Thursday, 7 April 2016

#BabyFI: Firhad Irsyad vs FI Junior

Assalamualaikum ... 

Orang kate , bile nak dapat adik memang abang/kakak meragam . Ade yang tak sihat sepanjang nak dapat adik ni ... Macam-macam lah ikut spikulasi orang-orang .

Firhad Irsyad mula-mula dapat tahu ade adik die tak demam atau sakit , tapi sejak-sejak lagi bape bulan nak menanti hari ni die cepat pulak sakit . Sekarang die tengah batuk-batuk teruk sampai muntah-muntah mengigil-gigil badannye . kekadang sampai takut nak minum susu die takut muntah . kesian sangat . Harituh bawak pergi klinik Rozikin , boleh pulak die cek alaa kadar , wehh aku bayar kot !! pastuh kate kemungkinan Firhad ade asma sikit .. die bagi ubat batuk . see ubat batuk untuk baby bawah 2 tahun mane boleh bagi minum walaupon Firhad tu 1tahun 8 bulan , semua sekali die caj RM30 .. Lepas tu esoknye kite bawak pergi kerajaan , okey lah die cek semua die bagi ubat antibiotik dengan demam sebab die kate nanti kot-kot ade demam baru bagi makan .. Dah 2 hari makan ubat antibiotik , tapi still batuk lagi tu . makin menjadi-jadi batuknye bile malam mejelma . Kite tengah survey klinik pakar kanak-kanak .. kot-kot boleh membantu , tak pon kite terus je pergi Homepati je nanti ... 

Firhad dan Adik Baby alhamdulillah setakat ni die memang tahu dalam perut kite ni ade adik , dan sekaramg kalau die tengok baby pon die akan mintak nak dukung baby atau nak cium baby . Bile kite kate sayang adik die akan cium perut kite and panggil "ayekk" . Dari start mengandung die memang dah tahu kewujudan adik sebab awal-awal tu die dah sayang-sayang and usap-usap perut kite . Alhamdulillah , ummi harap abang sayang adik nanti yee ... 


Ni masa baru lepas tukar cadar Pooh , die memang suka Pooh .
Bile ayah tukar cadar ni kemain die suka sangat-sangat ..


Nak pergi jalan dengan Tokma & Tokbah


ni Tokma wasap bagitahu die suruh tokma amek gambar die sebab dah handsem .


Bangun tidur mesti Pooh yang die akan pegang dulu .
Tak Pooh mesti bantal Pooh .


Muka budak teran berak . Hahaha .

Tak sangka dah besar anak bujang Ummi , lagi 2 bulan awak nak dapat adik , kejap je masa berlalu ... Sekarang barang adik pon die akan kate "ayek unye" .. Hihihi .. sekarang ni dah laju bercakap , ade je mulut die nak bercerita kekadang kite faham kekadang tu bahasa alien die . hihihi .. Membesar dengan sihat ye anak ummi .... Jadi abang yang baik dan bertanggungjawab . Semoga Abang boleh jaga adik-adik yee ... Panggilan Abang mungkin tunggu adik keluar kot , sebab sekarang macam tak geti nak panggil Abang , asyik "Adik" jek .


Salam Sayang,

No comments :

Post a Comment

Winnie The Pooh Glitter