Monday, 18 April 2016

#Baby Stuff: Barang Baby belum lengkap

Assalamualaikum ... 

Memandangkan ade lagi banyak minggu je lagi maka dengan ini kite wat lek wat pis jek ... Lagipon barang-barang yang tinggal barang yang senang hasben nak beli if urgent time tu ... Lagipon kite tengah tunggu Baby Expo awal bulan June nanti , time tu kandungan dah 36weeks so boleh shopping lagi .. Hahaha .. 

1. Pampers Newborn 
- Cadangnye memang nak beli dekat expo nanti , terus beli banyak untuk Adik Baby and Abang Firhad . Tapi ingat nak beli jenama yang biasa-biasa jek sebab baby Newborn berdasarkan pengalaman memang asyik pot pot .. Tu pon kite ade sediakan liners untuk buat lapik ... 


2. Minyak Telon
- Tengah survey one set Tropika . Tu pon ade dekat expo jugak . Tapi kalau tak sempat ke expo mungkin amek minyak telon Yuyi cap limau je . Sebab kite setia betul dengan minyak Yuyi tu ..


3. Nappy Cream
- Pon mensurvey dekat expo jenama Buds . Kalau tak dapat ni pakai jenama Pureen pon elok jugak cuma Pureen berminyak sikit .


4. Thermometer
- Rasa memang wajib sebab nak pantau suhu Baby , masa Firhad dulu memang tak beli . Kite berkenan jenama Pigeon ni , tengok harga Rm30+ . Nak beli set Tommee Tippee tu tak kesampaian lagi . huhuhu .. 

5. Insulated Bottle
- Tak perlu sebenarnye , tapi saje gedik so wishlist jek . Brand Tomme Tippee .

6. Baby Cot 
- Memang nak beli tapi memandangkan belum ade rumah sendiri maka terkabur saje impian kite , mungkin ade rumah sendiri baru kite beli . Tapi untuk abang Firhad Baby cot ni .

7. Car Seat
- Masih mencari dekat Aeon , tunggu offer memang grab terus Car seat itu .. 


No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter