Saturday, 23 January 2016

#BFF : Kawan Sekolah

Assalamualaikum ... 

Macam kite penah story kite ade kawan baik , dari kawan alam maya , kawan kolej & kawan mase sekolah ... Kawan mase sekolah kite dulu kemana kami pergi mesti berempat .. 
So masing-masing ade pasangan . 
kite kawan dengan Mastura mase Form 4 lagi , sebabnye die lah selalu ade dengan kite walau susah mahupon senang . tapi Matura ni sangat-sangat perahsia orangnye dan die sangat kuat orangnye ... 

Start Form 5 , kite masuk plak geng dengan Haziqah & Amoi ...
die berdua ni sangat-sangat budak belajar . Hahah .. so jadilah kite ni seorang budak yang baik teramatnye lah haiii ... Hahahaha ... 

Kalau dalam kelas , kite duduk dengan Haziqah
Mastura duduk dengan Amoi , sebenarnye dlu kite duduk dengan Mastura , tapi ade masalah sikit so kite pindah duduk dengan Haziqah .. 
masalah tu bukan sebab gaduh dengan Mastura ehh ... Alhamdulillah selama kawan kami tak penah bergaduh ...

Kami kawan berempat .. Kami terpisah mase zaman belajar ,
kite study dekat Johor same tempat dengan Mastura tapi course lain .
Kite amek accounting dan Mas amek Officer .
Haziqah sambung study dekat Uniza Terangganu ..
Amoi plak tak sambung belajar and die start kerja .. 

So bile kami cuti semester mesti kami jumpa dan berjimba-jimba ...
Start nak habes belajar ahli kami bertambah lagi 2 orang , asalnye die kawan dengan Haziqah so kami pon kawan dengan mereka berdua .. 
Ohh lupe ... habes belajar je dalam masa setahun kite dapat peluang kerja and ade plak nak pakai orang dah tentu-tentu nye kite ajak Haziqah kerja sekali sebab masa tu Amoi and Mas dah ade kerja ..
So sampai sekarang kite still dengan Haziqah .. 
Sampaikan ade yang kate tak bosan ke korang ?????
entah lahhh memang tak penah bosan plak kami berdua .. Hahaha ... Lagipon senang masing-masing dah kenal antara satu sama lain .. 

So total 6 orang lah ahli BFF skool kami . hihihi


Time wedding kite
Masa ni Mas & Amoi belum berhijab .. And masa ni Dayah study tengah final exam ..
(20.10.2013)


Wedding Amoi
( 21.03.2015)



Wedding Mastura
(06.12.2015)

Inilah kawan kami .. 
3 Dah selamat menjadi Isteri orang , 3 lagi tengah dalam proses ..
And opcoz lah kite yang bongsu ni kahwin dulu .. hahaha .. ngelat kan ...
dan kite lah yang ade dah ade anak , nak masuk dua dah pon ..
Amoi tengah menyusul .. In shaa Allah baby no 2 kite dengan die same tahun ... 

Mastura _ 01 January 1991
Haziqah _ 30 June 1991
Amoi _ 05 September 1991
Dayah _ 14 October 1991
Zulaikha _ 01 December 1991
Pipie _ 23 December 1991

Semoga persahabatan ni kekal selama-lamanye dan sampai ke akhir hayat . nanti bile kite dah tua kite still kawan sampai bile-bile dan berharap sangat-sangat anak-anak kite pon kenal antara satu sama lain .. kot-kot kite sambung jadi besan plak ke .. Hahahaha ...

update thes dayang


Wedding Zue
(30.04.2016)


Wedding Dayah
(10.12.2016)


Salam Sayang .......

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter