Wednesday, 30 December 2015

#Travel: Melaka Day ii

Assalamualaikum ... 

Okey kite sambung episod pertama ye ... Hari kedua ni kite plan nak p tempat baru iaitu The Shore Sky Tower, So dalam tengah survey-survey jalan jap lagi jumpe lah bagunannye tu kekonon niat nak makan kat situ jek rupenye bangunan sebe;ah tu jek haaa... Kali ni kami makan dekat restoran ala-ala mamak . Ermm macam biasa kami kena pau semua sekali makan dalam harga RM41.00 fuhhh ... naktahu makan ape mehh ..

Makanan
Hasben : Nasik + Ayam sambal + sayur kangkung
Abah : Nasik + Ayam goreng + kuah kari
Ma: Nasik + kari Daging
Adik Fatin : Nasik + ayam sambal
Adik Zetty : Nasik + Ayam kari
Kite : Nasik Goreng Ayam 

Minuman
Hasben : Nes Ais
Abah : Nes panas
Ma : Teh ais
Adik Fatin :Teh Ais
Adik Zetty : Milo Ais 
kite : limau suam

Total RM41.00

Dah sudah tu kami pon gerak lah ke sky tower tuh .... pening jugak nak mencari mane satu lift nak naik ke tower nye tuh .. rupenye-rupenye satu lift tu jek and ramai gile orang beratur ... So kami beratur dan naik ke atas .



Nah harga tiket dewasa RM18.00 , kanak-kanak RM12.00 satu kepala . bawah 3tahun FREE , abah dengan my hasben tak naik pon sebab katenye membazir jek naik atas tu tak ade ape-ape . So kami naik jek untuk try and error . 









Lepas tuh kami pon turun ke bawah semula , kat atas ni ade satu port yang lawa kalu nak amek gambar tapi kena bayar lah taw , nak tahu berapa harganye ???? RM45.00 gile kow nak bayar mahal-mahal semata nak bergambar kat situ ? memang idok lerrr ...Lepas tu kami terus ke destinasi yang di tuju kekonon nak p Dataran Pahlawan semula tapii .. tapii sesat ... kahkahkah .. sesat sebab kami jalan kaki ..




So bile dah sesat , dah penat berjalan hasben buat keputusan jom kite p Bukit Tinggi !! yeahhhh !!! Gud Bye Melaka ... Hye Bukit Tinggi ..

Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter