Friday, 7 August 2015

#Travel: Hari terakhir di Penang !!!!

Assalamualaikum ....


Harini merupakan hari terakhir kami di Penang ni. Alhamdulillah dapat jugak jejak kaki ke sini walaupon tak puas berjalan di Penang lagi sebab tak pergi Lukisan Dinding yang 3D tu kan. teringin nak pergi  tapi mungkin pergi sendiri je nanti.

Plannye nak singgah Melaka, tapi sampai Negori pon dah maghrib so melaka kalau malam-malam jalan tak syok sangat and kami pon teruskan perjalanan ke Johor Bahru.

Balik tu kami tak naik feri dah, kami lalu jambatan Pulau Pinang yang lame, kononnye nak lalu yang baru sekali salah jalan dah !


Jambatan lama, 
*sumber Pakcik Google

Jambatan yang baru tu oanjang dan seronok sangat, tapi tak dapat lah merasa sebab dah salah jalan tak leh nak u-turn2 lagi.


Jambatan terbaru ...
*sumber Pakcik Google

Selamat Tinggal Penang !!! Ade rezeki kami datang lagi ... kami pon singgah lah perhentian untuk isi perut. aikk tak sangaka ade jodoh kami terserempak dengan Ayah Hero untuk anak die yang 3 orang yang naik motor tuh. Allah !!! Sedih sangat tengok. Dengan motor biasa die bawak 3 orang anak-anaknye.


Gambar ni die nak balik kampung di Penang.

Aku kenal die sebab anaknye 3 orang, lepas tu motor die n helmet hijau tu aku kenal. gambar ni di viralkan di Facebook. Ya Allah sebak ! Ade lagi orang susah. kami berjuma dengan die sekejap.tapi tak lah macam orang lain siap berselfie. Anak-anak die handsome-handsome. :)



Dan tak pasal-pasal Ayah Hero ini dah femes !! Dan kami teruskan perjalanan kami .... Sampai Negori nak dekat manghrib, singgah rumah kawan mak mertua kite sebab nak beraye sekejap. l;epastuh balik ke JB. Samapi rumah pukul 2 pagi. Firhad Irsyad sepanjang jalan balik die nak dengan tokmummy die sebab belakang panas and die demam pulak mase balik tu. mungkin cuaca .




Alhamdulillah selamat sampai .... 

Salam sayang,
Pipie Azaty

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter