Wednesday, 20 July 2016

#BabyFI : Farhaan Irfaan 1 Bulan

Assalamualaikum ... 

Sekarang cepat betul masa berlalu , ni haaa tuptup dah sebulan usia anak oden ... Alhamdulillah makin bambam anak ummi . Ape yang boleh kite story Farhaan masih ade kuning masa ni , Farhaan kuat tidur dan sangat manja budaknya ... Die suke kalau tidur beribaaa .. alahaii anak ...

Kekadang tu petang-petang nak tidurkan abang die , die akan join sekali dan ummi pon same join anak-anak tidur , maklumlah Farhaan menetek dan die suke menetek kite baring sekali , die tak suke kalau kite netekkan die sambil duduk marah benor die tu .. 

Selama 30 hari awak dengan Ummi awak senang sangat di jaga , cuma satu jelaaa perangai awak nak beriba je nih ! Ummi babap bontot tu kang ... Tak apelahhh nak manja dengan Ummi kan ? lepas ni Ummi dah start keje yee sayang .. Tak ade orang nak ribe awak nanti .. 

Check Up sebulan

Budak ni kene enjet , kate heroo tapi nangis jugak uii .. menjerit diee . lepas tu senyap and sambung tidur .. hahaha ... 



Berat : 4.5 KG

Yang Ikhlas ,

Monday, 11 July 2016

Inikan Raya : Raya Pertama 2016

Assalamualaikum ...
Tahun ni kite beraya di kampung kite dekat Tumpat ,Kelantan .. kite balik sane 2hari lagi nak raya , sebab abah dgn ma kite mesti akan pose sehari dekat kampung . 
12jam jugak perjalanan balik ke sane , maklumlah ade anak kecik , banyak berhenti , kebetulan Firhad Irsyad pulak berak-berak . Pukul 10.30 malam selamat sampai kampung halaman . Kite balik 2 buah kereta . Kalu tak 3 buah , abang kite last minit tak jadi balik .
Keluarga Kecil Kami
Muhammad Hammiruul , Muhammad Firhad Irsyad, Muhammad Farhaan Irfaan & Nurhafifi Azati mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI maaf zahir dan batin .. 

*Keluarga kite*
Kecuali Abang kite sefamily .

We sefie 
Alhamdulillah lengkap satu keluarga. 

Abang Firhad & Adik Farhaan

Ikhlas,
Nurhafifi Azati
12 Julai 2016, 7syawal

Saturday, 2 July 2016

#BabyFI : Nama BabyFI2

Assalamualaikum ...
Muhammad Farhaan 'Irfaan Bin Muhammad Hammiruul

Lahirlah hero kedua ni pada 14 June 2016 tuhari , Alhamdulillah cukup sifat dan sihat semuanye ..

Nama ni kite amek dekat satu group ni , group di FB Nama-nama indah lagi bermakna , die memang nama arab . Hasil mengodeh-godeh jumpa lah nama ni ... 

Kalau tak kite nak letak "Fayyadh" tapi refer ustaz , die kate kalau salah sebut nama fayyadh tu boleh jadi maksud lain . Fayyadh maksud die dermawan , kalau salah sebut jadi "bangga diri"

So kite dengan Hasben pilih Farhaan , 'Irfaan tu memang kite nak ! Lagipon ade dua malam kite mimpi kite panggil anak kite nama Farhaan ..

Muhammad = yang terpuji
Farhaan = yang sangat gembira
'Irfaan = pengetahuan

Tapi mase daftar nama die , JPN tu tak letak koma atas (') , jadilah Irfaan . Tapi kene panggil EKFAAN ..



Winnie The Pooh Glitter