background

Tuesday, 16 July 2019

#PregyThird : Scan Baby 8 Minggu

Assalamualaikum ...

Harini nak story pasal scan baby masa kandungan 8 minggu , nak dengar jantung baby and pastikan die dalam kantung dan rahim bukan di luar rahim .. 

Alhamdulillah baby semuanya okey and perasaan tetap sama , sayu terharu dengar jantung die berdegup-degup . Tetap macam mengandung anak pertama perasaannya .. 

Untuk pregy ke-3 ni Kite pilih klinik Swasta untuk check-up monthly sebabnya kawasan rumah kite ni klinik kesihatan die di Masai , klinik tu sangat-sangat lama menunggu , if dah check-up baby okey jek tunggu lama-lama , tapi kalau masa mengandung ni SubhanaAllah tak sanggup menunggu .. So kite decide dengan hasben check-up swasta dekat Klinik Suria and bersalin Government jek .. Cuma nanti kandungan dah besar kite kene follow Klinik kesihatan untuk jumpa pakar samaada kite bersalin czer @ normal .. 



Kite peri hari ahad petang , masuk daftar dalam pukul 5.21 petang (dapat nombor) , pukul 06.50 petang baru dapat masuk bilik doctor , series memang tempat ni ramai gile orang ... 

Sepatutnya kandungan kite 8 minggu , tapi bile scan jadi 8 minggu 5 hari , doctor kate die ikut saiz baby kite . Alhamdulillah semuanya okey and part best abang-abang baby lah excited nak tengok baby , mungkin die ingat baby dah besar . Rupenya kecik lagi . hihihihi .. And doctor tu pon doakan kite dapat baby girl .. In shaa Allahh jika Allah izinkan .. Total scan RM 30 sahaja . kite tak amek ape-ape ubat lagi sebab sekarang kite makan folic asid beli dekat farmasi tuhari .. And doctor suruh buat buku dalam minggu depan ..

Doakan adik baby sihat sempurna , cukup sifat , di jauhkan penyakit bahaya , rambut lebat , putih melepak & sihat sihat sahaja .. dan perempuan dalam rahim kite ... Aamiinnnn ^_^

Love,

Wednesday, 3 July 2019

#PregyThird : Alhamdulillah Pregnant lagi

Assalamualaikum ...

Terlebih dahulu doakan kite dan kandungan sihat sempurna dan kandungan kite kalini membawa rezeki yang melimpah ruah .

Pipie tak pernah makan pil perancang dan ambil perancang , pipie selalunya akan rancang sendiri dengan hasben . Kalau pipie cakap nak baby hasben ponn onzzz "dalam" , kalau tak kite main luar-luar jek . ( untuk yang berkahwin jek paham k) ...

Pipie mula nak baby mase bulan August 2018 , so target Farhaan dapat adik umur 3 tahun .. Dan pipie jangka bersalin 2019 . Tapi kite mampu merancang tuhan yang menentukan mana yang terbaik buat kite .. Tunggu punyaa tunggu tetap period , badan lemah macam lesu tapi bile cek negative .. Okey sedih sangat .. Sebab selalu kalau onz terus lekat . tapi kali ni hambekk kauu !!! Baru paham perasaan orang yang menunggu lama nak dapat zuriat .. 

Bile kite yang nak tetibe kawan-kawan baik yang pregy so perasaan tu macam kecewa sedikit and hasben jek yang memujuk kite untuk bersangka baik dengan ape yang diberi ..

Alhamdulillah berita gembira ini kami terima mase bulan Syawal .. Dan ini dinamakan baby Ramadhan youuu ...

Masa raya tuhari kite perasan badan kite lemah , penat sangat-sangat , badan memang rasa lain macam , selera makan ade , nak makan banyak tapi mual-mual dan paling ketara kerap kencing .. Dalam perjalanan nak balik kelantan berapa kali mintak hasben benti pam minyak sebab nak terkencing . Tapi tetap tak cek ape-ape . Sehingga lahh satu hari tuhh , kite punya lesu dan penat sampaikan kite tidur jek setengah hari . petang baru bangun , kejut hsben and ajak makan kat luar , hasben pon letih semacam jek .. Cakap dengan hasben "ummi rasa ummi mengandung , tapi ummi takut nak cek" hasben pon macam cakap takyah cek dulu .. sebenarnya die takut kecewa lagi ..

Dan sekali tuuu .. kite tidur mimpi pregy . haaaaa tetiga anak macam ni , mesti mimpi mengandung .. dan belilah UPT , petang tu jugak try test sebab tak menyaboo


Period lambat 8 hari , cik pipie ni jenis period tak tetap
so malas nak amek tahu sangat


And bile beli UPT dan petang tu terus buat test dan ianya positive ^_^



hari ni dah 7 minggu 5 hari (04.07.2019)



Membesar dengan sihat sayang ummi ..



mengidam nasik lemak ma kite


mengidam duyan kampung isi lembuit-lembuit

memula 14 june besday farhaan , farhaan demam panas , lepas tuh abang die pulak lepas tuh ayah die pulak .. bile dah cek upt ayah sambung demam sampai bisa-bisa satu badan .. ummi macam biasa mual-mual , muntah kuning , muntah hijau , loyaaa ..

Doakan kalini kite mengandung baby GIRL okey ,, doakan sihat tubuh badan , cukup sifat sempurna semuanyaa yee . Terima ksih . semoga Doa kalian Allah makbulkan dan berbalik kepada kalian juga ...


Love,

Wednesday, 26 June 2019

#Raya2019 : Wedding Kazen - Azreen & Amirul

Assalamualaikum ...

Syawal yang ke-4 lepas , adik sedara kita khawin . Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar dan meriah sekali .

08 June 2019 ( Sabtu)




Baju Hasben : Padini ( tapi pakai baju rewang)
Baju Wife : Costume Made sendirian BHD
Baju Anak2 : Padini
























My Hasben 


Pengantin tukar baju untuk Outdoor ,
Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar . Cuma kami tak berapa gemar part Photographer ni die macam tak mesra alam . Ko nak bergambar pon die yang hadkan and amek untuk setiap gambar satu-satu jek .. Soo Boring ...  


pengantin lama ^_^

09 June 2019 (Ahad)

Keesokannya majlis sambut menantu pulak , konon-konon kami lepas majlis nak balik JB tapi hasben kate balik esoknyaa . So baliklah hari keesokkannya .. 


Baju Hasben : Seed Padini
Baju Wife : LeeyanaRahman
Baju Anak2 : Miki Baby Padini



tak ada gambar dengan pengantin . hahaha . kami sampai terus amek makanan , makan kenyang-kenyang and terus balik sebab nak pusing-pusing Kota Bahru , esok nak kelik JB dahhh ...

Love,

Tuesday, 25 June 2019

#Raya2019 : Selamat Hari Raya 2019

Assalamualaikum ....

Harini dah masuk 21 Syawal , tapi I is baru nak upload gambar raya ? Series lah ??? Maklumlahh kebizian melanda Cik Pipie sampai banyak benda tertinggal nak storie morie dengan U olls .. So Biarlah gambar berbicara .. 

Raya Pertama -  05 June 2019 ( Rabu)




Baju Raya Tahun 2019 Berthemakan : Baby Blue

Baju Hasben : Zefiks Collection
Baju Wife : Minaz
Baju Anak2 : Jakel -Yusuf Iskandar



Family kami ^_^



Tahun ni beraya dengan keluarga mertua , turn suami kali ini .
Raya kedua baru kami gerak balik Kelantan ke kampung Pipie .

Selalu kalau ikut turn suami pipie memang tak balik Kelantan , tapi di sebab ade kenduri maka kami semua kena berkumpul di sana beramai-ramai . Raya pertama semua berkumpul dekat rumah mak mertua , after salam raya baru kami beraya rumah makcik-makcik dan jiran-jiran terdekat . After zohor kami gerak beraya ke rumah Atok ( nenek) suami deka Kangkar Pulai shj . After tu kiteorang gerak balik kampung abah suami di Kluang ..

Raya Ke Dua - 6 June 2019 (Khamis)




Baju Hasben : Padini
Baju Wife : Brand Outlet
Baju Anak2 : Baju Bazar Karat 







Lengkap semua keluarga Osman & Sarimah ^_^


Anak-anak menantu Osman & Sarimah

Yang Depan kanan abang ipar mereka , depan kiri abang no 2
belakang : baju melayu abang no 3 , baju hitam suami Pipie anak no 4
baju putih hitam tuh abah suami Pipie


Tok Mummy & Tok Daddy berssama suku cucu-cucunya , Lagi 5 orang cucu berjalan sendirian

Raya Kedua kami semua beraya dengan Family abah suami Pipie di Paloh , Kluang . Raya pertama petang kami semua bertolak balik ke sana . So tengahari baru gerak beraya dengan adik-adik abah mertua dan kami ke Air Hitam untuk pergi raya rumah Makcik abah mertua pipie dekat sana . After beraya baru bertolak balik kelantan dalam pukul 9 malam ... Samapi Kelantan dalam pukul 2 petang , kami banyak berhenti rehat dan tidur sebab suami pipie kengantokkan nak drive.

Yang Benar,
Winnie The Pooh Glitter