Tuesday, 25 August 2015

#Besday : Firhad Irsyad turn 1

Assalamualaikum ....

Birthday dah seminggu yang lalu baru ade mase nak update dekat blog pasal birthday anak. Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar walaupon tetamu kebanyakkannye Family dan sedara-sedara terdekat. Kawan-kawan kite and hasben ramai yang tak datang sebab majlis kahwin and open house berlambak-lambak lagi maklumlah last syawal kan mase tuh.

Alhamdulillah rezeki anak mencurah-curah, ade rezeki sikit kite kongsi same-same, so plan tak nak buat birthday dah pon buat sebab ade rezeki lebih kite kongsi and alhamdulillah rezeki sentiasa ada. Kite plan nak buat kecik-kecik pon terlaksana jugak.

Firhad lahir pada 10.August.2014 tapi memandangkan birthday die jatuh pada hari Isnin so kite tunda ke sabtunye 15.August.2015. 


Muka budak excited nak sambut besday die.


Abaikan jam itu ye ..


Dekat dinding tu kite deco sendiri. Kite cari Huruf-huruf kat google lepas tu kite print sendiri. Total harga RM free, sebab pakai printer sendiri. Happy Birthday tu kite beli dekat kedai ballon party tu Rm6.90. Gambar-gambar Firhad dari day1 ke 12months kite print sendiri jugak, pon same dengan gambar kami tiga beranak. Yang stiker Thomas tu beli dekat kedai Rm2.00 tapi harga die RM4.12, so tampal dekat situ.




Jajan kite beli dekat Cowboy lepastuh kite beli Dolly paper,
brown paper tu sedia dah ada mase kite kahwin.






Sorry kalau gambar tak clear sebab kite lupa nak suruh dorang snap gambar pakai phone kite, dan camera yang sedia ade boleh pulak tertinggal dekat rumah ma kite . Sadiss sangat. So ini gambar pon dari kakak hasben kite yang amek, kalau tak memang tak de gambar agaknye sebab memang tak ingat langsung. maklumlah dah kepenatan melayan tetamu. Menu masakan semua hasben yang masak, ma masak bubur kacang jek. hasben yang bertungkus lumus masak untuk besday party anak tersayang die tu. terima kasih yang datang, terima kasih yang mendoakan, terima kasih yang memberi hadiah dan sumbangan duit untuk Firhad, rezeki anak tetap ade.


Sebelum


Selepas



Di sebalik kek itu ade cerita die tersendiri. Kahkahkah . Awat ?? Camni ceritanye, kek firhad tu kite amek awal sehari sebelum majlisnye. majlisnya 15hb jatuh hari sabtu, so jumaat tu kite dah off day, and malam khamis tu kite dah balik rumah kita Bandar Tenggara sane tu, kejadiannye dalam kereta lah, mungkin di sebabkan banyak selekoh dan selok belok so kknye pon tumbang. sebelum gerak tu hasben kate dekat kite "Tak nak amek gambar dulu ke mane tahu sampai nanti kek penyek" . sekali sampai mulut die masin betul, so kite bengang betul lah dengan die. mase tuh tak bertegur dah sebab bengang mulut die tu masin sangat. memang frust gile2, sampai kate dekat firhad sambil nangis-nangis nanti Yayad tak de kek nak potong, Kesian yayad. Kite pon whatsapp akak buat kek tu bagitahu kek dah tombang dah terbelah dua kek tuh, die nak gambar, so kite bagi die duruh kite ejust sendiri sebab die pon jauh nak tolong kan. so die suruh kite beli kitkat atau ape-ape coklat untuk cover yang terbelah tu. Naseb majlisnye bukan jumaat, so jumaat siang kite keluar dengan hasben (dah baik dah) nak beli lauk basah, so beli lah kitkat and tu lah hasilnye . seperti Thomas naik bukit . Ramai pulak yang kata lawa keknye , Hahaha . Tapi jangan tengok belakang memang hancor . Naseblah kek tu boleh perbaiki.. Kek die sedap memang sedap, harga pon berbaloi RM100 (rm20 duit besday) So macam RM80 jugak lah, lepastuh thomas tuh boleh main, pasang bateri and buat main. harga thomas kite tanye dekat Bazar Karat Rm20.





Nampak tak muka excited die dapat hadiah banyak tu . Masa orang nyanyikan lagu besday lagilah muka die, muka gedik plus ngada-ngada. Anak ummi happy ummi and ayah pon happy, ummi ayah akan buat yang etrbaik buat anak-anak ummi. Semoga Muhammad Firhad Irsyad sentiasa di rahmati, di berkati dan menjadi seorang anak yang taat menurut perintah Allah dan suruhan Rasullullah. Semoga Firhad Irsyad menjaga ummi dan ayah serta adik-adik suatu hari nanti. Blog ini ummi buat pon tujuannye untuk anak-anak ummi, ummi nak semua baca dari pengalaman mengandung sampailahhhhh korang bace ni haaa ... 


Sibok nak join bukak hadiah jugak.


Hadiah ni untuk Firhad dari Ummi & Ayah.
mudahkan tokma bawak awak jalan-jalan waktu petang.

Semuanya sudah selesai .. Alhamdulillah ...


Salam Sayang,
Pipie Azaty

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter