Friday, 7 August 2015

#Travel: Penang_Batu Feringgi

Assalamualaikum .... 


Pergi batu feringgi ni same hari dengan pergi bukit bendera, sebenarnye kami patah balik sebab batu feringgi ni dah dekat dengan bukit bendera, tapi kakak sedara tersilap nak pergi shoping dekat Komtar, sekali dah pergi Komtar rupenye Komtar tu tempat shoping macam kat johor jugak la yang dah tukar nama Komtar JBCC, huaaa.. so patah balik ke Batu Feringgi sebab kite ade kawan yang duduk Penang so die bagitahu tempat-tempat yang menarik kat sane. so kite kate kalau nak beli baju murah-murah dekat Batu Feringgi so kami pon ke sana.


Sampai Batu Feringgi opcoz la makan dulu sebab tempat Batu Feringgi ni bukak malam-malam untuk jual-jual. Tapi lepas makan hasben kite ajak lepak pantai die, so pergilah lepak pantai sambil-sambil tengok orang main ape ntah namenye. hahahaha .


Haaa tu belakang kite tuh .

Syok gile tengok dieorang naik bende alah tu, tapi kalau kite mau pikir mati jek. takutttt... sekejap jek kat pantai ni sebab dah nak maghrib. mula-mula plan nak turun Melaka, sekali nak shoping kat batu feringgi malam ni terus tidur sini satu malam and esok pulak gerak melaka .




Ape yang menarik mase shoping dekat Batu Feringgi ni ?? tak ade ape yang menarik same macam Bazar Karat,JB atau Pasar Borong Pandan,JB. kena pandai main harga sebab die dengar bahasa kite lain die letak harga kaw-kaw punya. So kena jaga-jagalah dengan harga. kat sini kite juz beli eye shadow Naked jek. Dan beli oleh-oleh untuk adik-adik, belikan die gelang tangan. So amlam tu kami cek in di hotel ala-ala barangan antik.

Hotel die dalam harga RM102. Mahal sebab hotel die biasa-biasa jek lebih macam rumah tumpangan. Tapi ni Abah yang seponser untuk kami. So lepas soping, balik hotel kejap and tidur yang nyeyak sampai esok pagi. Esok kami pulang ke JB. sekian.

Salam Lebaran,
Pipie azaty

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter