Saturday, 2 January 2016

#Baby Stuff : Misi mencari Baby Cot @ Katil Baby

Assalamualaikum ... 

Dulu masa mengandungkan Firhad Irsyad memang awal-awal dah pangkah Baby Cot , sebab rasa macam tak perlu. Yelaaa kite kan menyusukan anak so macam payah nak angkut-angkut anak ke katil die and katil ku . Naseb lah tak beli sebab sepanjang lepas beranak I is menetap di rumah Ma I is okey .

Now bile adenye adik baby ni, terus terpikir nak baby cot sebabnye nanti Abam Firhad nak tidur mane ? Oh yee baby cot bukan untuk Adik Baby tapi untuk abang Firhad . Adik Baby still dengan ummi sebab alasan yang sama ummi nak menyusukan Adik Baby . So Abang kene tidur kat katil itu .. hihihi ..

Plannye nak beli second hand dengan unty hasben kite , tapi die kate die guna lagi maklumlah anak die kembar kan .. So die kate kemungkinan tunggu anak die dah besar memang tak guna . anak die pon sebaya dengan Abang Firhad , mungkin dah besar Adik Baby pulak nak keluar .. ngeh ngeh ngeh ... itu satu lah plannye ..

katil unty hasben kite macam ni .

Lepas tu kite ade jalan-jalan dekat Giant Plentong , kite nak surveylah katil baby , pastuh terjumpa macam ni pulak dan rasa macam terberkenan plak . aihhh ... tapi macam ni memang sure lah untuk adik Baby bukan Abang Firhad dah sebab kecik memang sesuai untuk baby .


Dan bile tanya hasben die kate macam tak perlu macam gini nanti guna sekejap jek , kalu katil tu akan bertahan lame sampai besar panjang ... Betul jugak !!


Macam ni pon cun tapi hasben kate membazir jugak . hahaha.

So kite tak tahu lagi same ade amek dengan unty hasben kite atau beli baru sebab hasben kate macam nak ajak pergi ikea beli dekat sana , tapi bagi kite baik beli dekat sini jek . membazir naik KL sane semata-mata nak beli baby cot ikea .. hahaha .. 

Sesiapa tahu baby cot murah-murah area Johor bagitahu lah ehh ... 

Salam Sayang ,

1 comment :

  1. Alhamdulillah.. mengandung lagi yer.. syukur.. Hana sendiri tak beli pun baby coat ni, sudahnya tidor berempat atas katil, mujur katil tu king size. hehe.. lepas si abg umur 2 tahun baru nak ajar tidur kat bawah, tapi kesian plak. huhu

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter