Friday, 25 November 2016

#BreasfeedingJourney: Hari Ke-4 minum Chia Seed

Assalamualaikum ,, 

Alhamdulillah bile positif dan gembira maka susu mengalir bagaikan air terjun yang mengalir .. seronok tak terhingga dapat kejar stok balik . seronok bile tengok Farhaan DF tanpa henti , seronok bila Ma kate banyak die minum harini ... Ya Allah kekalkan susu badan ini biar kite dapat menyempurnakan hak anak ...
22 November 2016
Selasa ( Days 2)

Total : 10oz

bizi prepare document nak buat salary , so pump one sesion sahaja . lepas tu rasa bersalah sangat-sangat :(


23 November 2016
Rabu ( Days 3 )


keseluruhan dua sesi , sekarang memang kene buat dua sesi .
sesi pertama : 10oz
sesi kedua : 6oz

Total : 16 oz


ini dah di agihkan kepada 2oz per bottle , satu bottle tu isi penuh sebab bottle dah penuh muatan .ALhamdulillah ... terima kasih yng mengenalkan Chia Seed .

24 November 2016
Khamis ( Days 4)


Sesi Pertama : 11 oz


Sesi Kedua : 6 oz

Total : 17oz

Alhamdulillah .. yang lebih 23hb tu pon dah masuk tempat beku untuk top-up bile tak cukup susu , makin debot anak ummi karang yee .. 

Seronok bile dapat hasil tuaian yang banyak . kite share sini untuk rujukan orang-orang yang mengali ilmu penyusuan , untuk orang negative thinking sila berambus .. sebab kite tak suka jenis orang yang suka kondem orang , niat orang post niat elok bukan riak okey . kite pon penah lalui zaman anak tak menyusu badan tapi takde kondem kaw-kaw ... doakan yang baik-baik jangan la terus kondem orang ... 

pada ibu-ibu menyusu satu je kite pesan , selalu positif , selalu bahagiakan diri In shaa Allah susu mengalir macam air terjun yang deras mengalir ke bawah :)

sama-sama kite bagi hak anak , ini hak dia dia patut dapat hak die ... ^_^

Tak lama lagi nak masuk 6 months , sekarang dah prepare makanan yang sesuai untuk die , macam nak ambil cuti khas untuk bagi die makan :P


Ummi Anak Dua,
Ummi breastfeed baby

2 comments :

  1. Banyak kelebihan Chia Seed ni ye..

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete
  2. untuk refference ank ke dua ni. nk bf jugak smpai 6bulan kalau bleh. prev smpai 3bulan je

    ReplyDelete

Winnie The Pooh Glitter