Wednesday, 28 October 2015

Pasta Stars Untuk Baby Homeade

Assalamualaikum .... 

Muhammad Firhad Irsyad ini special barangkali sebabnye die tak minat makan nasik, tapi kalau masak pasta kemain laju and die duduk diam jek makan depan kite. So kite kene rajinkan diri masak pasta untuk die. Masa jalan-jalan dekat Tesco Kulai terjumpa pasta ni, dah lame kite cari pasta baby, semuanye pasta untuk orang dewasa, pasta baby lebut gile okeh.

Tapi sejak makan Caliph Firhad makin kerap mintak makanan yang kite makan kecuali nasik lah ! Thanks pada yang kenalkan Caliph.




pasta , lobak merah & isi ayam kite rebus
bersama


Bawang Kuning & Bawang putih di hiris.
Cheese Beqa pilihan hati kite untuk cinta hati.
Cheese tu potong , tak nak potong pon tak ape .

masukan bawang putih bawang kuning tu tumis sampai naik bau,
lepas tu kite masukan pasta lobak and ayam tu sekali masuk susu FM Firhad 2 sudu
selepas itu masukkan cheese  and matikan api .
hasilnyee
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


*Google*
Kesukaan yayad

Keesokannye kite buat goreng sikit, taknak menu same jek,  nanti die muak pulakkan, so kali ni abhan same di atas kecuali susu FM tu. and goreng macam nasik goreng sahaja .


*Google*
Kenape tak ada gambar sendiri, bile dah siap, sekecil saye tuh tak geti menyabar so terpaksa suap die makan tak sempat nak bergambar. Die makan banyak sangat. 

Sekarang selera die makin membuak-buak sejak makan Caliph .

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter