background

Wednesday, 8 August 2018

Babies 2018

Assalamualaikum ...


Rasanya lama Cik Pipie tak share benda baik dengan u olls ... pasal baby , alhamdulillah ramai kenalan , sepupu sepapat dah selamat bersalin , yang mana rapat dengan Cik Pipie jeklah Cik Pipie tahuuu ..

BFF KOLEJ

Tahiah to mama Syieqa yang selamat melahirkan baby boy pada February lepas .. Alhamdulillah dah sepasang anak mama . BFF kite bersalin czer sebab baby dah lemas .



Muhammad Rayyan Rizky
3.7 KG
11| February | 2018

BFF Hemak Jutawan

Tahniah buat kak elly , kak aten atas kelahiran anak ketiga mereka , dedua lahir anak ketiga . Kak elly lahir secara pembedahan sebab dedua anak kak Elly di lahirkan pembedahan maka no 3 pon kena bedah jugak tapi tak ikat , so boleh beranak no 4 lagi, kak Elly dapat 3 supergirl .. Dan kak Aten selamat melahirkan secara normal . yang sulung czer , no da normal tapi vacum no 3 normal . dan tiga-tiga hero



Aira Marissa
18.07.2018



Belum ada nama
08.08.2018
3.8 KG

Sepupu 

Tahniah buat kedua-dua sepupu selamat bersalin pada bulan Julai tuhari .. Kazen rapat kite Shahira bersalin melalui pembedahan sebab sama macam kite hat sulung jalan tak bukak , dapat baby girl, kazen lagi sorang kazen ni kawen dengan kazen kite so die kire isteri kazen kite lah , Nula bersalin secara normal dan dapat baby boy halus mulus and yang penting hansem .


Nur Shafa Hana
11.07.2018
(kongsi besday dengan abah die)


Muhammad Danis Daniel
14.07.2018
(budak kacuk thailand)

Officemate

Alhamdulillah officemate kite (Nana) selamat bersalin secara normal . 


Nur Aaisyah Zahra
26.07.2018
3.45 KG

Tahniah buat semua ,selamat berpantang , pantang elok-elok jangan pantang nampak pulak yee .. Ramai lagi kenalan rapat belum bersalin ..

Marykay - ESSD Yumie

Officemate - Kak yuyun

BFF Sekolah - Dayah & Zulaikha

BFF Hemak Jutawan - Kak Nana

Jangan tanya Cik Pipie bile . hahaha . sebab Cik Pipie sedang berusaha gigih nak pulun baby Girl dengan izin Allah :)


Sekian ,

#PregyThird : Baby Girl ??


Assalamualaikum ...




Kite dalam proses nak tambah baby memandangkan tahun depan Farhaan dah 3 tahun .. opsss nak tambah ? hahaha . In shaa Allah , Allah sebaik-baik perancangan .. mulenya nak tunggu die 5 tahun . tapi membuak-buak pulak perasaan rindukan bau syurga .. dan ramai kawan yang umur 30+ kate kalau mengandung umur-umur macam tu terlampau penat badan yang mana oantang tak betul mula la dah rasa lemah badan .. Kite pon cuak jugak sebab kite pantang yeye jek . haha .
.
.
So bile tanya hasben hasben lagi lah suka nak tambah bilangan keluarga . hihi . Kite rancang nak anak perempuan pulak no 3 nii . so segala tips untuk anak perempuan kite dan hasben ikut . kalau ade rezeki In Shaa Allah , Allah kurniakan . kalau tak menjadi still lelaki jugak mungkin ade rancangan Allah yang lebih indah ..
.
.
yang mana baca entry ni doa-doakan lah kite dapat baby girl pulak no 3 nih ... terasa sangat-sangat taw nak anak perempuan . semoga Allah makbulkan permintan kite . If jadi nanti kite share okey :P

Tips Pertama : Pemakanan .

Mulai sekarang kite tak bagi hasben amek makanan berasaskan seafood mungkin 3 4 bulan jugak die kena pantang makan seafood dulu . untuk diri kite plak kite banyak makan makanan berasaskan tenusu , minum susu coklat , makan cheese & butter. kena makan makanan berasid seperti nenas , oren

Tips Kedua : Bersama

Tempoh bersama ni kite sebagai isteri kena mainkan peranan penting untuk tahu waktu subur tu bile . U olls boleh google pasal X & Y tu taw . kite malas nak cerite pasal X & Y , so bile nak hampir waktu subur lagi 2 hari waktu subur tu lah kite kena bersama .

Tips Ketiga : Teknik Hubungan

suami tidak boleh melakukan penetrasi yang terlalu dalam ini sebab sifat sperma X yang lambat tetapi boleh bertahan lama jadi kita perlu menyediakan perjalan sperma yang lebih jauh dan lambat untuk sampai kepada benih perempuan .

Tips KeEmpat : Kepuasan

Suami kena lepaskan kepuasan nya dahulu , bagi mewujudkan keadaan yang lebih berasid yang boleh meransang pergerakan sperma X .

Tips KeLima : Berdoa & Tawakal

di samping mengikut tips-tips di atas kite pon patut berdoa dan tawakal kepada Allah , ALlah sebaik-baik perancang janji anak sihat & cukup sihat sudah sempurna :)



Sekian :)

Friday, 3 August 2018

#Raya2018 : Tahun paling beraya sakan Part ii


Assalamualaikum ...


Sambungan dari Part i .
.
.
.
Hari Jumaat  29. June 2018 , Raya ke-15 pergi open house rumah makcik mirul yang bongsu .





OOTD Ummi : Poplook
OOTD Ayah : Padini
OOTD Anak2 : Miki Baby

Raya ke-16 Beraya rumah kawan lama kite dekat kawasan rumah kite jek , die buat open house and kite sefamily pergi rumah die .. 





OOTD Ummi : Eisya Syakira
OOTD Ayah : Seed
OOTD Anak2 : Miki Baby


Raya ke 17 , plan nak beraya rumah BFF kite dekat Batu Pahat , tapi BFF kite ade masalah family so plan bertukar ikut mak mertua kite beraya . seharian beraya harini ..First pergi rumah abang kite , lepas tu rumah biras kite (besan mak mertua) rumah makcik hasben (makngah) and last rumah makcik hasben kite maklang .





Ambil gambar dekat rumah biras kite Era .

Raya ke18 , isnin tu kite baru naik kerja setelah cuti yang lamaaa , malam tu pergi beraya rumah makcik hasben lagi rumah maklong die kalau tak pergi nanti kecik hati so kite pergi sane , tapi sebelum dorang beraya rumah maklong mak mertua abangipar kakipar semua datang beraya rumah ma dulu ..


Adik bonsu , kakak sulung (anak mak mertua)
kite & kak ipar Biras (menantu mak)
Sorang lagi menantu mak yilek





Tinggal lah 4 anak perempuan mak (patutnya 5) tapi adelah masalah yang tak dapat di elakkan dlm keluarga kami .

Raya ke-19 , marhaban di rumah ma kite , so kiteorang kene turun padang tolong ma goreng roti mantau .


OOTD Ummi : BellaAmmara
OOTD Anak2 : Baju melayu tahun lepas
OOTD Ayah : Padini



Anak perempuan ma & abah .

Raya ke-22 , BFF kite datang raya rumah kite pulak .. dan kawan-kawan opis kite . tak buat besar2an just jemput mane yang sempat



BFF sekolah ,
lagi dua orang tak dapat datang . sorang mengandung tengah demam .
sorang lagi duduk jauh dekat Kulai .
   



opismate ^_^

Penutup raya :)

Sebenarnya kiteorang sakan raya tahun ni sebab abanh Firhad Irsyad target nak kumpul duit raya nak pergi legoland die nak sangat . sebelum puasa die bagitahu abang nak pergi legoland . and ayah pulak dapat harga murah tapi dah bulan puasa kiteorang postponed lepas raya dengan syarat abang kena raya nad kumpul duit raya banyak-banyak . sebab tu die nak beraya sangat tahun ni . hahaha . sabar jeklah anak uiii .

Sekian dari ummi yang suka berceloteh entah ape-ape .

Thursday, 2 August 2018

#Raya 2018 : Tahun paling beraya sakan Part i

Assalamualaikum ...

asyik duduk dalam draf jek , kalini baru kite post story raya lagi . dah abes raya dah , dah basi pon tapi still nak coretkan dan simpan sebagai kenang-kenangan ..
.
.
.

Raya ke-4 kami berempat bertolak balik Johor Bahru , gambar ni ambil mase berhenti makan petang . kalau balik memang akan singgah warung ni makan , makanan die sedap-sedap taw . nama warung ni singgah sokma . tapi tempat tak tahu area mane  die dalam Terangganu . Kelantan - Johor makan masa 12 jam baru sampai , anak-anak tak meragam dalam kereta cuma nampak lah keboringan mereka berdua ...





.
.
.

Raya ke-5 , kiteorang pergi Rumah mak hasben kite beraya dekat sane pulak .. Beraya sekejap lepas tu balik sebab masing-masing masih kepenatan lagi ..





OOTD Baju & Tudung Ummi : LeeyanaRahman
OOTD Anak2 : Miki Baby

.
.
.
Raya - 6 Rumah BFF kite buat open house dan BFF ayah ajak beraya rumah die pulak , so kami ke Gelang Patah after ke rumah BFF kite ...




OOTD Ummi : Zafiks 
Tudung : Tudung Ruffle Reben
OOTD ayah : Seed
OOTD Anak2 : Miki Baby



Dah makan rumah BFF kite , kite pergi rumah BFF hasben plak .



Rumah pertama , paklong Kojin
Paklong ni banyak tlg kami . anak-anak pon seronok dpt duit raya dengan Paklong


Rumah kedua BFF ayah Uncle Ayul
.
.
.
.

Raya ke-7 raya rumah BFF ayah kat Gelang Patah lagi , 3 buah rumah untuk malam ni , beraya sampai pukul 1 pagi u olls :P




OOTD Ummi : Poplook
Tudung : LeeyanaRahman
OOTD Ayah : Pdi
OOTD Anak2 : Miki Baby



Rumah pertama adelah rumah BFF ayah , uncle Yaya


Rumah kedua rumag BFF ayah iaitu Uncle Ajid








 Rumah ketiga adelah rumah kawan kerja ayah dulu uncle Manan


Bergambar depan rumah uncle Ajid sebelum balik .
.
.
.
.
Raya ke-8 tak beraya mane sebab BFF ayah nak datang rumah , after shopping barang-barang dapur and rumah kiteorang masak . sebelum kawan ayah datang , mak mertua and maklang datang beraya rumah kami .




Gambar tak clear mane , maaf yee faktor kamera tak cantik dan terangnya lampu :)
.
.
.
.
Raya ke-9 tak sempat nak amek gambar sebab kelam kelibt sikit .. haha . Pergi open haouse rumah jiran ma , pergi rumah kazen rapat hasben and rumah makcik die yang bongsu .
.
.
.
.

Raya ke-10 ma bawak budak berdua ni pergi open haouse and rumah sepupu ma dekat Desa Harmoni , lepas tu balik kiteorang amek and bawak balik kampung sebab nak beraya rumah Kakak hasben , makcik hasben dan rumah mak mertua kite ..



OOTD Anak2 : Miki Baby

Raya ke-11 beraya rumah boss kite no2 , pergi dengan adik kite and ma kite , hasben sebok nak pasang wallpaper rumah .





OOTD Ummi : Eisya Syakira
OOTD Anak2 : Teddely
.
.
.
Raya ke-12 , beraya rumah BFF kite wawa , beraya sambil buat suprise besday dekat BFF kite Ieqah . Komplot nak beraya padahal nak sambut besday die :P










OOTD Ummi : Cattleya Couture 
OOTD Anak2 : Seed 
OOTD Ayah : Padini

.
.
.
Raya ke-13 (28 June 2018 | Khamis) Marhaban rumah kiteorang , masak simple jek , goreng hotdog jek . Kebetulan pening teruk sangat-sangat sampai makan ubat pon tak jalan maka kite tidur awal , ayah bawak abang , sempat marhaban 5 buah rumah pastu balik and tidur ..
.
.
.
Bersambung ... 

(2 minggu raya)
Winnie The Pooh Glitter