Thursday, 13 August 2015

#Besday : Preparation birthday Boy

Assalamualaikum ....

macam dulu-dulu kite bincangkan jika nak sambut birthday party anak, as a mom lah yang excited kena banyak fikir ape yang patut dan ape yang perlu ade. mase Firhad ni kami discussion laki bini jek, hasben kate buat so kite pon ikut la buat just plan dalam mase awal bulan 8 itu hari. Memang asalnye konon-konon tak mo buat haa sekali kena buat so ade mase 10hari untuk fikirkan....

ini antara perkara yang wajib kite kena ambil tahu untuk buat birthday party anak.

  • Budget ?? ---> Budget kite letak dalam RM600. untuk 100 orang tetamu sahaja.

  • Thema 

Kite amek Thomas And Friend, asyik Pooh jek kesian Firhad  nanti.

  • Tempat Majlis ---> kite buat dekat teratak kite mase mula-mula kawen dulu, sekarangkan kite menumpang rumah mak kite, so ni kiteorang lakibini decide rumah sendiri luas and senang nak buat majlisnye.

  • Menu --->  i) Nasik lemak Ayam Berempah ,Bubur kacang Hijau, Dan macam-macam lagi

  • Aktiviti ---> kite tak buat aktiviti sebab Firhad baru 1 years so die tak pandai ape-ape lagi.

  • Decoration ---> Done, kite buat sendiri cuma ballon jek kite tempah dekat sini facebook dan ini instgram

  • Goodies ---> Done. Kite beli jajan beli dekat kedai Cowboy,Kulai. jajan dekat situ memang murah-murah and sesuai kalau nak buat ape-ape event. sebab situ banyak pilihan. barang kahwin pon banyak kite beli kat situ.

  • Guest List ---> Kite jemput kawan-kawan sedara mara dan keluarga yang terdekat jek. 

  • Kad Jemputan ---> kite tak print and tak edarkan pon kite just jemput mulut, share dekat group whatassap family, kawan-kawan . Facebook dan Instagram only.

  • Birthday Cake ---> Kite survey-survey banyak tempat jugak last-last kite tanye dekat kawan-kawan facebook ramai lah rekmenkan so kite pm oner tu 1 by 1.. kebanyakkannye lambat respon and tak bole buat macam kek yang kite nak. last-last kite tempah kek dekat sini izza syg cake . kite nak kek macam ni .



Credit pic : masammanis 



  • Candy Buffet ---> Kite tak buat pon sebab kite pikir kite dah bagi kanak-kanak jajan so kite tak buat lah candy buffet .

  • Photoghaper ---> kite ambil adik beradik jek, tuh pon pakai handset memasing.

  • Baju ---> Dah prepare awal-awal maklumlah kan musim raye so banyak baju raye jek lah pakai. so baju anak ummi n ayah dah ready . mestilah sedondon!!


Salam sayang,
Pipie Azaty

    No comments :

    Post a Comment

    Winnie The Pooh Glitter