Tuesday, 11 August 2015

#Besday : Muhammad Firhad Irsyad Turn 1

Assalamualaikum .....


*muka menahan contraction yang maha super duper*

Alhamdulillah .. Alhamdulillah masih segar di ingatan saat di beri kenikmatan kesakitan untuk melahirkan khalifah kecil yang Allah berikan pada kite. masih rasa lagi saat-saat terakhir kite nak meneran die supaya die keluar, saat kite memujuk die sama-sama bantu kite supaya mudah bersalinkan die. sakit mase tu dah tak tertanggung .... tapi keexcitedan tu tetap ade sebab kite tak sabar nak peluk sium die saat itu . masih ingat lagi saat terakhir mengandungkan die kite ngidam nak makan megi, lepas tu nak makan beger tepi jalan ... sambil-sambil tunggu kawan-kawan datang rumah kite untuk beraya. tengah layan cerekarama jap lagi bunyik "POOP" air ketuban dah meletop pulakkk .. so kite bagitahu kawan-kawan kite and dieorang cancel untuk datang raye. dan bagitahu hasben yang kite punye air mengalir laju. hasben terus balik kerja time tu jugak. nasiblah ayah awak dah abes waktu berkerja . anak mendengar kate betul Firhad ni ...

Tak sangka dari tapak kaki sekecik jari ummi kini dah sebesar tapak tangan ummi. dah makin bijak, makin bertambah-tambah akal die. dah pandai ajuk orang dan paling hebat selalu protect ummi kalau ayah buat-buat marah atau buat-buat pukul ummi. Jadi anak yang baik sayang ...

Ummi berharap sangat sautu hari nanti Firhad menjadi insan yang terhebat di mata ummi and ayah. Yang boleh protect adik-adik dan ummi ayah bile kami sudah tua nanti. Anak yang soleh, anak yang penyayang mungkin lambat lagi ummi and ayah bagi awak kawan sebab ummi  and ayah nak tengok Firhad membesar dulu ... 


umur saya 1 hari

11.02 malam selamat die keluar melalui tingkap. kenapa tingkap? sebab ummi mangga pintu dah tak jumpa kunci nak bagi Firhad keluar melalui pintu, dah terpakse Firhad keluar ikut tingkap. Mase dapat jek die keesokkan hari 11/08/2014 memang menangis... tak sangka, budak yang tedang-tendang dalam perut dah keluar ... tak sangka budak yang ni depan mata dah boleh gomol-gomol die dah. tepat 2petang baby ummi depan mate ummi dah, ayah yang tengah sedap-sedap tidur sebab penat tunggu ummi sampai 3pagi baru keluar bilik OT tu pon cepat je angkat telpon bile ummi kate Firhad dah boleh amek dekat nursery, saat bertentang mata, adik kehausan.. first time ummi bagi susu ummi dekat adik, pandai adik hisap. Alhamdulillah Allah mudahkan ummi menjaga adik dalam pantang sampai lah 1 tahun ni . Anak ummi ni tak banyak kerenah harap-harap sampai lah adik membesar seperti anak bujang tak banyak susahkan ummi dan ayah.


budak ini lah yang menjadi segala-galanye buat ummi . Happy Besday Firhad Irsayd bin Muhammad Hammiruul ummi .. semoga menjadi anak yang soleh. anak yang baik dan semoga adik berjaya dalam ape jua keadaan ye sayang !!! Ummi dan ayah sealu ade di belakang adik untuk sokong ape keputusan adik yang baik-baik sahaja! 


Salam Sayang Ummi,
Pipie Azaty

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter