Tuesday, 23 May 2017

#Rumah : Sesi Membasuh Rumah

Assalamualaikum ... 

Mase kiteorang dapat kunci kan kiteorang terus ke rumah tengok keadaan rumah , and malam tu kiteorang pon bersihkan rumah .. berdua jek dengan hasben .

kebetulan malam tu pulak kenduri kawen kazen hasben so kiteorang memang tak dapat nak join . sebab kiteorang pikir esok lori hantar barang so kene kemas rumah secepat yang boleh . Agak kelam kelibut sebenarnye perancangan kiteorang ni .. Tapi takpelahh ni cara yang kiteorang pilih .. 

kebetulan hari yang sama , Farhaan demam , Family kite demam hati kite memang bercelaru . anak tak sihat nak tinggal dengan orang tak sihat .. Mintak tolong adik bawah kite jaga , die pulak dating dengan boyfrend die , balik tu baru die kate die boleh jaga tu pon dah pukul 11 malam baru die balik , tapi Ma kite kate tinggal jek , adik Farhaan tidur la nanti tu , abang Firhad dah selamat berlayar . dengan berat hati tinggal la kejap ..


Hasben seksi sangat mase ni :P ,
4 ketul tolong cuci rumah sekali .
kiteorang start cuci pukul 9 malam ... 


Hasben cuci dapur yang penuh dengan kesan minyak di dinding . sental jangan tak sental

Pukul 1 pagi adik telpon Firhad nangis cari Ummi .. hasben hantar kite balik pulak . Dari rumah ni dengan rumah ma kite dekat jek 10 minit perjalanan kalau tak jem .. 

Pukul 3 lebih Pagi baru siap basuh rumah . Hasben sorang-sorang basuh .. kesiannye ... dari bawah sampai atas die basuh sorang-sorang .. Tapi hasben kate die puas hati sebab excitednye nak pindahkan . esok awak nak pakai tenaga yang banyak taw untuk angkat-angkat barang pulak :P


No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter