Thursday, 6 August 2015

#Travel: Kedah_kolam Air Panas Ulu Legong

Assalamualaikum ...

Alhamdulillah kami selamat pergi dan balik. kami bertolak oukul 8malam. 4buah kereta semue sekali . Banyak jugak lah berhenti sebab taknak bagi pemandu penat sangat kan. kite naik dengan mak mertua kite, tak bawak kereta sendirik. Samapi Kedah dalam pukul 7pagi gitu lah, kiteorang sampai terus pergi rumah kakak Pak Ndak (pakcik hasben) dioerang sediakan makanan n mereka-mereka ni tidur kejap, so pukul 12 tengahari tu berangkat pergi rumah nenek angkat mak mertua kite.






Sampai jek sane beraye-beraye lepas tu kiteorang cari shalet dekat dengan kolam air panas . So kami decide tak mo la duk sebilik dengan Mak mertua sebab dah jani penginapan n makan-makan duit kami sendiri. so sewe lah shalet 1 malam jek Rm100. Allhamdulillah shalet die puas hati sangat-sangat. Cuma TV boleh bukak TV 2 jek . hahaha. 

Malam tu lepas je isyak kami pon pergi Kolam Air Panas, tak jauh dari situ je Kolamnye, menarik sangat-sangat tapi yang buat malangnye tak bawak baju salin . kahkahkah.


Satu kepala RM6. firhad baby lagi so tak di kenakan bayaran. Nasiblah kite spare baju Yayad, rupe-rupenye die nak mandi situ ... seronok sngat tengok die mandi air panas. suke kemain tengok kawan-kawan lain mandi. sampai tak nak naik.





Ayah dengan anak jek mandi, Ummi tolong pantau u'olls. Rupanye kolam ni makin tengah malam makin panas airnye. Dan die mempunyai kolam-kolam yang ade suhunye tersendiri. Ade 1 kolam ni siap mengelegak lagi airnye tu menandakan panas sangat kot sebab situ pon die letak tiang macam tak bagi orang mandi situ, tapi memang puas hati sangat-sangat tempat ni.


Nampakkan asapnye ??? 

Ummi n ayah tak salin baju sebab baju sedie ade kami bawak ngam-ngam! memang niat tak mo beli baju dah ! next story kite cerita di Penang pulak...

Salam Lebaran,
pipie azaty

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter