Thursday, 20 March 2014

Nurhafifi Azati Binti Aziz

Assalamualaikum ..


Nama di beri Nurhafifi Azati Binti Aziz boleh panggil PIPIE, berumur 24tahun dan mempunyai ketinggian 145CM dengan berat anak dara 38KG, berat bile dah jadi emak pon 38KG jugak. Dah 7 tahun dengan dunia blog. Memang minat blog ni sangat membuak-buak. Merupakan anak kedua dari 4 adik beradik, yang sulung Abang, yang kedua SAYA dan kedua-duanya adik perempuan saya.


Telah sah menjadi isteri kepada insan tercinta iaitu Muhammad Hammiruul Bin Osman dengan sekali lafaz pada 20.10.2013 di Masjid Al-Azim Permas Jaya. Bersaksikan Family-family terdekat. mase kahwin ni ummur kite 22 tahun, hasben pulak 21 tahun . Kite tua setahun dengan hasben.


Dan hampir setahun selepas itu kite sudah menjadi bonda kepada anakanda tercinta yang bernama Muhammad Firhad Irsyad (1tahun) pada 10.08.2014. Alhamdulillah dah ade keluarga sendiri. Memang berdoa anak sulung nak lelaki, In Shaa Allah boleh jaga adik-adiknya nanti.


Alhamdulillah dah masuk dua anak , yang kedua pon lelaki . Di lahirkan pada 14.06.2016 , semoga dua beradik ni menjadi adik beradik yang baik dan soleh .. sejuk perut Ummi lahirkan kamu .. (update 01.12.2016)

Kite merupakan Student Diploma Accounting, dunia kite memang minat dengan Account, And sekarang kite dah pon capai cita-cita nak jadi pekerja Accounting. So sekarang kite kerja di Hotel Puteri Pacific, JB. kite kerja sebagai Payroll/Paymaster. Sekarang cita-cita terbaru nak buat shawl sendiri. In Shaa Allah di permudahkam urusan kite nanti.

Blog ini di terbitakan untuk bercerita tentang diri, suami, anak dan kehidupan saye lalui. memang dari dulu mempunyai cita-cita nak berblog, penah ade blog dengan Followers yang agak banyak dan akhirnye blog tu terpadam dengan sendirinye mase tu tengah mood-mood nak wedding. So tubuhkan blog baru ini untuk teruskan minat kepada dunia berbloging.

Wednesday, 19 March 2014

Trowback Majlis Pertunangan

Assalamualaikum ...

salam semue ... majlis pertunangan kite ni da lame berlalu
sebab tu taip TROWBACK . hihihihi .. 


okey lah kite sambung cerite k , kite mula kenal gan c Pencuri Hati ni
mase time belajar dulu , kenal time semester 3 tu pon hujungII semeter 3 ,
kite kenal bukan sebab same Kolej ya ! 
kami kenal melalui kawan kami . 
kawan kite kat Kolej tu adelah kawan baik die .
tujuan nak ajak berjalan tapi terjatuh hati plak .
kire Cinte Pandang Pertame la . HAHAHA

Setahun lebih kenal , kawan .. kenal keluarga masingII
Alahamdulillah pada 22.01.2012
diikatkan tali pertunangan selame 2 tahun dengan Pencuri Hati ini
majlis pertunangan yang sangat simple tapi di hadiri dengan banyak tetamu.
Alhamdulllah ramai yang datang mendoakan kami ...

jom layan gambar 


ini lah bakal mak mertue kite
*tapi sekarang da mak mertue*


ni plak kawanII kolej n clasmate kite yang rapat..
mase ni dorang sume lom tunang & kawen tapi sekarang da kawen
*tinggal baju itam tu jek cooming soon*
 

ini lah Pencuri Hati saye .
 

 ini plak Classmate time skola ...

n yang ini adelah jantung hati kite ! my mom ..
orang yang banyak menolong semase majlis .
Thanks Ma . Angah sayang Ma.

okey hanya 5 keping gambar sahaja ..
mase majlis ni Abah kite xde Abah mase tu sakit teruk 
so Abah kene tahan kat hospital
bile da selesai majlis ni baru lah kite reramai pergi hospital jenguk Abah
To My Dad , Angah sayang Abah ..
terime kasih d atas semuanye walaupon Abah xde time majlis



okey ni lah rombongan dari pihak lelaki 
 

dan ini pulak sedareII belah Abah kite ^_^



sekian , salam sayang :)

♥First coret coret ♥

Assalamualaikum ...


salam sayang semue .. sebenarnye kite dulu penah ade Blog tapi entah macamana Blog tu boleh delete sendiri ... memamg menangis jugak lah sebab blog tu dah macamII benda di kongsi n da banyak followers .. hikhikhik .. n sekarang tergerak hati buat blog balik di atas permintaan En.Hasben ... die yang suruh buat Blog balik n kongsi segaleIInye kat sini ,.. untuk permulaan Blog ni jek la kite story .. lepas ni kite story trowbackII punye k :) .. k jom kenal2 gan kite ye ....

♥Nurhafifi Azati Binti Aziz , anak ke dua dari 4 orang adik beradik berumur 23 tahun dan diahirkan di kelantan cuma di besarkan di Johor kerana Abah bekerja di Kota Singa , sudah berkahwin dan bakal mnjadi seorang Ummie kepada seorang anak hasil hubungan suami yang HALAL
Winnie The Pooh Glitter