Wednesday, 7 December 2016

#BreastFeedingJourney : Alhamdulillah rezeki Farhaan Irfaan

Assalamualaikum ... 


Ya Allah tak taerkata bile berjaya menyusukan Farhaan Sampai sekarang , macam-macam dugaan yang di hadapi tapi berkat usaha dan kesungguhan mendalam berjaya menyusukan die ..

Tak lama lagi nak dapat 

DIPLOMA IN BREASTFEED

6 bulan menunggu akhirnyaaa ... Ya Allah lancarkan penyusuanku demi anakku ini , itu hak die itu tanggungjawab ku .. Doakan kite kawan-kawan .. 


Sejak makan Chia Seed tu makin menambah-nambah susu , and sekarang diizinkan untuk pump 2 kali sehari masa bekerja .. Alhamdulillah .. 


16 oz


11 oz


16 oz


13.5 oz


15 oz

Alhamdulilllah ... niat nak breastfeed sampai 6 bulan akan tercapai ( ada lagi 6 hari ) , selepas 6 bulan niat akan berubah ke setahun .. lepas tu In shaa Allah ke setahun 6 bulan and last 2 tahun ... Masa abang Firhad kite khilaf , terasa macam tak dapat nak maafkan diri sendiri sebab tak tekad macam mana adik skarang .. Jadual pump pon terumbang ambing , tak fokus , stress dengan kerja , kekadang tu tak pump maklumlahh niat dah songsang masa tu so biarkan je breast tanpa pump akhirnya susu kering sendiri .. 

Lepas tu ..... menyesal :(

Dan dapat tahu pregy adik terus study balik , berusaha macam-macam untuk adik supaya adik berjaya di susukan , adik berjaya mendapat hak penyusuan die ... Alhamdulillah walaupon pelbagai ujian yang datang kite tetap berdegil nak menyusukan ... Rezeki adik .. 

Doakan kite yee kawan-kawan .. doakan kite banyak susu .. meh kite share ape kite makan ..

NASI - makan je sampai kenyang , takde istilah nak diet o ape .

AIS - after abes pantang , 10 hari lepas tu kite minum ais dah . tengok anak okey terus minum sampai sekarang .. Allah :P

BUAH - makan buah yang berkhasiat , makan buah yang banyakkan vitamin , SUNSKIS tu .

AIR MASAK - ini penting , sangat penting ... minum ni pon boleh perbanyakkan susu badan kite .

MILKBOOSTER - ofcoz Chia Seed & Jamu Jalinan Cinta (JJC)

Setakat ni itulahh yang kite makan , kite tak makan sayur so kite ambil buah penganti sayur :P

Ummi Anak Dua,
07 | 12 | 2016 , Rabu

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter