Friday, 9 December 2016

#BabyStuff: Persiapan Solid Food Untuk Farhaan Irfaan

Assalamualaikum .... 

Dah survey-survey barang untuk persediaan memulakan Farhaan Irfaan tentang makanan .. cehh ayat !!

Kite kan stay dengan my mom , so barang banyak letak sepah-sepah . nak cari barang-barang abang die dulu kebanyakkannye my mom dah letak dalam almari yang penuh dengan LIPAS .. Hari Isnin itu hari nak cari barang dengan hasben tapi dua-dua lakibini ni penakut LIPAS abeslaa kiteorang gegarkan flat tu .. 

Last-last hasben kate pi laa beli baru , barang dah tak elok lagi-lagi duduk dengan lipas . bahaya .. so lepas tuh kite pon survey-survey .. 


Barang-barang ni beli dekat Aeon jusco Tebrau ...

Baby Bowls - RM 14.90 (Brands Tendely)
Baby Spoon - RM 7.10 (Brands Disney)
Bottle Baby - RM 9.00 ( Brands Disney)


 Jalan-jalan dekat Daiso tetibe terambil bekal ni , comel sangat .

RM 5.30

Lepas tu shopink dekat Lazada macam-macam kite pilih , hahaha ..

STORAGE CUPS - Easy
RM 21.90



FEED BOTTLE & PACIFIER 
RM 21.00


GARDEN FRESH - Nuby 
RM 24.95


lepastu jalan-jalan dekat Cowboy terjumpa pulak bekas Tupperware ni murah . cantik sangat , banyak design tapi kite amek design ni and kaler ni . rugi pulak tak amek banyak :(

Tupperware RM 2.45 (4pcs)
Tapis untuk Puree & Bubur RM 3.50 


BIB kalis air RM 7.30 
(tapi ni zaman abang abang punya)


Baby Bullet (tak ingat harga)
zaman abang punya jugak



Jalan-jalan Tesco nampak ade sale blander ni , terus amek sebab dekat rumah blander tak ade yang kecik tu untuk bland beras .

Blander Panasonic
RM 84.90


Ikhlas,
09.12.2016

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter