Tuesday, 11 April 2017

#Travel : Pahang 28-30 Januari 2017

Assalamualaikum ... 

Cerita dah berlapok tapi nak jugak cerita untuk di jadikan kenang-kenangan ... Masa PH Chinese New Year (CNY) , kite pergi Pekan ,Pahang . Kite pergu dengan ma abah kite jek , en.somi tak ikut sebab ade hal dapat offer buat rumah .. kiteorang ke Pekan pon sebab datang majlis kazen rapat kite die nak bertunang ^_^

Entry agak panjang sebab 3 hari punya cerita di muatkan dalam 1 episod :P


28 Februari -- > Gerak ke Pekan , kite orang bertolak dalam pukul 10 Pagi lepas bekpes .






Sampai sana dalam pukul 3 petang , rehat-rehat kejap pastuh abah ajak jalan-jala dekat stadium pekan tu , and round-round lah kami sambil makan tepi sungai pekan ..











Malam pulak kiteorang just relaks-relaks di rumah sambil menantikan kedatangan makcik abang kakak adik sedara dari kelantan pulak ..

29 Februari --> Majlis bertunang Sheera & Sufian


Pelamin Tunang kazen kite .


Dobot merasmikan dulu


c sebok pon nak jugak


Ummi anak dua


sambil tunggu rombongan lelaki sampai kiteorang bergambar sat


Bakal hemak mertua kazen kite ^_^


Sufian & Sheera


Me & Kazen

Kazen kite dapat orang kelantan jugak , orang Tanah Merah sekampung lahh dengan Abah die .. Ikat tak lame , dalam perbincangan tu In Shaa Allah raya tahun ni . Tapi kite tak dapat nak datang , maklumlahh tahun ni raya belah en.somi :) . Malam tu plak kami berjalan pusing-pusing bandar pekan . sebab hari kejadian ni malam tu Firhad demam panas , adik malam semalam lepas tu tidur pon tak nak mengamuk-mengamuk cirit berit sampai melecet bebird die .. 

30 Februari --> Arini nak balik dah , sebelum tu we'olls pusing-pusing Kuantan sat . we'olls pergi Pantai Teluk Chempedak & Taman Mini . kesihatan anak-anak alhamdulillah masing-masing dah sihat , mungkin mereka rindukan ayah mereka maklumlahh tak penah berjauhan kan .. 












Lepas tu balik rumah kazen kite kejap , siap-siap and terus balik ke Johor .. sampai Johor dalam pukul 10 malam gitu ....



Ummi Anak Dua,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter