapi baru kesempatan nak update .. Maka dah free nih baru update dekat u'olls tentang keistimewaan baju nih :)



Dekat baju tu ade bijik manik swarovski , cehh ... haha , ade manik-manik laa kat baju tu . material kain die sedap di pakai , cuma satu jek la kekurangan iaitu tak Breasfeed , so susah untuk ummi macam saya nak memakai bile anak nak menyusu .. baju tak yah gosok memang trend sekarang semua malas nak mengosok :P ...

Sekarang pon rasanye tengah buat promosi harga ni lagi , selamat melayang duit u olls :P

Love,

IKEA Tebrau : First time datang IKEA

Assalamualaikum ....

First time jejakkan kaki ke IKEA Tebrau , orang lain mungkin dah pernah jugak pergi IKEA Damansara n Cheras but kite langsung tak pernah . Just tengok online and kirim orang jek la selalunyaa , kirim kawan-kawan opis kalau pergi IKEA . So agak jakun sikit lah kan . :P

Hari tu ajak hasben pergi sane , hasben kite ni memang hantu deco rumah . so kite ajak la die sebab die minat deco-deco kan , memula tu die macam taknak taw , sebab biasalah lelaki dengar dari mulut-mulut orang yang jem lah , sesak la ape semua lahh .. tetibe pergi TAK JEM pon . TAK SESAK pon . sooo ? I is jeling jek lah die . hahaha

Sampai jek die orang yang excited sangat-sangat sebab barang deco die kann :P , maka kami pusing-pusing lah dalam tu . tak pusing kesemuanya pon sebab anak-anak pulak buat hal . aduhh .. stress kami laki bini . so untuk permulaan kami beli ini jek laaaa ..


Cermin dua keping tu .
Letak dekat Ruang Tamu , atas TV


Lampu bilik tidur abang Firhad ,
Die yang request nak bintang . Awan takde mase tuh .


2 laci dengan kerusi solek simple .


2 Laci tu hasben kite buat gantung . sebab kalau dekat bawah abeslah anak teruna kite mengancau .Sebabnya dalam tu kite letak barang make-up and stok barang Mary Kay kite .

Nanti ade mase lagi nak sambung shopping lagi , maklumlahh anak-anak kecik payah sikit kan .. Nak tinggal kesian bile bawak kesian dekat kami . hahahaha ... anak oh anak ... :) Hasben pon seronok nak datang sini ..

Love,

Monday, 11 December 2017

#Deco : Meja Solek

Assalamualaikum ....

Alhamdulillah dah lama dok aim meja solek orang and bile tengok vlog kat Youtube geram jek tengok meja solek mereka-mereka kan .. Maka berjaya capai target yang di idam-idamkan ... Sesiapa kenal Kite die tahu kite memang hantu barang solek and hantu make-up lah katekan .. :P

Hari tu hasben tunaikan , die buat meja solek kite nih hah . 
.
.
.
.

Cermin tu kite beli dekat sini Facebook , 
RM 250 termasuk postage siap lampu okey .. 

Meja pink tu sebenarnya almari anak , belum ade modal nak ade meja sendiri.
Kalau ade modal kite pakai meja yang dah lame aim :P

sabar menunggu duit jatuh ke riba :P

Bile ikea dah bukak and terus zappp pergi shopping and kite pon beli sikit-sikit lama-lama membukit yee dak ?? 


Ada tak yang terpikir nak buat macam nih ?? Ni namenye idea bajet taw . hahaha .. meja solek dah tengok dekat sana tapi stock tak ade , maka kite simpan dulu cuba next month pulak kite try okey .. So ni sajalah yang kite nak kongsikan dengan u'olls . 

Drawer kiri kanan sesiapa pon tahu kan harga die hanya RM 39.90 .

Kipas Hello kitty yang comel tu kite beli dekat Bazar Karat Rm 39.90 tapi kipas die verry the slow beb  , so rasa ala-alaa jek laaa ... 

Atas meja tu kalau boleh nak clean jek . Tapi belum ade ruang yang sesuai untuk simpan semua tu maka kite biarkan jek dulu atas meja macam tuh :)

Penah story pasal meja solek ni dekat link ini , setahun simpan angan-angan and then dapat tunaikan , bilik ni bilik make up dengan bilik solat . Bilik solat asalnya tapi tak de ruang maka kite gabungkan . Nanti dah tambah-tambah sikit-sikit kite update lagii yee  :)


Love,

Wednesday, 22 November 2017

Mary Kay : Make Up dengan Mary Kay

Assalamualaikum ....

Sejak dah jadi BC Mary Kay , kite buatlah skin care muka , bibir and badan . ade jugak try-try make up dengan Mary Kay :) 

Sesiapa di area Johor Bahru , nak kite manjakan skin , bibir and tangan badan bolehlah whatsapp kite 0177046210 , bagitahu dari blog kite .. Tapi syarat kite kite takleh ke rumah orang , orang kena datang rumah kite atau buat di satu rumah yang limit 3 orang , pasal bayaran FREE sahaja :)

Hari tu adik kite nak kite buat kan skin die and basic make up , so kite pon try test la buat .


Muka sebelum


Muka selepas





Dobot macam biasa lah selalu menyibuk , orang berus muka die pon same naik nak suruh orang anu muka die jugak .

Produk muka d taja penuh oleh Mary Kay , semua pakai produk Mary Kay .. Eye shadow kite pakai Limited edition November punya (Rose Nudes) .



Colour die sangat-sangat menarik :) ,  senang nak oles dekat mata. Kalau korang kaki make up korang boleh rasekan betapa mudah and ringan sangat pakai eye shadow Mary Kay . ^_^ . Nanti roger-roger eh sesiapa free and nak try produk Mary Kay dengan tanpa bayaran ..

Beauty Consultant Mary Kay ,

Mary Kay - Johor Bahru
Mary Kay - Pasir Gudang
Mary Kay - Permas Jaya
017-7046210

Tuesday, 21 November 2017

WishList2017 : Sikit-sikit Tercapai .

Assalamualaikum ...

Lagi beberapa hari dah nak masuk bulan Disember dan tiba masanya kite melangkah ke satu tahun yang baru , walaupon tahun baru Islam dah lama masuk ... 

Wish List ataupun lebih kurang dengan target ape yang di ingini tu alhamdulillah tercapai sedikit demi sedikit ... Wish List blog pon ade yang dahh memiliki ... Semoga penutup tahun 2017 ni semua Wish List tu tercapai In shaa Allah ..


Wish List yang senarai : 

1. Pindah Rumah

- Alhamdulillah pertengahan bulan May 2017 kami duduk sendiri . Alhamdulillah berkat kesabaran yang tinggi akhirnya kami boleh duduk sendiri . Sekarang almost 6 bulan duduk dengan family kecik . Seronok tu memang seronok . Diam tak siam dah hampir 3 tahun duduk dengan ma abah . Sekarang merasa lah kemas rumah , jaga anak , uruskan rumah , jaga makan minum suami & suami banyak membantu dalam bab kemas mengemas rumah . Alhamdulillah lahh kan ... 

2. Hadiahkan Ma Gelang Emas

- Alhamdulillah dapat hadiahkan ma gelang emas masa besday beliau pada February 2017 hari tuh :)

3. Tukar Phone Baru

- Yang ni tak penting pon , tapi memandangkan phone lame kite asyiklah bateri cepat habis maka nak tukar dan dapat tunaikan mase bulan January 2017 , kite amek Samsung J7 sahaja pong ..

4. Set Mary Kay / Berus Skinvigorate

- Idam-idamkan nak pakai Mary Kay terlaksana pada bulan March 2017 , hohoho . Hasil gigih kumpul duit sendiri and nak try produk muka yang selamatkan kulit ... And now jadi BC Mary Kay dah pon selama 8 bulan pakai produk MK , baru lah jadi BC ^_^

- berus tu pulak dapat beli masa dah jadi BC Mary Kay November 2017

5. Travel / Holiday

- Pon dapat di laksanakan pada bulai July 2017 , kami pergi Langkawi selama 5 hari 4 malam . Beli tiket flight awal-awal , tak silap beli masa bulan March 2017masa tengah buat promosi JB - Langkawi RM49 1 person .

6. Gelang Swarovski

- Gigih jugak pujuk suami nak gelang nih , kekonon nak masa besday December 2016 , tapi tak dapat and suami suprisekan mase bulan January 2017 . :)

7. Belikan Baju Raya untuk Ma Abah & Adik-adik

- Alhamdulillah tercapai jugak impian nak sponser baju raya mereka pada tahun ini .. ^_^

8. Duit Raya Untuk Ma Abah & Mak Abah Mertua

- shutt !! Tak pernah taw bagi . sedihkan .. maklumlah cukup-cukup makan orang kata .. Tapi duit bulanan tiap-tiap bulan tu bagi lah .. cuma duit raya yang jarang ni lahh tak pernah bagi . Tapi tahun ni Alhamdulillah rezeki mereka dapat merasa duit raya . Walaupon tak banyak tapi alhamdulillah dapat jugak bagi ... :)

9. Belikan Abah something

- Haaa yang ni tak dapat nak laksanakan , aduii payah laa tak tahu nak beli ape walaupon dah banyak belanja abah tapi tak tahu ape hadiah yang best untuk abah yang nak di beri . Kekonon nak beli handset tapiii banyak halangan . nak belikan abah jam abah tak minat jamm .. Mungkin handset tapi next month o next year ???? hahahaha

10 . Sembahyang awal waktu

- yang ni sepatutnya no 1 , letak atas sekali tapi memandangkan tak awal tak tepat maka tercorot , subhanaAllah . nak buat anak sebagai alasan macam tak baik . hahaha . entah lah displin dalam diri takde kot .... Berubahlah cik Pipie :(


Sunday, 19 November 2017

Double FI : Firhad Irsyad & Farhaan Irfaan

Assalamualaikum ...

Dah lama Cik Pipie tak stori about anak-anak kan ? Bukan tak mau share perkembangan semasa anak-anak , tapi risau orang muak pulak . Tapi kite selalu share jugak dekat media sosial FB , IG , status whatsapp .

Alhamdulillah Abang Firhad Irsyad dah 3 tahun 3 bulan . Abang dah banyak cakap , banyak tanya , banyak soalan yang tak terjangka akan keluar . Hahaha . Ingat tahun depan dah nak start hantar sekolah tapi memandangkan belum pandai cakap kencing berak maka kite hold dulu lah . Lagipon usia die tahun depan baru 4 tahun , risau jugak nak hantar sekolah awal-awal takut die cepat bosan walaupon bukanlah fully study .. 

Die ni terlalu sayangkan adik die , selalu protect adik , if kite marah adik pon die marah kite balik tapi .... die marah adik and pukul adik takpe jangan kite . hahaha pelik ini budak . Selalu jugak die bergaduh dengan adik . adik pulak jenis tak makan saman kalau kena marah atau pukul :P . Pukul tu bukan la pukul teruk just macam cepuk tangan cepuk kepala and cubit adik .. Tapi kalau kite buat-buat nak bagi adik dekat orang mesti die nangis marah-marah . die sayang adik die .

Farhaan Irfaan dah setahun 5 bulan , Alhamdulillah perkembangan die sangat cepat . die paling aktif paling lasak ore kelate panggil buas . hahaha . ade je akal die yang die akan buat . kekadang di luar kawalan kite . SubhanaAllah ... memang penat kalau jaga Farhaan ni sorang-sorang , die terlampau-lampau aktif :) , die jenis hati keras sikit . kalau kena marah tak nangis melainkan die tengah mengantuk kite marah die die akan nangis . Kalau abang kena marah and abg nangis die tak akan pujuk berlainan abang , abang kalau adik nangis die tgh tengok TV die akan cecepat pujuk adik contoh die akan joget sambil nyanyi atau amekkan susu adik . hahahaha .. Tapi adik buat bodoh je kalau abang nangis lagi die mengusik abangnye adelah . Lepas tu die ni kuat usik abang & orang . And hobi die mengigit Ummi & abang . kami lah jadi mangsa gigitan die . aduiiilahh ini budak .


Abang & Adik 
Beza abang suka bertopi mase kecik , adik pulak tak suka :P




Masa Raya 2016 , abang umur setahun 11 bulan , adik umur sebulan 


Abang 2 tahun 6 bulan , adik 8 bulan




 abang 2 tahun 7 bulan , adik 9 bulan


abang 2 tahun 8 bulan , adik 10 bulan


Abang 2 tahun 11 Bulan , Adik 13 Bulan


Abang 3 tahun 2 bulan , adik setahun 4 bulan 



abang 3 tahun 3 bulan , adik setahun 4 bulan ..

Alhamdulillah kedua-duanya membesar dengan baik dan adik pon dah di syaki ade semput macam abang jugak .. Cuma boleh di kawal . Abang pon dah lama tak kena sejak ade ubat minyak angin asma dekat rumah ... Ade orang kate boleh tambah lagi . Maaf lah , kite kekadang rasa nak marah bile orang suruh tambah and gurau2 pasal tambah anak sebab kite tak suka dengar perkataan itu . Kite belum bersedia dari segi mental dan fizikal :) So sesiapa yang baca and akan tanya soalan macam ni paham-paham lah kalau kite buat muka ataupon kite balas komen ayat sadis :) ... 

Mungkin sebab kite czer dua kali , penat dan rasa tak cukup rehat rasa belum sedia sangat-sangat . Masa abang Firhad dulu memang niat nak tambah sebabnya abang senang di jaga and nak bagi die kawan . Tapi bile dapat adik ni perangai lain sikit so kepenatan tu sangat terasa bile anak dua-dua kecik lagi .. Dan kite belum sedia untuk PENUTUPAN KILANG hahaha ... maklumlah if beranak no 3 terus czer and terus ikat :( ... Kite nak mohon ke-empat baru ikat tapi suami tak yakinkan and suami suruh ikut nasihat doctor .. Maka kite berhuhu jika tidak diizinkan suami :)

Doakan anak-anak kite di panjangkan umur dan di berikesihatan yang berpanjangan . if sakit hati baca pasal anak kite maaf lah yeee :P

Ummi Anak Dua,

Winnie The Pooh Glitter