Wednesday, 14 December 2016

#BabyHomemade: First Solid Food Farhaan Irfaan

Assalamualaikum ....

Anak teruna kite yang kecik tu dah start makan ... 14.12.16 ni die genab 6 bulan , tapi kite bagi makan pada 13.12.16 , awal sehari dari umur die . Abang die dulu start makan 6 bulan 1 hari . Excited sangat bagi budak kecik tu makan .

First solid food die kite bagi Nasi bubur hancur . Kite panggil puree nasi , 
ape yang berkaitan dengan bland halus mulus kite panggil puree ..

dekat sini ade resepinya macam mana nak buat ..


4 days rules jangan di abaikan yee ..
8 bekas ni cukup untuk 4 hari , sehari dua kali makan .

4 hari tu kite kene suap makanan yang sama supaya baby tak kompius .
Bubur nasi ni kite campurkan dengan susu badan .
yang kite frozenkan ni kene campur dengan susu EBM .


nyummm nyummm nyummmm

lemak manis sangat-sangat 

Nasi beras perang + susu fresh


makin bolat lahh budak debab niii 






No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter