Sunday, 25 December 2016

#Holiday: Tanjung Balau


Assalamualaikum ... 

24.December.2016

haiii korang , memandangkan public holiday yang panjang maka kami pon bercuti dan berehat di Tanjung Balau , bukan tidur sana pon . just datang pagi and balik petang . sebab abang kite meniaga pulak .. 


kite dengan ma abah n adik2 satu kereta, 
abang dengan bini n anak-anak satu kereta


budak semput duduk dengan tokbah


sebelum gerak pergi klinik untuk sedut gas


budak smeput kene sedut gas , semoga cepat sihat sayang !!!


abang-abang pasang khemah


kite , ma , akak ipar & farhaan



budak syok main pasir and mandi


kite and my mom



budak dobot kenal pasir 

Tengah syok-syok mandi jap lagi hujan turun dengan lebatnya . haha . abeslaaaa ... 
kite mase tu tengah siap-siapkan anak-anak dalam toilet yang lain dalam khemah .. 
pukul 2 petang terus gerak balik dahh ... ^_^

Alhamdulillah bile buat macam ni terus rasa hubungan family bertambah-tambah rapat :) , semoga kami sentiasa bahagia ... 



Thursday, 22 December 2016

#Family Gathering : Forest City, Gelang Patah

Assalamualaikum ... 

18.December.2016

padahal Forest city ni dekat sangat dengan kampung hasben , tapi tak pernah jejak kaki ke sini , masa datang sini pon mase belum siap sepenuhnya , datang bawak abang Firhad baru pandai jalan mase tu ..  ni alang-alang semua ade dekat rumah kiteorang plan nak berjalan sana .

sekali sampai sane ade ramai orang mandi , so ape lagi anak teruna oden nak mandi jugak laa . tapi kite try pujuk main-main amek gambar dulu baru mandi . so [ergilahh amek gambar sekejap .










keseronokkan abang kimi & abang Firhad


tengok abang Firhad 


syoknyeee die main air


adik tengah syok-syok mandi pon boleh tidur ... hahaha



bapak-bapak dan anak-anak , sebenarnya bapak yang terlebih excited nak mandi .
kena pulak datang mase ni terik gegileee ... 
dapat berendam memang syok lerrr .. 


Tuesday, 20 December 2016

#Family Gathering : Brother Hood Grill & Steambot

Assalamualaikum ... 

Pada 17 December tu hari kiteorang ade makan-makan 1 family kite sempena sambut besday adik bongsu kite & Boyfrend adik kite no 3  tuu ..

kite laki bini memang suke makan sini sebabnya hasben kite gile kambing , kambing die memang sedap .. :P

so layan gambar jek ehh .. 

Harga dewasa : RM 39.90
Harga Kanak-kanak : RM 29.90

Berdekatan dataran Merdeka JB , Nong Chik . 
makanan memang superb sedap !







sepupu sepapat







one happy family


Besday december
10.12 , 23.12 , 17.12



Ikhlas,

Monday, 19 December 2016

#Holidays: Plan 2016 bertukar 2017 ??


Assalamualaikum ... 


awal tahun ni kite ade cadang nak kemana , tapiii rezeki tahun ni ke lain maka takde berjalan mana-mana pon . lagi tahun ni kite beraya dua kali dekat kampung so banyak abes duit ke kampung .. In shaa Allah tahun depan kami start Travel balik , kite memang kaki Travel :P

ni plan holiday yang awal tahun kite bagitahu ... 

Cameron Highland
 - Hasben masih pospone lagi kertas kerja yang ni :P , die tak suka ke sini . tak tahu kenapa . mungkin sebab sejuk .

Genting Highland
- hasben pon tolak kertas kerja yang ni sebab anak-anak kecik , abang ayad pulak nanti semua benda die nak .

Langkawi
- Dalam perbincangan , sebab hasben kate macam payah if naik feri sebab dah ade anak dua . nanti semua hasben yang kene buat . hahahaha . so kalau nak pergi die kate kene naik flight , masalahnye kite lagi suke naik kereta senang nak berhenti-henti . kalau naik flight memang payah laaa nak bawak barang-barang.

Pulau Tioman
- in Shaa Allah . hasben macam setuju kalau ni , make sure barang tak banyak die cakap :P

Kota Kinabalu
-pon kene naik flight so dalam perbincangan kami .

Port Dickson
- In Shaa Allahh

ape-ape pon In shaa Allah jika diizinkan Allah S.W.T , dan jika ade rezeki In shaa Allah kite berjalan-jalan ... and tunggu adik besar sikit , so barulahhh ON HOLIDAY :)

Insan suka meneroka keindahan Allah :),
19.12.2016 , Isnin

Sunday, 18 December 2016

#FamilyDays: Family In Law days 10 - 12|12|2016

Assalamualaikum u'olls ....

minggu lepas , kite dan keluarga mertua buat family days dekat Tanjung Sepang , Mersing .. Abah and Mak mertua kite suka sangat dekat sana . dah 3 tahun kiteorang buat dekat sana .. Dia dekat dengan Endau ..


haiii kambing , dekat sana banyak kambing ..

10. 12. 2016
(Sabtu)

kiteorang gerak lambat sikit sebab kite ade wedding BFF kite , so lepas abes majlis tu baru kite gerak pergi sana . Lepas tu joran hasben and yang lain tertinggal so kene balik kampung dulu and then sampai sane ade la dalam pukul 9 malam so memang takde ape-ape aktiviti pon . Malam tu sampai-sampai kiteorang makan n BBQ tu ajeee ..

11. 12. 2016
(Ahad)

Bangun pagi-pagi mandi laut dengan anak buah and yang lain-lain , pagi tu mak mertua kite masak . kiteorang memang takde buat aktiviti ape-ape so bebaskan diri sahaja ..




geng lelaki pergi mancing , di sebalik mancing ade sejarah silam . hahaha .


tu haa abang hasben kite kene penyegat , so kene hantar die g klinik .
pastuh plus dengan semput , maklumlaahhh die ni ade semput .


Mak Ngah & Putra Firdaus
abang n0 2 hasben punye wife . so biras kite laa



Malam last di sini , kami bergambar jelahh mampu ..

 12. 12. 2016
( Isnin)

pagi tu dorang mandi laut lagi , tapi kite dengan anak-anak tak main lahhh malas nak kotorkan baju dengan pasir lagi .


Pukul 12 tengah hari baru kami semua check out , dan bergambar family .


Mak & Abah mertua


Akak Hasben yang sulung , ade 3 orang anak 

Abang no 2 balik malam ahad tu sebab isnin die nak checkup Firdaus , Firdaus ade thyroid so kene check up tiap-tiap bulan .


abang hasben no 3 ,


Hasben kitee anak no 4 


adik bongsu hasben

petang tu kiteorang singgah Air Papan kejap lepas tu singgah beli kopok leko and baru bertolak balik ...


Myvi Hitam tu - anak angkat mak abah kite , rapat dengan family kiteorang laa , die bawah mak ayah anak-anak & tunang dia
Gen 2 - Opcozlahh kereta kite & family
Wish - kereta abah mertua kite . abah mak , atok & adik bongsu seben
Wira - abang hasben no 3 sefamily
tuu kete hiluk tu - along sefamily + mak mertua die .. 

In shaa Allah tahun depan buat dekat tempat lain pulak , tahun lepas datang Firhad 6 bulan sebab buat bulan 2 besday abah mertua , tahun ni buat bulan 12 adik Farhaan 6 bulan buat besday mak mertua kite pulak :)


Ikhlas ,
18.12.2016 , (Ahad)
Winnie The Pooh Glitter