Thursday, 6 August 2015

#Travel: Penang_Feri !!!

Assalamualaikum ... 

Alhamdulillah perjalanan kami ke sini tiada masalah yang berlaku .... Kiteorang plan tak nak ikut jambatan sebab kesesakkan jalan raya yang sangat dasat maklum lah masing-masing dah start balik ke tempat asal. so kiteorang decide naik feri je.

Feri pilak kalau sebuah kereta RM8 tak silap. Bile kereta park atas feri kite boleh keluar di sekitar feri tu macam kelantan_thiland juagk tu ferinye, cuma feri die besar sebab dua tingkat.


Cinta hati Ummi dunia dan akhirat






So sepanjang harini kami dalam perjalanan sahaja. sampai penang jek dah pukul 6.30petang gitu, kami cek in hotel Tune hotel. Rm67.00 semalam. Hotel ni pon okey jugak tapi kite tak tahu pulak kalau nak aircone kena tambah sebab kite ingat bayar hotel tu termasuk aircond. hahaha . beriye call maintenance ckap rosak rupenya tak amek aircond, nasib abang maintenance tu baik so hari raye die belanja aircond untuk kami thanks a lot abag maintenance yang tak tahu name.

Dah siap solat semunye, pukul 9malam pergi makan luar. kami p makan dekat food cot die tu, allah kotornye.. makanan pulak banyak abes ku minum coconut shake sebab kawan-kawan ku cita kat situ sedap coconut shake die .. memang sedap weii .. RM3 sahaja. and ku makan charkuehtiaw RM7 sikit sangat isinye sebabkan lapar so makanan tu abes kite makan. Hasben kite tak makan pon sebab suasana situ dan makanan yang die nak tak de. 

Lepas makan singgah tempat transformer 3D tu, tapi tak de yang menarik so kami decide nak balik jek tidur-tidur di hotel.

Hasben kite dengan sepupu die nak pergi makan luar mungkin dieorang tak puas makan kat sane tadi, tapi memandangkan anak teruna kite tidur so kite duk dalam hotel diam-diam jek .lagipon susu ank abes hasben nak pergi cari kejap. Lagipon kite dah kepenatan sangat. Balik tu hasben belikan sup daging untuk kite. SEDAPPP !!! malangnye susu Yayad tak de . malam ni yayad minum air masak sahaja .. kesiannye anak ummi ... esok baru kami pergi jalan-jalan.

Salam Lebaran,
Pipie azaty

  

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter