Wednesday, 28 January 2015

#Trobek: Anniversary Yang ke 1 Tahun

Assalamualaikum .....

Kisah anniversary ini sebenarnye bertarikh 20.10.2014 yang lepas .. memandangkan diri ini yang makin malas nak berblog sampai lupe nak update untuk ingatan diri sendiri dan anak-anak nanti . Hahaha , Annoying sungguh Ummi kamu Firhad .

20.10.2014 bersamaan dengan hari Isnin , memandangkan pipie baru jek naik kerja and minggu tu minggu nak siapkan gaji so bermakna pipie tak dapat la nak apply cuti . pipie pon kerja macam biasa dan hasben pn keja . masing-masing da wish annibesary so rasenye macam tak sambut pape lah kan . tapi dalam diam-diam pipie ade tempah kek dengan kawan pipie . sesaje jek tempah . buat cukup syarat jek . tapi kami punya peel ape-ape sambutan mesti nak ade kek . baru lengkap sambutan tu .. mehmehmeh .

Konon-konon kiteorang nak buat suprise untuk masing-masing . rupenye masing-masing beli kek . lahh palk . padan dengan muke masing-masing . hahahaha . Hasben pipie memang jenis romantik tapi die tak tunjuk . Die melalui macam-macam gini baru nampak die romantik sangat ..


kek pipie untuk hasben


kek hasben untuk pipie

Dua-Dua kek memang sedap . so kiteorang makan lah due-due kek . memandangkan duduk dengan mama so kek ni lesap sekelip mata . hahaha . semoga hubungan kami ni berkekalan hingga ke akhir hayat , dan dapat ramai-ramai anak ... ramai ??? erkkkk ... and semoga Muhammad Hammiruul menjadi seorang suami yang soleh yang membimbing kami ke syurga . dan pipie menjadi isteri yang terbaik buat awak mierul .

tak sangka dalam masa setahun ni dah di kurniakan sorang zuriat . cepat masa berlalu . tuptup dah jadi mak orang . 

Salam Sayang,
Pipie Azaty

Tuesday, 27 January 2015

pipie kembali !!!

Assalamualaikum ......



Maaf kepada yang menanti-nantikan entry pipie , maaf sangat-sangat . sejak-sejak ade anak ni memang payah sangat nak menaip entry . kebanyakkannya gambar-gambar and perkembangan Firhad Irsyad dekat Facebook and IG , mungkin itu paling senang nak update . Alhamdulillah Firhad dah semakin membesar , semakin bijak , semakin senang untuk di jaga . untuk tambah adik ???? Ehem-ehem !!!! 

Lama kan pipie menyepi . hahaha . Firhad pon dah 5 bulan lebih . sekarang apa yang Firhad Pandai ?? of course Firhad dah pandai meniarap , di agah , ketawa kuat-kuat , pandai main . pandai panggil "mbekmbek" dah macam kambing dah ummi dengar nak oii .

Meniarap

Since dari 4bulan lagi die dah pandai meniarap , tapi tak pandai nak baring balik , so bile die penat die akan menjerit mintak tolong orang terbalikkan die balik . sekarang dah tak lagi , die dah pandai baring sendiri . tapi maju kedepan belum lagi . Alhamdulillah setiap perkembangan anak pipie nampak sendiri depan mata pipie . So tak dengar dari mulut my mom jek.

Ketawa

Part yang paling Pipie suke sangat , die pantang di agah mesti senyum jek . Alhamdulillah anakanda kami murah dengan senyuman , pade sesiapepon die akan senyum . walaupon orang tu tak berbual dengan die tapi die nampak mulut orang tu gerak-gerak so die ingat orang tengah agah die . hihihihi . ketawa pon dah makin kuat . amboiiii .. kekadang orang taknak main dengan die bukan main lagi die panggil-panggil orang ajak bergurau , sabar je la nak oi ..


bagi gambar lama

gambar terbaru Firhad Irsyad dekat hanset , malas nak transfer . tunggu waktu pipie free betui-betui baru pipie update panjang berjela .... Doakan Firhad Irsyad jadi anak yang soleh , cerdik dan tak membebankan ummi and ayahnya ...

Salam sayang,
Pipie Azati

Winnie The Pooh Glitter