Tuesday, 5 April 2016

#PregySecond: Check Up 28 Weeks

Assalamualaikum ... 


Al kisah check up ni kite tak ingat date sepatutnye kena check . Hahahaha . Sepanjang pregy no 2 ni, dah dua kali TAK INGAT tarikh check up . Naseblah misi-misi kat sane baik-baik dan sopan-sopan semuanya .
Kalau tak mahu kena lahauu dengan mereka . hihihi

Sepatutnye kite akan check up pada hari Ahad , memang kite mintak Ahad sebab kite kerja cuti ari ahad , kerajaan johor pulak ahad bukak . so taknak susah payah guna Annual Leave kan ... hihi ... And kite check up pon bukan dekat kawasan perumahan kite duduk . kite check up dekat kampung hasben Gelang Patah . masa Firhad pon same dekat klinik tu jugak sampailah check up sekarang ...

Misi-misi sane pon tahu kite tak duduk rumah mertua so dorang bagi jek kite check up sane , lagipon kat sane senang , cepat pon cepat tak yah tunggu berjam-jam ..

Check Up 28weeks :
HB kite low (10.3)
Berat kite naik 3KG dalam masa sebulan (47KG).


Kena datang lagi 2 minggu , kalau HB low lagi kene jumpa doctor , dan kalau berat naik lagi mendadak dalam masa 2 minggu kena amek darah untuk cek kencing manis . Huaaaa ... dan dan kalau naik jugak nanti kena minum air gula .. Aduhh Aduhhh Aduhh ...

Sejarah keluarga memang ade kencing manis , Abah baru 4 bulan kena , ma pulak baru-baru ni dapat detect kencing manis , tapi ma mase mengandungkan adik kite no 3 dengan 4 memang ade sejarah kencing manis ketika hamil . So ma kate baik bagitahu je sebab boleh die pantau kite dengan baby .

Tapii ... lately ni kite memang penat & letih .. stress kat tempat kerja pon menjadi-jadi sampai satu tahap memang pikir nak berhenti kerja jek . Tekanan dari orang sekeliling yang tak paham dengan situasi kite , dan perut dah besar gedabak macam ni still jugak kena hantar cek kekadang sampai kena jalan kaki kalau tak ade driver . Redhaa je lah Pipie uiii ... dah itu kerja kamu ... kamu kena terima .. 

Doakan kite dengan baby yeee ... doakan baby kite sihat-sihat selalu ... semoga Hb kite okey .

Salam Sayang,

1 comment :

  1. smoga urusan di permudah kan.. Take a good care =)

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter