Sunday, 3 January 2016

Plan Holiday 2016

Assalamualaikum .. 

2015

Tahun lepas kite tak ade niat pon nak holiday , tapi Alhamdulillah ade rezeki so kami pon merancang bercuti bersama-sama keleuarga kecil kami dan pada akhir tahun baru bawak ma dan abah kite holiday ..
tahun lepas kite start holiday mase anak dah start nak membesar .

mase tu kebetulan Raya , Mak mertua ajak kami bercuti bersama-sama ..

#Kedah_July
#Penang_July
#Bukit Tinggi_October
#Penyabong Warisan Resort_November
#Melaka_December
#Bukit Tinggi_December

2016

Tahun ni dalam rancangan semuanye tak tahu berjaya atau tidak untuk pergi holiday .
kami laki bini memang suke holiday , ade peluang jek memang laju jek berjalan ..
cuma tahun ni kite berbadan dua tak tahu capai atau tidak impian ini nak berjalan .. 

# Cameron Highland #

Sebenarnye cadangnye mase kite Holiday dekat Bukit Tinggi nak terus ke sana tapi mase tu hasben kate nanti-nantilah kite pergi so tertunda ke tahun ini . In shaa Allah , 
kite nak sangat ke sini sebab nak rasa suasana sejuk yang orang bercerita sangat-sangat tu dan nak rasa atau menikmati buah strawberi yang ori dari sane

# Genting Highland #


Sini pulak pilihan hasben sebab die nak mainan yang mencabar sangat-sangat , cuma sini tak sesuai untuk anak kecik kan .. cuma ni plan sahaja . mana tahu kot-kot hasben tetibe nak pergi .

# Langkawi #


Lepas dari honeymoon memang kami ade niat nak ke sini lagi cuma tak kesempatan lagi untuk jejak kembali , mana tahu lepas adik baby lahir kami ke sini .. 

# Pulau Tioman #


Yang ni memang pilihan kami laki bini , sebab memang suke Pulau-pulau ni kan cuma memang tak kesempatang walaupon dekat Johor jek . cuma nak pergi pulau kena modal lebih sikit lah , makanan kat sane mahal-mahal orang kate . Sirap Ais pon RM8.

# Kota Kinabalu #

 Ni pon percutian hasben and kite , cuma tak kesampaian nak ke sini lagi .. soksok mane tahu hasben nak ajak bercuti lepas pantang ke kan ... 

# Port Dickson #

 Ni pon same .. haha dah bertahun nak pergi sini tapi tak jugak sampai-sampai walaupon hanya di Negeri Sembilan . In sha Allah sampai jugak nanti ye ... plan nye sebab nak dok Lexis Resort tu jek . sebab dari dalam bilik boleh nampak air kat bawah . hahaa . tak ade benda lain pon kesini . Dan Swimming pool dalam bilik . ngeh ngeh ngeh .


Setakat ini itu sahaja lah percutian yang rasa-rasanye nak sangat-sangat pergi ... Cuma tak tahu dapat ke tidak untuk bercuti ke sana ... 

In shaa Allah ade rezeki kami ke sana ...nak bercuti dalam Malaysia dulu ,
dah puas Malaysia kite g Krabi o Bandung pulak . hahahha . (berangan) 
Doakan kite yee ... semoga korang pon ade rezeki jugak .

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter