Thursday, 10 April 2014

#Kahwin: Review inai


REVIEW INAI MAJLIS SAYA

Assalamualaikum....

hari ni kite nak review inai mase nikah n sanding


inai ni buat Free jek sebab pakej Bridal kite amek ade free henna
x kire lah nak ukir atau nak kat jari jek ^_^




mase buat inai ni 19.10.2013
pukul 3.30 petang - 5.00 petang
so akk ni datang jek umah mase tuh .. Alhamdulillah puas hati inainye
lepas siap jek inai ni terus zappp ke Hotel Pan Pac amek Kek Kahwin plak .. huhuhu.
sap2e yang rase nak buat inai boleh contect akk ni .
area Pasir Gudang, Jay Bee .

REVIEW INAI MAJLIS SAMBUT MENANTU PULAK

majlis sambut menantu d adakan sebulan lebih lepas majlis pihak perempuan
tujuannye adelah suke2 . hahha.
padahal rumah mak mertue bukan jauh mane pon . dekat Gelang Patah jek

malam 31.12.2013
kami berdua kite n Hasben kite berlari sekejap ke Bazar Karat.
buat inai kat sane , harga RM60.00 
2 tangan dan 2 kaki ...



mule-2 tu nampak cantik jek inai die
tapi bile da tengah malam tu alahaiiii
nape inai nye mngembang ... macam x lawa ... huhuhu


*pic d atas adelah semase pagi majlis . sempat lagi pakai inai sikit lagi*


XOXO,
pipie azati.

Thursday, 3 April 2014

#Trobek: Nikah Day_Pipie&Mierul

 
Asslamualaikum u'olls ... 


kali ni kite nak trowback majlis nikah kite yang berlangsung 5 bulan yang lepas ..

kite nikah pada 20.10.2013 (AHAD)
kite buat majlis nikah n sanding serentak .
kite nikah dekat Masjid Al-Azim Permas Jaya .. akhirnye tercapai nak nikah kat citu
Alhamdulillah segala urusan masa nikah semuenye teratur macam yang d rancang ..
Alhamdulillah kite nikah Family , kawan baik , sedare mare 
smue ade d sisi kite .. kite syukur sangat ..

 -sebelum ke masjid-

patutnye kite nikah kol 9.30 pagi tapi d sebabkan masalah2 tertentu 
terpakse la tangguh kejap .. tapi BAKAL HASBEN dah call banyak kali
hahaha .. memang stress gilak kot time ni ..

sampai je kat masjid , terpandang BAKAL HASBEN . Ya Allah lelaki itu yang akan menikah dengan aku x lame lagi ...
jumpe BAKAL MAK MERTUE & AYAH MERTUE ...
terkedu macam first time jumpe , sebab tetibe macam kaku ..

- time ni Tok Kadi tanye nama pasangan , setuju x kahwin dengan die -
*saye tunduk malu jek*



-Tok Kadi tanye pihak lelaki pulak-
*tatawu BAKAL HASBEN jawab ape*


-baru boleh tandetangan-

dan teruskan majlis ....
 tepat pukul 10.45 PAGI
 kite sah menjadi isteri kepada 
MUHAMMAD HAMMIRUUL BIN OSMAN
sumpah !! lepas jek orang kate SAH ! air mate laju jek turun ..
Ya Sebak ! tanggungjawab makin besar , tanggungjawab Abah dah beralih kepada Suami ..
semoga ikatan ni berkekalan ke akhir hayat kami berdua ..
Emak mertue x henti2 menangis .. anak kesayangan da menjadi Suami orang ..
lepas tu bace lafaz taklik . memang sebak oii ...
satu PERMAS 7 tu dengar . hahaha ..
Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah ...
dia insan yang ku tunggu akhirnye menjadi milikku . Alhamdulillah Ya Allah


-gambar selepas d ijabkabulkan-


XOXO,
pipie Azaty.


pre wedding Pipie & Mierul

Asslamualaikum u'olls semue ...


harap2 semuenye sihat2 sejahtera ...

walaupon cerite ni da basi n orang kate x payah la nak cite2 .. tapi kite nak jugak story buat rujukan untuk mase hadapann ... so sape x suke boleh pangkah jek dengan rela ahti k ..
yang nak tgok silekan tgok . hahah

Pre Weeding ni sebenarnye free , sebab kite amek pakej 
nikah sanding n outdoor . so free
PRE WEDDING

.......

memandangkan kite selalu BZ , mase cuti x same dengan En.Tunang
so kite pon plan buat ari sabtu, hari ahad adelah hari BZ

tempat yang kiteorang amek dekat Country Garden.

kerana thema kami mengisahkan bibit2 cinta kami 2 tahun lepas . HAHAHA

thema : Fun Fair & Pantai

FUN FAIR

kenapa FUN FAIR ??? fun fair adelah tempat d mane En.Tunang mahu berkenalan dengan kite, alahaiii maluu ... dan d FUN FAIR ni lah kami beramah mesra .. INGAT LAGI TAREHNYE 16.09.2010

PANTAI

pantai pulak tempat En.Tunang melamar saye menjadi sebahagian dalam hidup beliau ... series mmg terkejut .. ingat lagi tareh 10.10.2010. En. Tunang tanya " sudikah awak menjadi sebahagian dalam hidup saya?" dalam hati lompat bimtang wehhh .. hahaha . okey poyo !! so dengan satu angukkan kami berdua mnjdi pasagan sejoli ... bersaksikan di PANTAI TANJUNG BALAU ^_^ . Okey jom layan gambar PRE WEDDING kami ..





okey , cukup la setakat ini sahaja ,,,

pada yang sibuk nak mncari thema prewedding, u olls boleh jugak guna thema berkaitan dengan 
kenangan u;olls first time bekenalan dengan Bakal Suami u'olls . ^_^

selamat membaca 

XOXO,
pipie Azaty



Winnie The Pooh Glitter