background

Tuesday, 22 May 2018

#Travel : Naik Train dengan anak-anak ke Kluang


Assalamualaikum ....

Masa public holiday 01 May 2018 harituh kite orang anak beranak naik keretapi pergi ke Kluang . Maklumlah abang asyik cakap nak naik keretapi jek . so tunaikan lah permintaan die .

Dalam pukul 10 Pagi tiket pergi , so kene ade dekat sana pukul 9.30 pagi , so pukul 9 pagi dah sampai tapi kiteorang g makan dulu . mase pergi ke keretapi ni abah kite yang hantar kiteorang .


Adik kejap dengan ayah kejap dengan ummi ,
budak yang paling tak geti duduk diam
yang paling banyak soal 



Pukul 10 Pagi tepat keretapi ni terus gerak smpai sane dalam pukul 12 tghari . Sampai jek hujan pulak . So berjejet2 dukung anak-anak pulak nak ke shopping Mall Kluang , mase ontheway ke shopping Mall nampak la bangunan yang ade lukis-lukis Art tu kan . Ajak hasben and anak-anak ke sane paling excited ofcozlah anak-anak , adik sebok suruh amek gambar die bile die sandar ke dinding yang ade art tu :P








Abang Firhad yang tolong amekkan pic nih ^_^












Dah syok bergambar boleh pulak hujan turun lebat , hasben pergi cari payung sementara kiteorang pulak berteduh dekat kedai tepi jalan tu kejap .. And teruskan perjalanan ke shopping mall and ternampak pulak McD , Firhad ajak makan McD , so kiteorang makan tengahari kat sane dulu ..

Lepas makan kiteorang bergerak ke Shopping Mall Kluang tu , pehhh jauh nak mati oiii . memang mase pergi dengan kawan-kawan kemain seronok sebab tak bawak anak kan , ni kene bawak anak hadap lah weii ..

Dah sampai shopping Mall baru rasa lege ya amat .. Sampai sane kiteorang shopping barang anak-anak untuk raya , maklumlah ade sale 70% sape taknak grab kan ? Hasben pulak pergi beli baju raya die pulak .. beli kasut raya anak and selipar Firhad sebab die nak selipar baru sandel die pakai tu sakit katenya .. Kesian mase ni tengok anak-anak yelaa kena berjalan jauh lepastu berdukung berjalan . tapi MashaAllah jugakla perangai masing-masing bile tak tidur kan ..

Dah berjalan and anak-anak pon dah ngaruk so hasben ajak balik ke keretapi balik , tiket balik kite beli siap-siap mase beli tiket pergi ke Kluang , balik dalam pukul 7 petang gerak dari sane .

Ontheway balik terasa penat sangat-sangat dah kami 4 beranak . singgah lah dekat Dobi basuh Pooh and baju anak-anak yang pakai tadi , dorang pon salin baju and tunggu dalam sejam setengah untuk keringkan segala mak nenek yang di basuh tu .



Firhad lagi yang amek gambar nih


Nih pon die selpie . Pandai betul anak bujang ni






pukul 7 suku baru keretapi sampai , hasben jangan cakap la insam paling lege sekali sbab kepenatan yang teramat sangat . yelaa kesian sebab die dukung dedua anak kan .. Masa gerak balik barulah bebudak berdua ni ketiduran yang sangat dengan kepenatan .. 

Sampai sane dalam pukul 9 Malam ,abah jugak yang amek so kiteorang ajak makan lepas makan baru lah kami semua ketiduran sebab esok kerja macam biasa ... Allah sumpah penat sangat . Keesokkan tanya abang nak naik keretapi lagi tak terus die kate taknak ummi . hahahahaha ... 

Love,

Monday, 21 May 2018

#Raya : Persiapan Raya 2018 part i

Assalamualaikum ...

Alhamdulillah masih di beri kesempatan untuk berpuasa dan nikmati bulan Ramadhan .. Macam tahun-tahun lepas kite prepare awal-awal baju raya anak-anak . Baju kite pon ade yang tahun lepas beli time SALE tak pakai so tahun ni tambah dalam beberapa jek . Hahaha , jangan terpedaya beberapa sahaja :P .. 

Untuk raya tahun ni kite beli baju anak-anak mase Padini Sale (29 April- 1 May) , dapat lah beli beberapa pasang untuk anak .. lepas sale hasben pulak bagi duit untuk tambah baju anak sebab mase sale haritu kite ade cakap dengan hasben banyak baju anak-anak yang tak kenan lepastuh kaler baju same jek . Biaselah kite selesa sangat baju anak-anak jenama Mikki Baby , so kaler die korang paham lah , banyak merah , putih , navy blue .

So kite share ape yang kite beli , tapi kaler hitam putih lah kan nak tunjuk , sebab nanti basi pulak tunjuk awal-awal .. Cuma Alhamdulillah tahun ni dapat beli ape yang di hajati , kite beli dengan hasil kumpul duit sendiri .. taknak mintak-mintak hasben :P

Alhamdulillah ^_^ jugak sebab kite dapat beli baju raya untuk ma , adik . Abah pulak tunggu next gaji lah pulak :) , In shaa Allah doa dari ibu dapat belanja semua ...


Baju Ummi


4 beranak ^_^


Baju anak-anak 


Ape yang penting tahun ni First Raya di kelantan, kampung kite dan berthema Maroon ...

Friday, 18 May 2018

#Ramadhan 2018 : Salam Ramadhan Al Mubarak



Assalamualaikum semua ...

Rasanya belum terlambat nak ucapkan Selamat Menyambut bulan Ramadhan . Maklumlah baru 3 hari Ramadhan kan .... Alhamdulillah berjumpa lagi sekali dalam bulan Ramadhan . Alhamdulillah tahun ni tahun kedua kite berpuasa dan menyusu sepenuhnya buat anak bujang no 2 tuh . Alhamdulillah masih mampu mengharungi ^_^

Bile tibe bulan Ramadhan hati ni jadi sayu sangat , jadi sebak tak tahu la kenapa . Rasa macam bulan ni jek nak beribadat bersungguh2 , bulan2 lain main haruk jek . hahahaha ...

Sama-sama lah kite beribadat dan kite kejar malam lailatu qadar ...




Love,

Monday, 23 April 2018

Mary Kay : March Sale By Pipie Azaty

Assalamualaikum ...

Harini nak story pasal Mary Kay , alhamdulillah selama Ci Pipie join Mary Kay banyak kebaikan yang Cik Pipie dapat , mintak-mintak berjaya macam yang lain ...

Bulan March ni promosi kaw-kaw tahu tak . menarik sangat-sangat promosi :)


9 pcs lipstick keluaran terbaru dari Mary Kay , seperti sedia maklum bibir Cik Pipie kan jenis merekah , bile apply lipstick ni sangat-sangat membantu dalam melembapkan bibir . 

Buy 3 FREE 1 lipstick


Brush Limited Edition purple kembali lagi !!!
Brush ni keluar setahun sekali jek u olls .



Beli mana-mana Cleanser + brush purple akan dapat free pouch beg dari Cik Pipie



Charcoal Mask + Gel Mask FREE liqiud brush






9 pcs lipstick FREE 3 pcs lipstcik


Serum Melacep + Lipstick & Lipstick


:)


:)


Cleanser Melacep + Lipstick


Charcoal Mask + Gel Mask FREE liqiud brush


Brush Purple + Lipstick


Lipstick ( first time pos luar semenanjung) ^_^


Brush purple ( COD )


Lipstick


Day Solution


Brush Purple + Cleanser TW


Set Botanical Effection Evo :)

Alhamdulillah , rezeki semua ni dari Allah s.w.t dan anak-anak . Doakan kite cecpat dapat jadi SD ^_^

Tujuan pos sini bukan nak bangga diri atau riak . Tujuannya supaya bile satu hari nanti kite dah berjaya kite boleh tengok segala susah senang kite untuk teruskan kejayaan tu tanpa berhenti mengeluh dengan usaha . Terima kasih Suami , Ma Abah , mertua & family ^_^

Sayang,

Winnie The Pooh Glitter