Friday, 15 January 2016

#Holiday : Lotus Desaru (sambut besday hasben)

Assalamualaikum ... 

Pada 06 January 2016 tuhari besday hasben kite tapi memandangkan tak sambut and tak de buat ape-ape pon maka kami decided nak sambut dekat Lotus Desaru .
sebenarnya kite dah lame booking dah, 2 minggu awal gitu ,
tapi baru bagitahu hasben kite yang nak sambut besday die dekat sane .
Tapi tak delah kek bagai . just kami tiga beranak lepak-lepak hotel jek .

Kite pilih 09 January 2016 (Sabtu) , tidur semalaman jek kat sane ..
and kebetuln masa 06 jan , my mom masuk wad kena operation sebab bisul .
my mom kate tak ape pergilah ma okey jek , so kami pon sebenarnye berat hati ,tapi memandangkan dah booking nak cancel payah sikit sebab dah bayar .

Sabtu 09 Jnauary tu kiteorang gerak dari rumah pukul 9 pagi ,
jalan sane jalan sini so sampai Lotus tepat pukul 12 tengahari ..
Banyak perubahan tempat I is belajar dulu , banyak dah kemudahan untuk student-student kat sane .

Pergi kaunter tunjuk resit and segala mak nenek and dengan pantasnye kami pon dapatlah check in pukul 12 tengahari tu , sepatutnye check in 3 petang  mungkin tak ade orang so dapat masuk awal .
Dah dapat bilik so kami tukar-tukar baju sebab nak bawak ci kecik pergi waterpark .






*budak excited nak masuk tab mandi*





*Dah sudah mandi kami tidur dulu *


*Jalan-jalan petang *


*tengah relak-relak duduk hujan lebat pulak*

kite dapat harga RM280 per nite include bekpes sekali .
deposit RM120 .

Malam kite duduk rumah jek , tak keluar pon , ramai kate kalau malam macam-macam aktiviti .
tapi kite kemabukkan dan rasa nak lepak kat bilik jek . 
Ohh ya bilik hotelnye dua tingkat taw , ade anak kecik ni kejenye nak memanjant jek .
bawah ruang tamu and bilik air , atas bilik and bilik mandi .
memang puas hati dan menarik . 
cumanye malam-malam nak tidur macam ade ganguan sikit .. ngeh ngeh ngeh ... 

Keesokkannye bangun pagi-pagi , naseb hasben pon bangun awal. so kami siap-siap and turun bekpes ..
tak di nafikan bekpes die memang menarik dan sedap-sedap okey .
lepas bekpes lepak pantai sat pastuh balik bilik tengok-tengok tv hasben bawak Firhad p mandi waterpark again .
pukul 12 tengahari kami pon check out !!

Cuma dekat sini tak de aktiviti untuk kami , untuk anak-anak adelah .. seronokan anak and bagi hasben relak-relak je kat sini ... 

Salam sayang ,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter