Monday, 22 May 2017

#Rumah : Rumah Baru , Jiran Baru , Persekitaran Baru & Segalanya Baru

Assalamualaikum ... :)

Alhamdulillah , dah seminggu kite berpindah . Naseb sempat jugak pindah sebelum bulan Puasa :)
Rupanya pindah ade anak kecik macam kite ni memang mencabar minda dan fizikal betul la weii .. Baru nak kemas adik dah merengek-rengek tak bagi buat kerja . bile adik syok tidur abang pulak memekak sampai adik terjaga balik .. dugaan wehh .. 

Kite suruh hasben hantar anak-anak dengan ma kite hasben taknak , katenye kesian . kite agi kesian tengok anak-anak macam tu ... kene habuk , dorang pon macam tak selesa naik ruam-ruam .. 

Dapat kunci dalam 13.May.2017 (Sabtu) dalam pukul 6.30petang , terus bergegas ke sini untuk tengok ape yang patut .. sebab 14.May.2017 (Ahad) lori kami nak hantar barang dah ... So kami kene bersihkan rumah secepat yang mungkin ... 

okey dah penat membebel , mukadimah panjang betuii :P
meh kite belanja gambar rumah baruuu yeee :)


Semua ingat Corner Lot , sebenarnye ni End Lot je , corner lot die lagi besar gedabak .. syukur walaupon end lot kire luas jugak lah kan , ramai suggestkan tanam tanaman , tapi kite ni pelik tak minat menanam . haha .. 


Besar jugak tanah tepi ni , luas sebenarnyaa :)



Ruang Tamu , Stor tu kire bawah tangga .


Stor 


Dapur Kering & Dapur basah ,
Dapur Basah - Mozek gelap sikit
Dapur Kering - Mozek putih

sebelah tu bilik air


Bilik Air bahagian bawah 


Harta karun yang di tinggalkan tapi digunakan oleh kiteorang :P






Tangga dari sudut bawah , tangga ni belah belakang , dekat dengan dapur .


Tangga dari sudut atas 


Master bedroom , kiteorang amek bilik ni 
masalahnya bilik ni panas sangat-sangat sebab matehari dari tengahari ke petang menghadap ke rumah kiteorang ni :(


Bilik kedua , Bilik Abang Firhad
(baby cot di tinggalkan)


Bilik no 3 , kecik jek bilik ni 
boleh untuk bilik sembahyang 


Bilik air bahagian atas , bersebelahan bilik kami .
dalam bilik kami tak ade bilik air .


Dari rumah mengadap ke luar .


belakang rumah .


Kerosakkan akibat pasang air cond ... 

Yang penting , Alhamdulillah selesa buat kami anak beranak tinggal untuk tumpang berteduh :) .. nama mahligai ni kami still letak Teratak Qaseh , same macam rumah Bandar Tenggara . cuma ni hestag panjang sikit . Teratak Qaseh Pipie Mierul , tak sure kenapa name kite di depan, patutnye suami dulu ye tak ? hahaha ... ok bai :P

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter