Monday, 26 October 2015

Anniversary Wedding 2 years

Assalamualaikum ... 

Alhamdulillah .... Kite and hasben dah masuk 2tahun kawen. Macam-macam ragam dalam usia 2 tahun perkahwinan ni, macam-macam dugaan yang datang. Cuma dugaan ni kite tak tahu datang dalam bentuk macamana, sama ada dalam keadaan susah, derita, senang nak handle dan sebagainye.

Menjadi seorang isteri dan ummi kepada seorang suami dan anak ni sangat-sangat mencabar. Mencabar dalam pelbagai sudut. Cuma kite di berikan kesenangan sebab kite menumpang di rumah emak kite sendiri, bukan tak mahu kehidupan sendiri, bukan nak bergantung hidup dengan family, tapi banyak halangan. Yes kadang-kadang terasa teringin macam orang lain, masak untuk suami, basuh kain dan hias rumah macam isteri-isteri lain tapi tak kesempatan oleh kite. my mom risau berjauhan dengan cucu, kedua kite nak pindah dekat-dekat kawasan rumah emak asyik la tak dapat rumah sewa yang berdekatan.

Dan sekarang dalam usaha mencari lagi dan mencari sampai lebam bijik mate, In shaa Allah kawan-kawan doakan ye kite berjaya duduk sendiri dengan tiga beranak ni. Rumah lama??? Terbiar kesepian je rumah itu ...



Ok berbalik cerita Anniversary, patutnye nak sambut 20.10.2015 Selasa, tapi..... hotel yang hasben nak booking tu ramai pulak orang, so kami tunda 21.10.2015 Rabu. So on lah hari Rabu, cuma pospone dengan orang-orang nak suprise tu tukar date. So kite tempah kek dengan kawan pon kosong jek, kite deco sendiri jek kek itu .


Kek yang tempah dengan kawan kite



Bahan - bahan yang di gunakan
1. kitkat
2. reben
3. m&m
4. stawbery


Done !!
*cuma gambar stawberi tuh tak de sebab belum sampai bile dah sampai picnye ngak ambil*

Bila kek dah siap , kite pon hantar kek ke rstoran hotel yang hasben nak, sebab restoran tu same tempat keje kite jek, tak jauh mane pon. So suruh dieorang simpan untuk malam karang, and tengok meja yang hasben request lawa decoration die ...

And malam tu kami balik ambil Firhad Irsyad and dalam pukul 8malam dah sampai terawal pulak, janji dengan orang ballon tu pukul 8.30 malam. tak ape lah tunggu jek ... Mase hidangan pertama nak sampai budak-budak hotel tu buat aksi comel sangat bagi kek ekat hasben. Thanks u'olls berjaya terperanjatkan die. 



Hidangan pertama kami ialah Sup Tulang Rusuk


Masa makanan no 2 nak masuk table, datanglah Suprise yang kite rancangkan ... time ni hasben dah cuak and tak tahu nak kate ape... hahaha ... Okey berjaya suprise I is ... 



Okey lepas jek 2 suprise tu kami makan dan makan lagi ... meh belanja gambar , korang tengok jelah gambar yeee ...












Semoga Rumahtangga kami berkekalan hingga ke akhir hayat . semoga semuanye indah-indah belaka ... Doakan kami bahagia ye kawan-kawan ...

Salam Sayang,


No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter