Tuesday, 19 April 2016

#BabyFI: Get Ready Untuk BabyFIJunior

Assalamualaikum .... 

Haritu kite dengan hasben balik rumah kami yang dah bertahun kami tinggalkan tu , balik sane sebab nak kemas rumah . selalunye sebulan sekali balik , tapi ni dah 3 bulan tak balik , rumput-rumput pon dah naik macam lalang ...

Niat nak duduk sane tu memang ade , tapi memandangkan tak ade sape nak jaga Firhad . Tu yang terbantut niatnye ... 

So dalam masa yang sama kite kemas-kemas baju Firhad newborn dulu-dulu untuk adik baby pulak , banyak jugak rupenye baju baby Firhad ni haaa ... pastuh beli lagi . aduhhhh ... mane hasben kite tak bising .


Nampak tuuu ... 3 kotak . Haaaa ... 

Kotak Kecik - Mitten & Booties dan stokin-stokin yang newborn . Satu kotak tu penuh okeh !

Kotak Purple - Dalam tu ade napkin selimut , bedung Tuala-tuala baby .

Kotak Besar - Baju-baju newborn 3-6 bulan , bib ,barut & seluar tight . And ade wet tissue 3 pek .


Ni pulak Toiletries Anakku masa Firhad newborn ade yang hadiahkan , ade 3 kotak .. So ingat AdikBaby nanti memang pakai jenama Anakku . 

Tapi masa Firhad dulu memang ramai yang kasi toiletries & baju . Toiletries lagi lah , tak guna pon sebabnye kite pakaikan Firhad Baby Johnson's yang Rice & Milk tu ... Kite memang suke brand tu sebab lembut jek bau die , so AdikBaby ni tukar pulak sebab banyak barang yang belum guna .. Jenama Drypers pon kite ade satu set lagi boss kite bagi masa time Firhad dulu .. Bau die pon sedap so jangan nak membazir sangat yee ... Pakai ape yang ade . Firhad pon dah stop Johnson's Baby sebab orang kate tak elok .

Tapi aritu kemas masuk kotak jek , lupa nak basuh baju-bajunye , Hahahaha , So balik nanti kenalah basuh baju baby . Sesi nak membasuh tu tak mai lagi ... Ngeh Ngeh Ngeh ... Baju yang baru-baru pon tak nash lagi , AdikBaby sabar yeee ... nanti Ummi basuh okeh !! AdikBaby keluar make sure semua dah tersedia ...


Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter