Thursday, 27 August 2015

Hobi Baru: Kegilaan Tudung Aidijuma

Assalamualaikum ...

Aidijuma ?? kite rasa pada saat ini semua dah tahu kot tdung aidijuma yang femes ni, tudung dia plak murah-murah, lagi-lagi sesuai untuk yang memang gilakan tudung bawal. Macam kite dulu berjinak-jinak dengan tudung sincerelybyushawls , gigih nak memborong. sehelai tudung RM25. Mase tu cawangan die belum ada dekat Johor lagi so kite gigih oder dekat personal shopper sane, die amek upah sehelai tudung RM2.


Ini tudung yang mampu kite beli. Tudung hijau n putih tu kirim
yang lagi dua tu cawangan dah bukak baru kite beli sendiri.

Tapi minat kite terus bertukar ke Aidijuma, entah macamana satu hari kite terjoin satu group dekat Facebook nama group tu "Bawal Aidijuma Sale" so terpandang satu tudung tu yang menarik hati kite nak membeli , tapi sekali terjebak amek kaw berkali-kali memborong.


Ini first tudung kite beli, dua-dua lain owner

Harga kedua-dua tu kite dah tak ingat berapa dah. Sampai lah sekarang dunia kite di penuhi dengan tudung-tudung aidijuma. Samapikan hasben dah pening kepala tengok Koleksi Aidijuma. kalau sebulan tak beli memang tak sah.



Ini senarai tudung kite label,White Label. Harga White Label ni selalunya RM10. Tapi kite jenis malas nak berebut-rebut dekat CS so kite kirim dengan kakak (kawan baik) kite jek sebab die personal shopper untuk tudung AJ ni. so upah die amek setiap tudung Aj White Label (WL) RM5 sehelai. Tudung ini keras sikit kainnye. Kalau nak pakai better basuh dulu barulah tudung ni lembut sikit. Kalau WL kite tak ada beli dekat CS semuanya PS belikan ... Hihihi.Ade dua desin tepi tu yang sama kan, tu ade projek nak buat, sebab tu beli dua.



Ini tduung-tudung label Green Label (GL) pulak, Tudung ni kalau dekat CS harga die RM14. So kalau pakai personal shopper (PS) amek cas RM5 sehelai tudung jugak. Kebanyakkan tudung beli dengan PS, kalau beli sendiri yang sweet candy pink itu jek. tudung ni lembut sikit dari White Label.


Ini pulak tudung kite label Pink Label (PL) harga tudung ini dekat CS RM15. same jugak upah setiap tudung RM5. tudung ni yang kite beli sendiri dekat CS hanyalah tudung hijau pepel bahagian atas belah kanan sekali tu jek. yang lain hanyalah PS kite beli.


Yang ini pulak Blue Label, tak banyak sangat Blue Label sebab kite lagi suka corak-corak dari Plain + corak macam ni. Blue Label harga die RM 19.00, pon same upah RM5 setiap sehelai tudung. tudung ini kain die sangatlah lembut kainnya.Yang hujung sekali tu jek die ade dua corak iaitu bunga-bunga dan cupcakes.


ni tudung hasil dua label, sebab apa dua label? selalunya kite tengok bile musim perayaan mesti ada dua label macam ni. mungkin jugaklah kan . Yang petak-petak tu sebenarnye corak die Owl, tapi bile lipat dah tak nampak coraknya. Kain pon lembut sangat. Harga kite tak pasti. ini kite beli masa perayaan Hari Raya.



Yang ini pulak hasil gabungan Mumuscarves dengan aidijuma opcoz harga pon meletop kebabom kan .. So tudung ini kite dapat RM100 sehelai, nangis laju-laju. demi tudung pon takpelah rm100 melayang, Kalau hasben tahu mahu die mengamuk sakan. Tudung ini kain jenis Satin tebal tu. Ingat nak jual sebab macam tak sesuai pulak pakai.


Tudung ini pulak first time beli on9 melalui Lazada.com, terkejut betui mase masuk lazada tengok ade jual tduung Aidijuma. Ini pulak kat CS memang dah tak de, so kite pon grab lah, harga amatlah murah sangat-sangat. WL tu kite dapat RM5, Manakala yang PL tu kite dapat RM7. And pos Rm10. 




Tudung Aidijuma (AJ) kite simpan dengan menyangkut dekat hanger tu, Tapi dah tak muat hanger so kite lipat-lipat letak dekat gerobok kite. Untuk thema merdeka ni kite tak beli pulak sebab macam tak berapa nak minat sangat corak-coraknya. So itu lah koleksi kite, ade lagi yang kite tengah usha-usha nak capaikan tudung yang design kite gile-gilekan. Tudung Aj ni tak same taw, event korang dah pakai and nak jual tetap ade yang nak beli. Lagi-lagi hot design kompom-kompom meletop harga yang dieorang jual. Dan jangan  tak ingat tak ada yang menipu dalam dunia business AJ ni, ramai kaki kelentong. Nasib and Alhamdulillah lah kite tak jumpa dan berharap takkan jumpa orang macam tu.


ini pulak tudung dalam gambar nampak cun, sekali dah dapat macam ... urmmm, ingat ak sedekah kat orang,kalau jual tak tahu lah ade yang nak beli ke tidok. hahaha .. lai lai lai 4pcs RM40+ RM7 (postage). 



ketiga-tiga ni hasil hunting yang belum dapat memiliki lagi, harga pon mak ko ijau betuii ... Harap-harap dapat lah harga kasih sayang peluk cium .. Nanti kite update gambar hari-hari bekerja dengan menggunakan tudung AJ ni haaa...     


Salam Aj,
Pipie Azaty

4 comments :

  1. bru je letgo love grunge tu rm30.. paris tu sayang nk letgo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah .... kenapa lah tak post awal-awal kalau tak pipie dah amek dah .... isk isk isk , nangis laju-laju

      Delete
  2. waaaa.. banyaknya tudung AJ.. Jeles kitaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak banyak lagi lah yunk .. baru sikit jek tuh ... hihihi

      Delete

Winnie The Pooh Glitter