Thursday, 8 October 2015

Love in October ....


Assalamualaikum ...

See the "tajuk"

Sebenarnye bulan Oktober ni bulan yang kite nanti-nantikan, sebabnye .... October adelah anniversary couple and anniversary weeding Pipie & Mierul. Lepas tu plan nak holiday tiga beranak asyik tertangguh dan tangguh last-last kami pon decided bulan October ni.  Memandangkan Firhad Irsyad pon dah pandai jalan , and rezeki ayah dapat bonus masyuk ! 


Cun punye cun pilih tarikh holiday sekali kena pada 10hb oktober ni. Jeng Jeng Jeng .

Kisah Tareh Kapel

10 Oktober adelah tarikh Mr.Mierul melamar Pipie dekat pantai Tanjung Balau, mase tu kite zaman study lagi, sebenarnye baru jugaklah putus cinton, tak sampai sebulan sekali Mr.Mierul kate nak jadikan kapel. tapi kite mintak izin tunggulah tareh sesuai. Sekali jek housemate ajak BBQ dekat tanjung balau pada 10.10.2010 (10.10.10) setiap orang kena bawak pasangan masing-masing, ohh memandangkan kite ni baru jek putus cinta so nak ajak sape, kite pon pikir Mr.Mierul lah . sekali malam tu die buat drama lah pulak, melamar depan kawan-kawan kite, aishh nak tolak depan kawan kang jatuh air muka , tapi dalam mase yang same kite memang minat die, sebab care pasal kite. Die amek berat pasal kite. Ape pasal study die amek tahu . so kite pon jadilah awek die. Hari yang same die ajak kite balik rumah mak die nak kenalkan kite dengan family die dan kebetulan pulak kenduri sepupu die tunang. Fuhh .... series ku berdebar-debar.

Sampai sane jek, Parents die okey. Parents die baik sangat. so kite kenal semua keluarga die. Masa tu Along die dah kawen anak dua, Abang Ngah die dalam proses Perceraian , sha-sha mase tu setahun 3 bulan. Abang die yang Mizan belum kawen tapi bawak awek die jugak Kak shafa. and Mr.Mierul anak no 4 dan ade adik perempuan.

Kisah Tareh Kawen

20 Oktober adelah tareh kite nikah dan sanding, sebenarnye memang nak bulan Oktober sebab tu kawen pada bulan Oktober. kalau ikutkan 2011 nak tunang, tapi bagi mase sampai 2012, sebab mase tu kite tengah belajar lagi. So kite tunang 22 January 2012  dan dalam perjanjian nak ikat dua tahun mati. tapi setahun lebih dah kahwin.

20 Oktober 2013 kite selamat di satukan dengan pilihan hati kite sendiri, Pada pukul 09.45 Pagi dengan sekali lafaz selamat Muhammad Hammiruul menjadi Zauj ku !! Alhamdulillah selama 3Tahun perkenalan kite di satukan di dalam Masjid Al-Azim Permas Jaya. So memang OKTOBER tu adelah bulan cinta kami ...





Itu lah cerita di sebalik Oktober saye ...,

Happy Annivesary To Hasben And Me !!!

2 comments :

Winnie The Pooh Glitter