Sunday, 10 April 2016

Tak Paham Dengan Manusia


Assalamualaikum ... 


Entah .. kadang-kadang kite tak paham dengan spesis orang macam ni , ape yang die iri hati sangat pon tak tahu ... kadang-kadang rasa kelakar pon ade . Die ni nak tarik perhation orang ke macam mana ... 

Macam kes kite selalu update pasal anak , maaflah sesiapa yang bosan tu , kadang-kadang rasa terhibur tengok perkembangan anak tapi tak payahlah ko puji anak ko srndiri kan memang lah orang menyampah . Cukup update perkembangan die dah .. 

Macam kite dulu memang akui mase mengandungkan Firhad memang nak update je pasal pregnancy , tahu ade yang menyampah "macam ko sorang je mengandung" tapiiii entah kite jadi habit , penah kite update status if tak suka status kite boleh "unfriend" kite tak paksa sesiapa untuk berkawan dengan kite lagipon kite tak suke berkawan dengan orang negative .

Sekarang bile pregy no 2 kadang-kadang je kite update pregnancy sebab tahu ade mata-mata yang sakit hati , sebenarnyee ..... kite ni jenis bukan nak menunjuk . kite tahu ade yang tak dapat baby akan terasa . ade yang macam kecik hati .. tapi niat kite tu niat tak ade nak sakitkan hati sape-sape cuma berkongsi dengan kawan-kawan . kite still doa yang terbaik buat kawan-kawan kite .

Baru-baru ni kite ade update pasal perut dah start berombak siap hestag #24weeks .. Tetibe ade orang tu update status die cakap "aku pon pregy jugak tak yah lah nak update pasal perut goyang ke ape ke cukup ko dengan hasben ko tahu tak yah nak hestag2 setiap minggu bagai #24weeks #25weeks " - panjang lagi statusnye ... Series kite terasa dan sentap ! yelahh ko tak mention kite tapi tahu tuju dekat kite punye , so kite pon update status cakap "kalau tak suka unfriend bukan dengan niat update status ko untuk jatuhkan maruah orang lain kite tak tahu orang tu terasa macam mana .. sekian " 

Tak lama lepas tu die pon unfriend kite .. Alhamdulillah .. kite takperlu kawan-kawan negative . Kite hanya akan berkawan dengan yang positive . Macam blog kite , kite akan update setiap pekembangan pregnancy kite sebab satu masa nanti kite akan baca balik dan kite akan rindukan saat-saat atau moment2 mengandung .. Setiap orang berbeza-beza .. ade yang memang sorok die mengandung .. tuptup dapat baby dah .. ade yang akan update setiap pregy die tapi sorok pulak gambar baby ... ade yang dua-dua . 

Orang yang perli-perli kite tu pon bukan orang jauh ... kenal jugak .. dan sedara jugak .. tak apelahhh kite doakan yang baik-baik , andai kate status tu bukan untuk kite kenapa die unfriend kite ye tak ???? Tapi kite harap sangat-sangat nanti die rasa ape yang kite rasa .. kot-kot sok-sok ko beranak ko plak 2minit sekali update pasal baby :P  hahahaha .. jahat betuiii .. 

Penah jugak dalam seminggu kite tak update perkembangan Firhad tetibe ade yang PM tanya Firhad sihat tak sebab lama tak dengar cerita die , ade yang siap Pm suruh update gambar-gambar Firhad means ade yang memang follow pasal anak kite lah kan... macam retiss u'olls .... Dan ade dekat IG 2 3 orang yang kite perhaikan kalau kite update ape-ape mesti cepat jek die like and komen ... lagi-lagi kalau gambar Firhad :P . Thanks sangat-sangat yang memang perangai sama macam kite suke follow perkembangan anak orang and kandungan orang .... :)

*SETUJU*

Macam kite kite suka sangat-sangat baca pasal orang mengandung , perkembangan anak , beli barang baby @ anak atau ape-ape berkaitan dengan rumahtangga , bagi kite macam seronok sangat . Sebab tu kite cari blogger-blogger yang dah berumah tangga sebab kite suka baca ... kadang-kadang suka tengok gambar-gambar baby .. Maaf lah setiap orang lain-lain kan .... 

Macam kite cakap "TAK SUKA UNFRIEND"

senang ... kau tak berdosa dan aku tak berdosa :)


Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter