Sunday, 31 January 2016

#BFF : Kawan Sekerja

Assalamualaikum ... 

Sape-sape pon ade kawan kerja , tapi ade yang baik sangat-sangat ade yang jenis talam bermuka-muka .
Ade yang kaki kipas ade yang kaki busuk ...

Ini kami ,

Nurul Shahira , Nurhafifi Azati & Haziqah
ID card keja kami bermula dengan number 37 ..
So kami gelarkan group kami Geng 37 .. Hahahaha ..





Dalam kami bertiga Haziqah jek masih single mingle ...
Kak Ira akan melangsungkan perkahwinan die bulan March nanti ..
Susah senang doranglah tempat mengadu , bile hari cuti kerja memasing akan contact kat group ..
Kami pulak kalau ade pape masalah kerja memang akan menolong ..

kekadang waktu free akan keluar hang out . Port kami dekat Bandar Baru Uda situ macam-macam butik ade , so memang situ jelah tumpuan kami bertiga ...

Haziqah sebenarnye kawan sekolah , dan dengan rasmi kawan kerja jugak , kami kerja 1 company .
dan juga satu department cuma berlainan kerja , Haziqah buat income manakala kite pulak Payroll ...
Walaupon bertiga kami tak penah gaduh mahupon bermasam muka .. Jadilah seperti kami .. Hihihi ...



Salam Sayang

Sunday, 24 January 2016

#BFF : Kawan Kolej

Assalamualaikum ... 

Bagi peluang dekat Pipie untuk cerita pasal kawan yee .. memang agak boring tapi kite nak karang untuk masa depan ...
Korang pon kena pandai pilih kawan taw ...

Kawan Kolej , kawan ni mase kite sambung belajar dulu , so kami memang still teruskan persahabatan sampailah sekarang dan selama-lamanya .. 
Kami selalu buat assignment sama-sama , selalunye kami same group .


Dalam kami bertiga ni , Akma kawen dulu and kedua kite pada tahun yang sama dan last sekali tentulah Syieqa jarak tahun yang berbeza selama 2 tahun ...

Cuma bile dah kahwin masing-masing bizi dan mengikut suami masing-masing .. 
Akma dekat Batu Pahat , Syieqa plak dekat Mersing ..
Akma dah ade dua orang anak ,
Muhammad Amirul Hakimi & Muhammad Akif Rayyan .
Kite plak nak masuk dua ,
Muhammad Firhad Irsyad & Adik Baby FI
Syieqa plak jangka bersalin March 2016 ni
Baby QNS .

Alhamdulillah macam tak sangka kami semua dah ade anak ... and anak-anak kami pon tak panggil unty , panggil Ummi , Mama & Ibu ... 
harap-harap bersahabatan ini kekal selama-lamanye ... 
I love u olls ...

Raya 2015


Raya 2015


Ramai kate kami kembar


Muhammad Amirul Hakimi ( 01.08.2014)
Muhammad Firhad Irsyad (10.08.2014)
Baby kami kembar bulan .. 

Salam Sayang ....

Saturday, 23 January 2016

#BFF : Kawan Sekolah

Assalamualaikum ... 

Macam kite penah story kite ade kawan baik , dari kawan alam maya , kawan kolej & kawan mase sekolah ... Kawan mase sekolah kite dulu kemana kami pergi mesti berempat .. 
So masing-masing ade pasangan . 
kite kawan dengan Mastura mase Form 4 lagi , sebabnye die lah selalu ade dengan kite walau susah mahupon senang . tapi Matura ni sangat-sangat perahsia orangnye dan die sangat kuat orangnye ... 

Start Form 5 , kite masuk plak geng dengan Haziqah & Amoi ...
die berdua ni sangat-sangat budak belajar . Hahah .. so jadilah kite ni seorang budak yang baik teramatnye lah haiii ... Hahahaha ... 

Kalau dalam kelas , kite duduk dengan Haziqah
Mastura duduk dengan Amoi , sebenarnye dlu kite duduk dengan Mastura , tapi ade masalah sikit so kite pindah duduk dengan Haziqah .. 
masalah tu bukan sebab gaduh dengan Mastura ehh ... Alhamdulillah selama kawan kami tak penah bergaduh ...

Kami kawan berempat .. Kami terpisah mase zaman belajar ,
kite study dekat Johor same tempat dengan Mastura tapi course lain .
Kite amek accounting dan Mas amek Officer .
Haziqah sambung study dekat Uniza Terangganu ..
Amoi plak tak sambung belajar and die start kerja .. 

So bile kami cuti semester mesti kami jumpa dan berjimba-jimba ...
Start nak habes belajar ahli kami bertambah lagi 2 orang , asalnye die kawan dengan Haziqah so kami pon kawan dengan mereka berdua .. 
Ohh lupe ... habes belajar je dalam masa setahun kite dapat peluang kerja and ade plak nak pakai orang dah tentu-tentu nye kite ajak Haziqah kerja sekali sebab masa tu Amoi and Mas dah ade kerja ..
So sampai sekarang kite still dengan Haziqah .. 
Sampaikan ade yang kate tak bosan ke korang ?????
entah lahhh memang tak penah bosan plak kami berdua .. Hahaha ... Lagipon senang masing-masing dah kenal antara satu sama lain .. 

So total 6 orang lah ahli BFF skool kami . hihihi


Time wedding kite
Masa ni Mas & Amoi belum berhijab .. And masa ni Dayah study tengah final exam ..
(20.10.2013)


Wedding Amoi
( 21.03.2015)



Wedding Mastura
(06.12.2015)

Inilah kawan kami .. 
3 Dah selamat menjadi Isteri orang , 3 lagi tengah dalam proses ..
And opcoz lah kite yang bongsu ni kahwin dulu .. hahaha .. ngelat kan ...
dan kite lah yang ade dah ade anak , nak masuk dua dah pon ..
Amoi tengah menyusul .. In shaa Allah baby no 2 kite dengan die same tahun ... 

Mastura _ 01 January 1991
Haziqah _ 30 June 1991
Amoi _ 05 September 1991
Dayah _ 14 October 1991
Zulaikha _ 01 December 1991
Pipie _ 23 December 1991

Semoga persahabatan ni kekal selama-lamanye dan sampai ke akhir hayat . nanti bile kite dah tua kite still kawan sampai bile-bile dan berharap sangat-sangat anak-anak kite pon kenal antara satu sama lain .. kot-kot kite sambung jadi besan plak ke .. Hahahaha ...

update thes dayang


Wedding Zue
(30.04.2016)


Wedding Dayah
(10.12.2016)


Salam Sayang .......

Wednesday, 20 January 2016

#BFF : Amoi & Mastura Kahwin

Assalamualaikum ... 

Alhamdulillah my BFF mase sekolah dah selamat di nikahkan dan selamat menjadi isteri kepada sang suami masing-masing ..
cerita dah lame peram tapi saje nak cerita awal tahun 2016 .. Hahaha ... okey tak lawak ..

Amoi nikah bulan 20 March 2015 lagi ... dah taip-taip story tetibe peram jek kat draft last-last tunggu weeding Mastura sekali baru lah kite story .. hihihi ...

Alhamdulillah sekali lafaz dah selamat Amoi sah menjadi milik Aqim ..


Masa ni majlis nikah Amoi & Aqim ,
budak kecik tu opcoz lah ikut umminye ...

Keesokkannye majlis sanding , tapi c kecik tuh dengan ayahnye , ayahnye jage die tapiii time ni die demam panas pulak .. hati tak tenang , sekejap-kejap call ayahnye tanya anak .


Aqim & Hazarina (Amoi)


Mas , Dayah , Zulaikha PENGANTIN Ziqa & Pipie


Beratur ikut turutan okey , opcoz I is paling depan .







Baju Dayang : Minaz.my
Shawl Dayang : Rinasalleh Clothing 

Okey tu part Amoi , meh cerita part Mastura plak yee ..

Masura Plak nikah pada  05 December 2015 . Alhamdulillah dengan 3 kali lafaz sah menjadi isteri kepada Hasbennye (susah tol nak ingat name hasben die) ..
2 kali lafaz tu tersilap teknikal . huhu , berdebar kot ..


Macam biasa budak bertuah ni akan ikut ummi pergi majlis nikah kawan-kawan ummi ,
naseb behave kan ...


Me and Mastura


Kawan yang dapat datang mase majlis nikah .
Amoi , Pipie & Ziqa

Keesokkannye majlis sanding kedua- dua pengantin , ada 2 pasangan pengantin . Mas nikah & sanding sekali dengan kakak nye ...








Pipie , Dayah , Amoi , Ziqa & Zulaikha



Over dengan kakak pengantin ..


Gaya ntah pape ..


In lah pengantinnye ...
Baju Hijau Mastura & Baju Merah Kakak Nabilah


Dayang Pipie .

Baju & Kain Dayang : Ashannas
Shawl : Bebas

Alhamdulillah tahun ni dapat berita bahawasanya kawan kami lagi dua nak tamatkan zaman bujang ...
yeahhh jadi Dayang lagi ... Tapi yang pengantin satu tu ku time bunting , yang lagi sorang ku dah selamat abes pantang ... taniahhh korang ...

Best taw kawen !!!!!
Dalam ramai-ramai ni saye sorang je lah mak orang ...
saye doakan Hazarina & Mastura dapat merasai dan mengalami ape yang saye rasa ...
Love You BFF me ....


Salam Sayang ,

#PregySecond : Supplement Seri Ibu

Assalamualaikum ... 

Hari ni kite nak cerita tentang supplement yang kite ambil masa mengandungkan second ni ,
kite tak ambil supplement mahal-mahal pon . Kite ambil "Seri Ibu"

Kebetulan pulak mabuk kite teruk , hasben plak risau tentang kite dan baby , so die nak belanja supplement ape-ape yang boleh hilangkan mabuk kite ni sambil tu bagi kesihatan untuk kite dan baby , and kawan die (perempuan) pon rekmenkan "Seri Ibu" ni , die bagitahu kite dan kite pon siaplah pergi ke IG and cari #seriibu , maka jatuh cinta dengan "Seri Ibu" ni sebabnye banyak makanan sunnah dalam supplement tu ... So bincang dengan hasben die setuju bagi duit and kite beli ..

Kite beli dekat IG Seri_Ibu sendiri masa ni die buat offer RM120 untuk dua botol free kalendar 2016 .



antara kandungan dalam Supplement tu .


Hanez Suraya sebagai model Seri Ibu


Nih Seri Ibu kite punya dah selamat sampai .
kalendar belakang die .


Ambil gambar dulu
dengan Seri Ibu , kot-kot jadi model die plak ke .. hahaha .



 Kite start dengan 1 biji dulu , kalau nak kesan yang cepat makan dua biji ,
die boleh kemam , kunyah & telan dengan air masak . Rasa die macam apple hijau tu aje .
In shaa allah yang ni serasi dengan kite ..
Lepas beranak boleh jugak nak makan sebab die menghasilkan milk booster jugak ...
Kalau tak memulanye nak ambil supplement Beau mama , tapi rasa yang ni lagi terbaik sebab kandungan die memang best .

Malah makan supplement ni membuatkan kulit muka kite berseri-seri , bukan muka jek lah , satu badan kulit mulus gitew ... dan kite pon bertenaga dah tak lemah macam selalu .. 
Cuma banyakkan minum air masak banyak-banyak jika korang ambil ape-ape supplement ...
Doakan anak kite sihat-sihat ehh ... 


Salam Sayang ,
Winnie The Pooh Glitter