Tuesday, 11 August 2015

Mom & Baby expo_Persada Johor

Assalamualaikum .... 


Amboii anak dah setahun pon ak pergi lagi ke? Hahah, itu soklan yang kite dapat dari hasben. Haha. alahh expo baby ni bukannnye untuk yang nak dapat newborn yang anak dah besar panjang pon boleh pergi. Tapi kali ni expo ni kebanyakkannye yang nak sambut baby punye barang lah. Excited kite tengok mak-mak buyung and bapak buyung pilih-pilih barang untuk anak yang bakal lahir. belum yang beli katil baby, tilam baby. macam-macam lah untuk sambut kedatangan anak tercinta. kite pon tumpang happy jugak. maklumlah penah merasai saat-saat teruja itu.

sebenarnye mase dapat gaji harituh sibuk sangat p beli barang anak awal-awal, lupe pulak yang ade expo walaupon dah siap take note kat kalender. so pampes and susu dah beli berkoyan-koyan. pempes dekat expo boleh la murah. Pet-pet tak ade booth dekat sane. so ade mamypoko, drypes, pempes baru tu. Drypes murah lah, 2pcs RM55 dapat free baby wet , kalau 4pcs dapat free bantal peluk baby. so kite tak beli lah pempesnye just tengok-tengok jek. sebab mase lunch kan pergi, maklumlah exponye sebelah tempat keje,lebih kurang tempat keje ai jugaklah persada tuh, Persada and Hotel Pacific kan adik beradik.

Hari sabtu tu turn kite kerja, so balik dari kerja kite singgah Expo beli ape yang kite survey-survey semalam.


*Free sebab daftar*

tengok tak ramai orang yang beratur and kite pon ikut beratur sekali, dapat ini lah dalam beg merah die tuh. Lepas tu masuk masuk kite pon amek amek lah barang yang nak di beli.


Hasil semua barang yang di beli .

pergi banyak booth tapi 5booth jek yang berjaya memborong . Eh membeli , kalau borong lagi banyak ye tak?


Booth Pertama Total : RM56.00

Berus botol RM17
bib Pooh RM8
Coklet RM16 2pcs
Puting Botol Nubs RM15 


Booth Kedua Total : RM60.00

baju Tidur 1 set

1Pcs RM25
3pcs RM60


Booth Ketiga Total RM10.00

1Pcs RM5

Seluar tidur
Seluar Renang


Booth Keempat Total RM40.00
(Barang Ummi)

Bantal RM20
Selipar RM20


Booth Kelima Total RM29.00

Sarung Nursing pillow RM29.00

Total Semua Sekali RM195.00

haaaa.. tengok tak banyak sekali amekkaw nak dekat Rm200 jugak.... so itu aje yang sempat kite amek. Konon-kononnye nak beli sabun Pureen yang untuk botol susu tuh sekali dah balik baru ingat ... nasib lah mak oii !!! So itu sahaja lah yang kite beli ... Nanti Expo dekat Danga City Mall pulak kite borong untuk pempes banyak-banyak. Expo Dekat Danga City Mall pada 30 Oktober,31 Oktober dan 1 November.


Salam Sayang,
Pipie azaty





No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter