Friday, 7 August 2015

#Travel: Penang_Bukit Bendera ii

Assalamualaikum ....


Cerite ni ketinggalan pulak .. hihihi ... mase dekat bukit bendera kiteorang tengah makan dekat cafe die, terpandang satu booth ni macam ramai sangat orang berhimpun dekat die. so kite kan kepoh and kite pon pergi tengok ape yang orang khusyuk kan sangat tu. Rupanya buat kaki, tangan dengan menggunakan lilin, macam menarik and terus terlintas nak buat untuk Firhad Irsyad baut kenangan kaki die 11 bulan, so nanti dah besar die boleh la tengok tapak kaki die sekecil itu . In Shaa Allah.

Kalau buat lilin kosong yang warna putih tu je RM10, kalau tambah tambah dan tambah RM10 settiap ape yang kite nak tambahkannye tu. So kite buat complete semua sekali RM50. Mase orang tu buat untuk Firhad,Firhad diam jek tak pulak die merengek.


Itu lah die hasil tapak kaki Firhad Irsyad 11bulan. Boleh buat kenangan di kemudian hari ye... kaler sebenarnye boleh campur tapi kite nak satu kaler jek sebab tengok banyak kaler macam pening-pening lalt gituh! Tapak die pon boleh pilih nak yang macamana, memula kite pilih bentuk Love tapi die kate dah abes tinggal saiz besar jek so kite amek la tapak shell ni. Okey Sekian itu jek nak ceritenye .. hihi . meh kite ke Batu Feringgi pulak.


Salam Lebaran,
Pipie Azaty

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter