Thursday, 31 December 2015

#Baby Stuff: Pampers Baby

Assalamualaikum ... 

Awal lagi kalau nak di ikutkan cerita mengenai Adik Baby , tapi saja nak share pengalaman .
Masa Firhad dulu die newborn kite pakaikan die Mamypoko.
memang kualiti die jangan cakap lah memang okey .
And lagi satu sebab POOH . kahkahkah .
Tapi rasa membazir pulak sebab baby newborn banyak yeyak , 
baru pakai 10minit die dah yeyak so membazir , pempes Mamypoko dah ler mahal .
ngeh ngeh ngeh .
dasar hemak yang kedekut .. Ciss !!!


1.Mamypoko 
2. Pet pet
3.Diapex
4. Drypes
5. Hey baby

So far kite guna ni memang okey sangat-sangat,
cuma Diapex lah kalau pakai air kencing banyak terus bocor
dan bau pempes die pon kurang menyenangkan .

Pastuh mase kite habes pantang , ade Mom And Baby expo dekat Persada Johor
dengan harapan nak beli pempes lah , maklumlah kalau expo tumpuan orang dengan pemeps jek .
so kite jumpelah satu jenama ni ...


Onwards 

Kualiti die same macam Mamypoko, tapi murah sikit dari mamypoko .
mase ni kite beli 2pek jek . 
Bile habes 2 pek ni kite sambung balik pakai Drypes sampai Firhad umur setahun .
Lepas jek die setahun kite jumpa balik pempes ni jual dekat kedai Seng Seng so sambung pakai untuk die balik .


dekat pempes die ade corak tom and jerry tu yang buatkan omel sangat .. hihihi ...
.
.
.
v

So pilihan untuk Adik Baby dah tentu-tentunye Onwards jugak .
kedai Seng Seng 1pek RM31.50 (apa-apa saiz)
Kedai Baby dekat Aeon 1pek RM30.00 (apa-apa saiz)
Kalau dekat Expo selalunya Jual 4pek RM116 so jatuh 1pek RM29.00

Cuma untuk permulaan adik baby kena amek jenis newborn sebab tali pusat die tu menakutkan Ummi untuk pakaikan die pempes biasa ni . Sebab jenama Onwards ni tak ada saiz Newborn .
Harap-harap kulit adik baby macam abam Firhad tak lokek .
Harap semua yang ummi pakaikan semuanya okey dengan awak ye baby .


Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter