Wednesday, 23 November 2016

Siapa Perempuan Cantik ?

Assalamualaikum ... 

Nak tengok perempuan yang benar-benar cantik ? Tengok perempuan yang dah ada anak tuu baru cantik ..


perempuan kalau cantik masa bujang itu normal. sebab tak ada tanggungan, tiada anak, paling-paling headache pun fikir tentang masalah boyfriend atau kerja .

kalau nak tengok yang betul-betul cantik atau tidak, tengok perempuan yang sudah bergelar isteri dan ada anak, lagi-lagi yang single mother .

sebab apa? okey meh i tell u'olls :

a mother

---> badan penah jadi expand mengalahkan gajah bunting,hidung kembang macam ape,paha macam kaki gajah, perut bermacam design mengalahkan kain batik. tetapi boleh mentain SLIM selepas BERANAK .
(yup i boleh kembali ke bentuk asal lepas beranak .)

---> beside hectic work schedule, stress tahap gaban, masalah dunia yang tak adil, tapi bila balik rumah mereka mampu melayan anak-anak dengan penuh kasih sayang.
(yup. i happy bile tengok anak-anak depan mata bila balik rumah . lagi abnag dah pandai bercakap i dengar ape yang die nak cerita sepanjang i tinggalkan die dengan TokMa n TokBah)

---> kepala pusing, headache, demam teru, tetapi mereka masih gagah bangun tengah malam buat/menyusu/salin pampers anak-anak
(hal ni kadang-kadang i and hasben bergilir-gilir kalau i sedar i buat. kalau hasben sedar hasben buat, kerjasama itu penting dalam rumahtangga)

---> penat macamana sekalipon, tetapi mereka masih boleh alert semasa tidur. terpaksa tidur-tidur ayam. tidur pon tak boleh bebas sebab bimbing baby kena onset (Google sendiri)
( yup. true)

---> Multitasking. Boleh buat double triple job untuk isi perut anak-anak.
(Yup. i buat double job, walaupon hasben kerja tapi i still buat double job sebab dua-dua job i minat. accounting & jual online emas)

---> beside all the stress from work/friends/colleague etc, but can still appear beautiful, nice and sweet
(ohh memang make-up my hobi)

---> anak-anak terurus walaupon sibuk dengan urusan office and house chores.
(yup. i tak suka tengok anak-anak comot. anak-anak i kena sentiasa kemas . i tak suka if nampak die berpakaian pampers jek. hasben pon tak suka mungkin sebab cara didikan i macam tu so hasben terikut)

sebenarnya menjadi ibu ni bukannya susah pon , get pregnant and after 9 months, there you are . Congratulations ! You are a Mom !

but that's not it, di situlah kehidupan bermula

part raising a child itu paling mencabar, sebenarnya tak susah pon, mncabar yes, but that is what we call life.

sebab kite percaya setiap anak-anak ade rezeki masing-masing. God will not give you baby if He know that you are not capable of raising a child.

so, jangan takut untuk menjadi ibu. penat memang penat, but ia sangat menyeronokkan bila melihat anak-anak membesar depan mata

belum ada anak, cantik,menawan, terurus dan macam-macam lagi, semua orang boleh buat. tetapi untuk tampil cantik dan kemas sahaja selepas sudah ada anak, belum tentu orang boleh buat ..

to Gorgeous mother out there and to all the single mother aou there , SALUTE !!

#CopyPaste
#UmmiAnakDua


1 comment :

  1. yes, penat exhausted tu pasti. tapi cantik kne jga :) hahahha sbb nk slalu muda :)

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter