Tuesday, 5 April 2016

#BabyFI : Nama Baby FI

Assalamualaikum u'olls .. 

Kite nak share pasal nama baby , tapi kalau u'olls boring tak yah baca taw . ngeh ngeh ngeh !!!
kite dengan hasben lain pendapat . Hahaha . maklumlah hasben dalam keluarga die nama adik beradik die sepah-sepah jek , manakala dalam keluarga kite pulak perempuan "Azati" mesti ade dalam nama belakang .Dan adik beradik semuanya Start huruf "H"

So bile ade anak kite nak nama anak sama semuanye .. So hasben pon patuh , ayat die yang meyentuh hati 
"tak apelah sayang ... letak nama sayang suka sebab sayang yang mengandung dan melahirkan B buat jek"
Siottt kan !!! Hahaha . Tapi kali ni tak de nama nama dari Drama Shukri Yahya okeh ! Hahaha .


Hasben kate kalau lelaki still kekalkan "Irsyad" tu , macam kite adik beradik . Tapi kite tak nak . Hahaha . kite nak nama anak-anak kite lain-lain cuma kekalkan FI tu ajek !!! 

Kenapa FI ? entah sebab nama kite Fifi kot . kah kah kah . okeh tak lawak ! Asalnye sebab nama Firhad lah , penangan Menjinak Ombak dari Shukri Yahya tu lah ... dalam cerita tu nama Shukri Yahya Firhad kite ade story kat sini pasal nama die asal usul Firhad Irsyad .

Dan Adik Baby pulak kite di perkenalkan dalam satu group Fb "Nama-nama Indah Yang Bermakna" so kite cari nama Adik baby kat situ . Alhamdulillah dah jumpa untuk kedua-dua jantina sebabnye jantina tak tahu so kena prepare dua nama . Satu lelaki dan satu perempuan . Tapi kite buat 4 nama , 2 lelaki 2 perempuan untuk ayahnya pilih .

Dan salah satu nama untuk jantina berbeza itu telah di persetujui oleh Ayahnda nya ! Die kate nama kite pilih ni maksud die best-best . Dan die setuju walaupon huruf F untuk baby lelaki tu nak dekat-dekat dengan nama Abang Baby . But maksud die kite suka sebab F untuk kedua-dua jantina ni semasa mengandung memang suka buat dan amalkan . Hihihi . Tak sabar nak tunggu Adik Baby keluar ... 

Sekarang tak tahu nak panggil nama ape . sebabnye ... Baby masih menyorok-yorok so Ummi terpaksa panggil Adik @ Baby . 

Nanti Ummi , Ayah and Abang pergi scan 4D , hope Adik Baby tunjuk jantina yee ... dan berharap adik baby tak malu lagi nak tunjuk muka tu okeh !!


Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter